Vedligehold vægten med disse sommervaner

Vedligehold din vægt denne sommer ved at følge en række retningslinjer såsom at drikke masser af vand og spise frugt og grøntsager. En ordentlig diæt er vigtig for at holde sig i form over sommeren og nyde ferien.
Vedligehold vægten med disse sommervaner
Marta Guzmán

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Marta Guzmán.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Vedligehold vægten om sommeren ved at vide, præcis hvad du må spise. Dette er den tid på ​​året, hvor de fleste af os er bekymrede for, hvordan vi ser ud. Ironisk nok er det også den sværeste årstid at holde fokus på vores sundhedsvaner.

Det varme vejr og det at have ferie, giver os mulighed for at tilbringe mere tid ude af hjemmet, og det kan bestemt påvirke måden, vi spiser på.

Du skal dog huske på, at det ikke er umuligt at holde de gode vaner, som du ikke har problemer med at følge resten af ​​året. Vedligehold let din vægt ved at følge en specifik formel til at spise sundt om sommeren. Vil du vide, hvad det er? Læs med her!

Vedligehold vægten til sommer

Spis grøntsager som hovedret

Det er meget lettere at spise friske ting i løbet af sommeren, så start med en salat eller suppe. Det er mættende at spise grøntsager som hovedret. Derefter spiser du mindre af de andre retter, hvilket er godt, da de ofte indeholder flere kalorier.

Målet her er, at fiberen skal mætte og reducere dit glykæmiske indeks, og derfor bremse din fordøjelsesproces. Derfor er det vigtigt at spise grøntsager for at holde din krop flot hele sommeren.

Vedligehold vægten med frugt og grønt

Indtag af friske grøntsager i løbet af sommeren hjælper dig med at føle dig mæt og forhindrer dig i at overspise. Derfor er det nøglen til at holde din vægt.

Spis sæsonbetonede frugter

Udover at være meget velsmagende på grund af de smukke farver og søde smag, er sommerfrugter virkelig forfriskende. De er også rige på væsker og indeholder få kalorier. Nogle typer frugt, der er rigtig gode:

 • Abrikoser.
 • Ferskener.
 • Nektariner.
 • Gule blommer.
 • Cantaloupe.

De orange og gule farver på disse frugttyper betyder, at de er rige på karotener og carotenoider. Dette er grundlaget for A-vitamin, og deres funktion er at styrke kroppens forsvar og opretholde optimalt syn og sund hud.

Der er også røde frugter såsom vandmelon, kirsebær og røde blommer. Disse indeholder magnesium og lycopen, som er substanser, der bidrager til dit hjertes velvære.

Spis dem som snacks mellem måltider og tag dem med, hvor end du går. Eller du kan spise dem som en dessert. I modsætning til hvad de fleste mennesker tror, feder frugtsukker ikke. Det er det raffinerede sukker i kommercielt forarbejdet is og andre desserter, der er fyldt med kalorier og ingen næringsstoffer.

Vedligehold din vægt ved at være selektiv på restauranter

Hvis du tager til havet, skal du spise frisk fisk. Den sundeste måde at tilberede den på er at grille den og ledsage den med lette saucer. Du kan også spise alle former for skaldyr. Disse er fyldt med højkvalitets proteiner ligesom fisk, og de fleste af dem er fedtfattige. De er også rige på mineraler og vitaminer.

Vær dog forsigtig med disse, fordi de er høje i kolesterol. Dets højeste koncentration er i hovederne på blæksprutte og rejer.

Husk også at tjekke restauranter, der tilbyder frisk mad, hvis du rejser ud af landet. På denne måde holder du dig væk fra fastfood.

Du kan være interesseret i: Fordele og ulemper ved keto kuren

Vedligehold vægten ved at medbringe dine egne hjemmelavede snacks

Når vi er på ferie tilbringer vi normalt hele dagen ude på sightseeing. Så medbring sunde snacks for at sikre, at du ikke spiser det første, du støder på. Nødder (rå eller ristede), skåret frugt, fuldkornskiks og andre sunde snacks er gode muligheder.

Men hvad nu hvis du VIL spise is? Du kan altid lave dine egne derhjemme eller finde en, der er lavere i kalorier. At spise sunde snacks er en fantastisk måde at vedligeholde din vægt på denne sommer.

Nødder og tørrede frugter

Vedligehold vægten med nødder. De er den ideelle snack til at tilfredsstille din sult om sommeren. Du skal dog spise dem i moderate portioner.

Hold dig godt hydreret

Det er meget vigtigt at forblive godt hydreret, når du er udsat for høje temperaturer. Generelt har en normal person brug for omkring to liter vand om dagen. Tilføj et glas for hver grad over 35 celsius.

Gør det til en vane at medbringe en vandflaske i din taske eller rygsæk, så du kan holde dig hydreret hele dagen lang. På denne måde behøver du ikke at være afhængig af kommercielle muligheder, der ikke er så sunde.

Minimér dit alkoholindtag

Der er mange forfriskende drikkevarer uden alkohol, du kan indtage. Mens alkoholholdige drikkevarer ofte er til stede ved fester og sammenkomster, er det bedre at undgå dem, for at bevare din vægt.

Hvad er de ikke-alkoholiske muligheder, spørger du? Vand er naturligvis det bedste at drikke. Men du kan også vælge at drikke blandt andet danskvand, kolde infusioner og te, smoothies, lemonade og tomatsaft.

Vedligehold vægten med disse afsluttende anbefalinger

 • Husk, at du skal øge dit daglige energiforbrug for at holde din vægt. Hvis du besøger en anden by, skal du planlægge gå- eller cykelruter. Hvis du skal på stranden eller i bjergene, kan du prøve at finde en aktivitet, du måske vil nyde.
 • Book overnatningssteder, der har et køkken. På denne måde kan du styre, hvad du spiser.

Er du bekymret for at tage på denne sommer? I så fald skal du bare bruge disse tips og hygge dig, mens du passer på din krop.

Det kan interessere dig ...
Forbliv fit og slank gennem sommeren
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Forbliv fit og slank gennem sommeren

Hvis du gerne vil have en fit og slank, tonet krop, kan du ty til nogle af disse råd, for at forebygge vægtforøgelse gennem sommeren. • Jesús Román Martínez. Carlos Iglesias Rosado. El libro blanco de la hidratación. Sociedad Española de Dietética y Ciencias de la Alimentación. 2006.
 • Martínez Álvarez, J. R., et al. “Recomendaciones de bebida e hidratación para la población española.” Nutr Clin Diet Hosp 28 (2008): 3-19.
 • Ochoa C, Muñoz Muñoz G. Hambre, apetito y saciedad. RCAN Rev Cubana Aliment Nutr 2014;24(2):268-279.
 • CECOPESCA. Gobierno de España. Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.  “Las cualidades nutricionales de los productos procedentes de la pesca extractiva y de la acuicultura: binomio riesgo-beneficio”.