Han var dig utro med din bedste ven: Hvad nu?

Husk, at relationer - uanset om de er romantiske eller mellem venner - er skrøbelige, som porcelænskrukker. Utroskab kan slå dem itu for evigt ... Du kan samle stykkerne og sætte dem sammen igen, men tingene vil aldrig være som de var før.
Han var dig utro med din bedste ven: Hvad nu?

Sidste ændring: 07 januar, 2019

Ingen bryder sig om at finde ud af, at deres partner har været dem utro, det er helt sikkert. Men der er visse situationer, der gør ondt mere end andre. Det er især tilfældet, når vi kender tredjeparten.

Mange har været udsat for utroskab, også hvor deres partner var sammen med en af deres næreste.

Er der en mere smertefuld og forfærdelig situation end at finde ud af, at han var dig utro med din bedste ven?

Der er der sandsynligvis ikke.

I dagens artikel fortæller vi dig, hvordan du skal reagere på denne forfærdelige situation.

Han var dig utro med din bedste ven: hvad gør du nu?

Måske fangede du ham i handlingen. Måske har du været mistænkelig og fundet beskeder eller afslørende beviser … Eller måske blev din kæreste for tynget af en dårlig samvittighed.

På en eller anden måde har du fundet ud af, at han var dig utro med din bedste ven. Du kan føle svigt fra begge sider. Det var ikke bare din romantiske partner, der begik utroskab, men også din ven.

Din første reaktion er måske vrede eller håbløshed. Herefter kan du opleve en periode med angst. Men på et tidspunkt skal du træffe en beslutning om, hvad du vil gøre, eller hvad du synes vil være bedst for dig.

Der er forskellige måder at håndtere situationen på, og hver af dem kræver en vis grad af ro og tid.

Du kan ikke beslutte din fremtid på et øjeblik. Du skal reflektere og analysere fordele og ulemper i et kritisk lys.

De mest almindelige optioner er:

Mulighed 1: Forlad din kæreste og hav et skænderi med din ven

Hvis du ikke kan acceptere utroskab, eller hvis det måske ikke er første gang, at din kæreste er dig utro, så er din bedste mulighed at forlade ham. Trods alt har begge mennesker (din kæreste og ven) opført sig forfærdeligt og givet dig en kniv i ryggen.

Det er selvfølgelig en smertefuld beslutning, fordi du ikke kun vil miste din partner, men også den person til hvem du har opbygget et venskab.

Du bør vide, at det vil være yderst smertefuldt, at du får svært ved at stole på folk igen, og at du virkelig skal finde en person, som du kan tale med, om alt det der skete. At søge professionel hjælp kan være en god mulighed.

Læs også: Tak til manden der gjorde mig til enlig mor

han var dig utro med din bedste ven

Mulighed 2: Tal sammen og indgå en aftale med din partner

Nogle kvinder vælger at blive hos deres partner, efter at have fundet ud af, at deres partnere har været dem utro med deres bedste venner. De skyder skylden på de andre kvinder eller kan vælge at fortsætte forholdet på grund af deres børn, eller fordi de er i stand til at tilgive partneren.

par har en vanskelig samtale

For at nå denne beslutning er det vigtigt at berolige dig selv og lade din partner fortælle sin side af historien. Måske var der en fejl, forvirring, et øjeblik af svaghed eller måske var han beruset … Selvfølgelig kunne disse også være undskyldninger, og hvorvidt du vælger at tro på dem (eller ej) afhænger af dig.

Under alle omstændigheder skal du altid lytte til, hvad den anden person har at sige, selvom du ikke tilgiver dem. Men hvis du beslutter dig for at komme til enighed med din partner og fortsætte som et par, skal noget ændre sig: måske skal du gå til parterapi, gå mere ud sammen, have bedre sex osv.

Mulighed 3: Lyt til din (ex?) bedste vens side af sagen

Dette er en anden mulighed. Det giver ingen mening at sige “min kæreste var mig utro med min bedste ven” uden også at føle vrede eller aggression over for den person, du har haft så meget tillid til. Men du bør også give hende en chance for at fortælle hvad og hvordan det hele skete med din partner.

Ligesom i den forrige mulighed, afhænger det af dig, hvorvidt du vælger at acceptere hendes side af historien, og vigtigst af alt, hvorvidt du vælger at tilgive hende eller afslutte venskabet. Det vil afhænge af, hvor sandfærdig hendes historie er, og hvorvidt du er villig til stadig at være venner med hende.

Husk, at relationer – uanset om de er romantiske eller mellem venner – er skrøbelige, som porcelænskrukker. Utroskab kan slå dem itu for evigt … Du kan samle stykkerne og sætte dem sammen igen, men tingene vil aldrig være som de var før.

Samtale mellem venner

For enhver beslutning, du tager, er tålmodighed og rolighed afgørende. Først skal du have ro til at tænke på din fremtid. Udbrud af tristhed, stigende jalousi og paranoia er normale reaktioner.

Uden tvivl er der ikke noget godt ved utroskab, og vi ville ikke ønske det på vores værste fjende … men det kan også være en ny mulighed for at forbedre et forhold eller lære at være mere forsigtig, før du stoler på nogen.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.