En vejledning til industrial piercinger og pleje

Industrial piercinger er en af de mest iøjnefaldende accessories disse dage på grund af dets usædvanlige udseende. Det kræver dog striks pleje for at kunne være succesfuldt.
En vejledning til industrial piercinger og pleje

Sidste ændring: 11 august, 2022

Accessories såsom industrial piercinger fortsætter med at udgøre en stor del af den moderne kropsudsmykning dag efter dag. Det skyldes, at folk er meget opmærksomme på deres udseende, eftersom det hjælper dem med at udtrykke sig selv i form af smag, tilpashed, personlighed og selvfølgelig frihed.

Piercinger har været succesfuldt inkorporeret i modeverden for at styrke diversitet, fremhæve bestemte dele af kroppen, personliggøre et billede ud fra ens individuelle personlighed og opmuntre til originalitet. Der er en tydelig visuel intention, så øret er et af de mest valgte steder til piercinger.

Placeringen af industrial piercinger er som regel i brusken i den øverste del af øret. Dets primære karaktertræk er, at to piercinger mødes. Det er typisk, fordi de forbindes gennem den samme metalstang, som går igennem to huller.

Lad os se nærmere på denne type piercing, hvad den indebærer, og hvordan man plejer den.

Proceduren for industrial piercinger

Der skal være en velplanlagt procedure, som tager højde for sikkerheden. 

Det er vigtigt at understrege, at dette er en simpel procedure, som kun tager få minutter, når en trænet professionel gør det. Den korrekte procedure for piercing er som følger:

 • Fagpersonen skal desinficere hele området samt alle smykker, nåle og handsker, der skal bruges. Det er essentielt for at forebygge infektioner.
 • Derefter tegner de to prikker på huden. Det er primært, så fagpersonen kan vejlede til den mest passende placering, så personen selv kan træffe den endelige beslutning.
 • De bruger derefter en hul nål til at åbne det første hul fuldstændig, og derefter trænger de igennem det andet hul med en anden nål.
 • Til sidst fører de en metalstang igennem begge huller og placerer et rundt smykke i hver ende.
Værktøj til at lave industrial piercinger

Hvad afhænger succesen for industrial piercinger af?

Det er vigtigt at være informeret om emnet for at kende alle faserne af proceduren, før man gennemgår den. På den måde undgår man improviseringer, der kan påvirke det endelige resultat.

Det er essentielt at undersøge øret, der skal pierces, først, for at industrial piercinger kan være succesfulde. Det er grunden til, at man altid skal tale med en ekspert.

Denne undersøgelse er for at vælge den mest passende placering og vinkel for piercingen i brusken ved hver enkelt person, hvor man tager højde for, at alle ører har en unik form og størrelse.

Det skyldes, at hvis man ikke overvejer denne del af processen, så kan det føre til, at man piercer den forkerte del af øret, og det kan føre til ubehag, irritation og hyppig smerte. En forkert procedure kan også føre til større problemer. Undersøgelsen af øret er nøglen til at vælge den korrekte størrelse på metalstangen.

Sandsynligheden for infektion i industrial piercinger

Der kan opstå infektioner i alle typer piercinger på grund af mangel på pleje og vedligeholdelse, som det anbefales af en ekspert. I tilfælde af industrial piercinger kan det føre til kolonisering af bakterier, hvis det kommer i nærheden af noget beskidt, som for eksempel hår.

Sandsynligheden er dog lidt højere, fordi der er to piercinger, man skal pleje. Man kan dog forebygge ubehag ved ordentlig pleje.

Nogle symptomer på infektion i industrial piercinger kan inkludere:

 • Kraftig blødning.
 • Pus i store mængder.
 • Hævelse uden bedring.
 • Intens smerte.

I tilfælde af infektion

Ideelt skal man ikke lade piercingen blive betændt, fordi det øvre brusk er et område, som kan være lang tid om at hele. Det forklares af mangel på blod i området.

I ethvert tilfælde kan man tage forbehold for at forebygge, at situationen udvikler sig og bliver værre, hvis en infektion opstår. Det er:

 • Rengør området med en saltvandsopløsning for at holde infektioner væk.
 • Fjern ikke metalstangen, for der kan opstå knuder i hullerne, hvis du gør det.
 • Kom is på området for at reducere hævelse og enhver rødme, som kan opstå i det inficerede område.
 • Tør hele området efter rengøring og sikr dig altid, at der ikke er skidt eller snavs tilbage.

Ordentlig pleje af industrial piercinger

Nøglen til at fremme helingsprocessen for hver enkelt hul er ved at passe på piercingen. Det er også nødvendigt at forhindre bakterier i at slå sig ned og gøre dannelsen af nye væv kompliceret.

Dette er, hvad du skal bruge, for at helingen af industrial piercinger kan forløbe, som det bør:

 • Vask det piercede område tre gange om dagen med sæbe og vand.
 • Hold hår væk fra det piercede område, så du ikke overfører noget skidt eller snavs.
 • Hiv ikke i smykket, Det er nøglen til at undgå at gøre metalstangen beskidt.
 • Sov ikke ovenpå piercingen, eftersom det kan forårsage rødme og irritation.
 • Rengør smykket med en saltvandsopløsning for at forhindre, at skidt ophober sig.
 • Fjern ikke smykket, før det er helet fuldstændig, eftersom det kan føre til alvorlige skader.
 • Rengør ikke med alkohol, for det er kontraproduktivt for helingsprocessen.
 • Tør området grundigt, så der ikke ophober sig nogen klumper eller skadelige substanser.
Værktøj til piercing

Måske denne artikel også vil interessere dig: Hjemmelavede nøgleringe: Genbrugsidéer

En detaljeret vejledning til pleje og beskyttelse

Der er nogle afsluttende anbefalinger, man kan overveje for at øge sandsynligheden for succes for denne procedure. For eksempel kan man droppe hovedtelefoner og alle andre accessories, der kan gnubbe på området.

Fjern ikke sårskorper, da det blot vil skabe ny sår hver gang. Hav i baghovedet, at den endelige helingsproces kan tage mellem 6 og 12 månederDet hele afhænger dog af personen.

Tal med en fagperson øjeblikkeligt, hvis du bemærker nogen abnormiteter for at forebygge større risici. Hav i baghovedet, at du kun må fjerne smykket, efter specialisten har undersøgt det og sagt, at det er okay at gøre det.

Det kan interessere dig ...
Kunstnere gendanner kvindelighed efter brystkræft
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Kunstnere gendanner kvindelighed efter brystkræft

Ifølge tal fra WHO bliver der 1.38 millioner nye tilfælde af brystkræft hvert år. Her er nogle kunstnere gendanner kvindelighed efter brystkræft. • Fornes B. Díez P. Sierra C. Complicaciones y cuidados de los piercings y los tatuajes [Internet]. Valencia: Hospital General Universitario de Valencia, 2012 [citado 16 de febrero de 2021]
 • Ferrer H. Gala H. Bertrán J. Ortiz L. Piercing: ¿moda inofensiva? [Internet]. Cuba: MEDISAN, 2007 [citado 16 de febrero de 2021]
 • Kluger, Nicolas, et al. “Body piercing: a national survey in france.” Dermatology 235.1 (2019): 71-78.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.