Udøv selvkærlighed og du vil blive elsket

At lave fejlen med at måle sin værdi ud fra, hvor meget man er elsket af andre, kan ofte føre til en stor skuffelse.
Udøv selvkærlighed og du vil blive elsket

Sidste ændring: 11 december, 2018

Dette betyder, at hvis man har modtaget uægte kærlighed baseret på lidelse og manipulering, så vil man ende op med at tro, at man ikke fortjener at blive elsket. Dette er meget komplekse og ødelæggende situationer, som ingen er blevet forberedt på. Faktisk er det pudsigt, at man lærer sine børn, hvor verdens hovedstader er, men man lærer dem ikke at udøve selvkærlighed. Derfor vil denne artikel handle om selvkærlighed. Vi vil mere specifikt tale om, hvordan man udøver selvkærlighed ofte, og hvordan man lærer de samme teknikker videre til børn.

Udøv selvkærlighed og elsk dig selv, for ingen fortjener så meget opmærksomhed i dit liv, som du gør

Samfundet lærer os ofte om en evne, som kan ende med at være et tosidet sværd: selvkærlighed. At elske billedet i spejlet anses nogle gange som at være egoistisk.

Man bliver belært om at være taknemlig, at lade personer gå ud af en dør, før man selv går ind, at hjælpe ens nabo og at give alt til de personer, man elsker…

Det er rigtigt, at alt dette er ærefulde handlinger, som man ikke bør stoppe med at udøve. Man bør dog også lære sig selv om integritet, selvkærlighed og selvværd.

Bedøm ikke dig selv ud fra det, du modtager

Forestil dig, at et barn blev mobbet i skolen. Forestil dig derefter, at dette barn altid er alene derhjemme. Hun modtager ikke den nødvendige mængde kærlighed og opmærksomhed fra sine forældre.

Forestil dig så det samme barn som voksen. Tænk på hendes kampe for at bevare lykkelige, modne og berigende forhold. Hvis hun ikke opnår dette, vil hun sikkert ende op med at tro, at hun er en person, der ikke fortjener at blive elsket.

selvkaerlighed

Selvom det måske lyder hårdt, har mange personer denne form for oplevelser.

Det er rigtigt, at det ikke med sikkerhed betyder, at man vil få negative følelsesmæssige forhold senere i livet, bare fordi man har haft en traumatisk barndom. Men det er dog en faktor, som bærer en betydelig vægt, når kvaliteten af ens fremtidige forhold bestemmes.

  • Man bør ikke bedømme ens værdi ud fra det, man modtager.
  • Man bør hver dag elske sig selv, som man fortjener det. Og man bør ikke vente på, at andre giver en det, man har ventet på.
  • Man bør ikke søge konstant anerkendelse af ens handlinger og tanker. Men er ens egen dommer. Det er rigtigt, at man er personen, som bør lægge liv, støtte og kræfter i hver handling, som man ønsker at udføre.
  • Hvis ens barndom eller unge år ikke var lykkelige tider i ens liv, bør man prøve at skille fortiden fra fremtiden. Man ved allerede, hvad det betyder at vokse op uden en form for sund, stabil og hengiven kærlighed, så man bør lade det ligge i fortiden.
  • Man bør heale sine sår ved at udøve selvkærlighed. Det gøres ved at pleje sig selv og beskytte sig selv fra de ting, som kan såre en. Men det betyder også, at man følger nye veje, som fører til et håb om at blive bedre en dag.

Tiltræk det, som du fortjener.

Du fortjener meget mere end det, som nogle personer giver

Nogle gange giver vi simpelthen ikke op overfor folk. På trods af ikke at være helt tilfreds med bestemte forhold, så siger vi til os selv, “sådan er livet. Jeg vil ikke kunne finde noget bedre. Dette er bedre end at være alene.”

  • Hvad end vi ønsker dette eller ej, så hænger følelsesmæssig stagnation sammen med denne absolutte og udefinerlige lidelse, som ødelægger vores selvværd.

Uheldigvis vænner vi os til denne tomhed, fortrydelserne, foragten og endda sorgen. Dette er farligt, eftersom vi mister alt, når selvopgivelsen trænger ind i vores liv.

kvinde_guld

Du fortjener meget mere end det, som nogle personer giver dig. Selv hvis du tror på det eller ej, så er dette fordi, der er nogle personer, som ikke ved, hvordan man elsker andre. Og de forstår ikke, hvad gensidighed er. Det er to støttepæle i oprigtig kærlighed.

Denne type person bekymrer sig ikke om at gøre sig umage for at bringe smil og ikke tårer frem i forholdet.

  • Man bør ikke binde sig til denne type forhold. Kærlighed bør bringe glæde og ikke sorg. Vær modig og gå fra lidelsen, som du har oplevet, så du kan få din hæderlighed tilbage.
  • Hæderlighed betyder, at man finder en sammenhæng mellem det, man fortjener, det man føler, og det man gør i ens daglige liv. Med andre ord er det en balance mellem tankerne, hjertet og handlingerne.
  • Elsk virkelig dig selv, som du fortjener at blive elsket. Selv hvis du bliver nødt til at være alene i noget tid. Denne mulighed vil altid være bedre end at leve med en uægte ven, som sårer en.

Du er en skøn person, som fortjener det bedste i livet. Kæmp for det. Kæmp for dig selv og kæmp for de personer, som du elsker.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.