De 10 vaner hos lykkelige par

Selv om det ofte overses, giver det en behagelig fornemmelse at holde i hånden, som er med til at bevare parrets lykke. Lær om flere vaner hos lykkelige par her!
De 10 vaner hos lykkelige par

Sidste ændring: 25 august, 2022

Det siges, at lykkelige par er dem, der formår at bevare deres kærlighed og sunde vaner over tid på trods af vanskeligheder. Forhold er aldrig lette og kræver mere end kærlighed for at være noget varigt eller livslangt. Mark Goulston, psykiater, konsulent og international foredragsholder, har afsløret 10 vaner hos lykkelige par.

Disse vaner er på den ene eller anden måde med til at styrke de følelsesmæssige bånd mellem parterne. Der findes dog ingen magisk formel til at opretholde lykken i et forhold.

1. De lykkelige pars vaner: At gå i seng på samme tid

Når forholdet starter, er det normalt, at man længes efter at gå i seng sammen og dele det særlige øjeblik. Men at fastholde denne vane gennem årene er en af hemmelighederne for at styrke forholdet og bevare lykken.

Goulston foreslår, at den dialog og hud-mod-hud-kontakt, der opstår, når man går i seng sammen, er med til at forbedre kommunikationen og bevare den seksuelle lyst.

Par krammer i seng

2. Dyrk fælles interesser

Efterhånden som parret lærer hinanden at kende, indser de, at de måske har få fælles interesser. Det betyder dog ikke, at de ikke kan være skabt for hinanden. Tværtimod kan det være en mulighed for at begynde at lave aktiviteter sammen og komme ud af jeres rutine!

For at man ikke bliver afhængig i et forhold, er det selvfølgelig også meget vigtigt at respektere hinandens rum og individualitet og fortsætte med at lave de aktiviteter, som hver person gør på egen hånd.

Du kan måske også lide: 5 sunde hverdagsvaner der vil forbedre dit liv

3. Lykkelige par går hånd i hånd

Selv om der ofte ikke tages højde for det, kan kontakt gennem hænderne skabe en unik forbindelse med en anden person. Berøring af hænder giver behagelige fornemmelser, der er med til at bevare lykken og essensen af lykkelige par.

Goulstons anbefaling er at gå hånd i hånd så meget som muligt, i stedet for at lade den ene person sakke bagud, fordi vedkommende går langsommere eller stopper op for at se på noget.

4. Lykkelige par stoler på og tilgiver hinanden

Forhold kan blive påvirket af uenigheder, diskussioner, skænderier, misforståelser, vrede og alle de ting, der i det givne øjeblik synes at være uden løsning.

For ikke at lade dette påvirke begge pars lykke er det dog meget vigtigt at lære at gå i dialog og kontrollere negative følelser, før man kaster om sig med stødende ord eller gør eller siger noget, man ikke har lyst til.

Den generelle anbefaling er ikke at slide hinanden op, men at lære at tilgive og stole på hinanden. Disse to ingredienser er grundlaget for varige, lykkelige forhold.

5. Fokusér på din partners positive kvaliteter

At fremhæve din partners fejl er ikke sundt og ødelægger kun forholdet. Det er meget vigtigt at fremhæve din partners positive kvaliteter og forsøge at fremhæve dem så ofte som muligt.

Ved kun at se på de gode ting bliver forholdet fyldt med positiv energi og holder sig væk fra skænderier.

6. Lykkelige par krammer, når de er genforenet

Kraften i kram er utrolig, og endnu mere når de kommer fra en partner. Ifølge eksperten har “huden en hukommelse af gode kærtegn” (kærlighed), “dårlige kærtegn” (misbrug) og “ingen kærtegn” (forsømmelse).

Det er klart, at i lykkelige par dominerer de “gode kærtegn” og er til stede, f.eks. efter en udmattende arbejdsdag, nogle dages fravær eller blot i et pludseligt, spontant øjeblik.

Eksempel på lykkelige par

7. Sig “jeg elsker dig” og “godmorgen” hver morgen

For at starte dagen på den bedste måde og dyrke værdier som tålmodighed, respekt og hengivenhed er der intet bedre end at gentage disse to sætninger hver morgen.

Selv om alting også skal demonstreres med gerninger, styrker, opmuntrer og fornyer ordets magt også jeres forhold igen og igen.

8. Lykkelige par siger godnat til hinanden

“Godnat” er en måde til at afslutte dagen på den bedst mulige måde ved at vise, at I ønsker det bedste for hinanden på trods af dagens vanskeligheder, træthed eller eventuelle problemer, som I har haft i løbet af dagen.

Gør det til en vane!

Vi tror, at du gerne vil læse: Forældre bør skabe disse vaner hos børn

9. Lykkelige par ringer i løbet af dagen

Eksperten angiver desuden, at dette er en vane, der opretholder kompleksiteten og forbindelsen, når begge personer ikke kan se hinanden fysisk. Det er dog meget vigtigt, at opkald eller sms’er ikke bliver gjort til en form for “kontrol” over forholdet.

10. At føle sig stolt over at blive set som et par

Som det sidste har lykkelige par en tendens til at vise deres kærlighed i det sociale rum og når de er i offentligheden.

Uden at gøre folk omkring dem utilpas, holder lykkelige par ofte hinanden i hånden, kysser hinanden, deler et kram eller giver hinanden et hvilket som helst tegn på hengivenhed for at vise, at der er en helt særlig forbindelse mellem dem.

Kort sagt kan disse vaner, som vi har nævnt, definere, hvad lykkelige par gør på daglig basis. Men alle forhold er forskellige. Selv hvis du ikke gør alle disse ting sammen med din partner, kan I stadig betragte jer selv som et lykkeligt par.

Hvis du derimod mener, at der er problemer i jeres forhold, skal du ikke tøve med at konsultere en parterapeut!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.