Vi er alle født med vinger, men nogle gange tager livet dem fra os

Selvom vi har mistet uskyldigheden og illusionerne fra barndommen med hvert nye stadie i livet, så kan vores vinger alligevel vokse igen og hjælpe os til at være frie
Vi er alle født med vinger, men nogle gange tager livet dem fra os

Sidste ændring: 25 maj, 2019

Vi er alle født med vinger, men nogle gange tager livet dem fra os. Som børn har vi et uskyldigt sind, som er fulde af drømme og mål. Mål, vi er ivrige efter at opnå som voksne.

Hvorvidt man opnår dem eller ej afhænger af mange forskellige ting: Ens attitude, styrke, motivation, støtte, held og de rigtige personlige og sociale omstændigheder.

Selvfølgelig er det ikke nemt. At være født med vinger og have dem igennem hele livet er ikke en nem opgave.

Hver skuffelse, hver forhindring på vejen og hvert forrædderi kan plukke ens fjer, indtil man til sidst mister det, som engang gav styrke til ens drømme.

Personerne, som aldrig bør miste deres vinger, er børn. Det er en god ting at huske. Barndom bør være den vidunderlige tid, hvor man tror, at alt det, man forestiller sig, er muligt.

I dag vil vi bede dig tænke over dette.

Født med vinger for at opnå drømme

Et barns hjerne har en enestående gave, som vil hjælpe dem igennem deres barndom og voksne liv.

Denne gave er evnen til at lære, neuroplasticitet. Det er i denne tid, at man bliver nødt til at stimulere deres evne så meget som muligt. Det gøres for at lade dem vokse og udvikle deres vinger for at kunne flyve.

Det er blevet sagt, at personerne, som oftest skærer vingerne af børn, er familiemedlemmer og det moderne uddannelsessystem selv.

Lad os se på dette i detaljer.

Læs også denne artikel efter “Vi er alle født med vinger, men nogle gange tager livet dem fra os”:

Arbejd for at leve, lev ikke for at arbejde

Familier som muliggør, og familier som lammer

Du har sikkert allerede hørt om demokratisk og diktatorisk opdragelse. Dette er to meget forskellige former for opdragelse. Her vil familier anvende et sæt værdier. De kan påvirke, hvordan børn udvikler sig som voksne.

 • Familier, som aktiverer deres børn, respekterer deres børns følelsesmæssige behov og drømme.
 • De giver dem rødder og sikkerhed baseret på anerkendelse og respekt. De åbner døre, så deres børn kan opnå det, de ønsker. Selvfølgelig sker dette altid under voksent opsyn.
 • En lammende familie har på den anden side en plan for deres børns liv. Her bliver børnene formet til at passe ind i disse rammer.
  De tager ikke deres børns tanker til overvejelse eller deres behov for at nyde deres barndom. De “klipper” midlertidigt deres vinger over og ser deres drømme som “sludder”. De styrer dem mod mere konkrete mål i livet.

Hvis man har oplevet denne form for opdragelse og uddannelse i sin barndom og tidlige voksne alder, så oplever man måske, at man er mere begrænset i livet og ikke i stand til at opnå sine drømme. Man vil måske også føle, at man heller ikke fortjener dem.

Pige der gaar i skoven - foedt med vinger

Erstat de vinger, som er blevet tabt

Ens vinger forsvinder aldrig fuldstændigt. Efter man kommer igennem barndommen eller voksenlivet, vil der altid være nye muligheder til de personer, som fortsætter med at tro på sig selv og tro på deres ret til at være lykkelig.

 • Vinger vil fortsætte med at vokse med hver ny drøm, med hvert nye skridt man tager med sikkerhed og troen på, at man fortjener noget meget bedre.
 • For at kunne helbrede disse skadede vinger, som har mistet deres fjer, så skal man først og fremmest finde ud af, om personerne omkring en giver vind, så man kan flyve, eller om de fratager den.
 • Et kompliceret følelsesmæssigt forhold, et familiemedlem som stadig kontrollerer en eller en ven, som tænker mere på sine egne interesser end en fælles velvære, er alle ting, som kan tynge ens selvværd betydeligt ned.
 • Man bør gøre sig selv til en prioritet. Man bør hver dag overbevise sig selv om, at ens lykke er en værdig kamp.
 • Hvis der er en person ved ens side, som plukker ens fjer for at stoppe ens personlige vækst, så bør man overveje situationen og se, om det er kampen værd. Det kan være på tide at tage en beslutning.

Det vil måske også være nødvendigt at huske noget vigtigt. Nogle gange har man ikke noget andet valg end “at flyve” for at kunne genfinde sine vinger, som man har tabt. Og dette er noget, som man bliver nødt til at gøre alene.

 • At turde flyve betyder at turde ændre sine omstændigheder. Ændre sine omgivelser, sine venner eller endda sin attitude.
 • Når man har taget det første skridt mod en forandring, så vil man føle sig meget mere fri. Man vil være uden den giftige baggage eller sten i sine sko.
 • Denne indre velvære er så behagelig og belønnende, at man næsten uden at opdage det vil kunne genfinde sine vinger.

Ens vinger er klar til at bære en til sine drømme.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Arias Montoya, L., Portilla de Arias, L.M. y Villa Montoya, C.L. El desarrollo personal en el proceso de crecimiento individual. Scientia Et Technica, 2008; 14(40): 117-119.
 • Dongil Collado, E. y  Cano Vindel, A. Desarrollo Personal y Bienestar. [Internet]Sociedad Española para el Estudio de la Ansiedad y el Estrés. 2014. Disponible en: http://www.bemocion.mscbs.gob.es/comoEncontrarmeMejor/guiasAutoayuda/docs/guia_desarrollo_personal_y_bienestar.pdf
 • Mikulic, I.M., Muiños, R. y Crespi, M. Crecimiento personal, necesidad de trascendencia, redes sociales y ambiente: análisis de la calidad de vida percibida en diferentes sucesos estresantes desde un enfoque integrativo y ecológico. Facultad de Psicología. Universidad de Buenos Aires, 2006; 14: 277 – 285.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.