De 10 vigtigste beslutninger i livet

Alle skal træffe vigtige beslutninger, der på et tidspunkt vil bestemme deres livs forløb. Læs videre og find ud af, hvad de er, og hvad du skal tage højde for under nogle af livets mest almindelige beslutninger.
De 10 vigtigste beslutninger i livet

Sidste ændring: 26 august, 2022

Der kommer altid en tid, hvor vi ikke har andet valg end at træffe nogle af de vigtigste beslutninger i livet. Læs med for at få nogle tips om de mest almindelige, og hvordan du griber dem an.

Faktisk er de fleste af disse fælles for mennesker og handler om relationer, uddannelse, børn og arbejde. Dette er, fordi disse emner er afgørende for resten af vores liv.

På grund af deres transcendens kræver disse beslutninger tid til omhyggeligt at evaluere dem og bestemme den bedste løsning. Selvfølgelig er processen ofte fuld af bekymring og angst.

Lad os se på nogle af livets mest almindelige vanskelige beslutninger.

De vigtigste beslutninger i livet

1. At studere eller ikke at studere

De fleste yngre mennesker er ikke klar over, hvad de vil, og er fulde af tvivl. Mange går bare i deres forældres fodspor.

Beslutningen om at gå på universitetet er motiveret af troen på, at det åbner mange døre på arbejdsmarkedet – som det faktisk ofte gør. Imidlertid fik ikke alle succesfulde mennesker en videregående uddannelse. Sådan er det med Bill Gates, Steve Jobs og Mark Zuckerberg.

2. Hvad skal man studere?

Der er mange, mange studieretninger disse dage, og derfor er en professionel uddannelse ikke længere begrænset til de traditionelle videnskaber eller humaniora. Således kan man ikke let tage en så vigtig beslutning.

Faktisk skal du overveje muligheder ud over dit nærmeste miljø. Dette skyldes, at der udover det faktum, at du kan flytte væk af akademiske årsager, er alle former for programmer tilgængelige online.

En anden faktor, når det kommer til karrierevalg, er, hvor lang tid det tager at færdiggøre uddannelsen. Ikke kun bør du overveje længere studier, men også mellemlange muligheder. Du bør endda overveje korte kurser til træning i et eller andet fag.

Et arbejdsområde

3. Fortsætte med at studere

Vil du fortsætte med at tage overbygninger, når du har afsluttet en bachelor eller en anden lignende uddannelse?

4. Forlade landet

Nogle mennesker overvejer at flytte til et andet land. Undersøgelser viser, at der er forskellige grunde til at gøre det, f.eks. jobtilbud, følelsesmæssige årsager, konfliktsituationer i oprindelseslandet eller blot som et eventyr.

Det kan have forskellige konsekvenser ikke at bo det samme sted, som du er født eller opvokset. Det er, fordi det betyder en ændring af miljø, kultur og livsstil. Du skal også flytte væk fra dine nærmeste.

5. Flytning er en af de vigtigste beslutninger

Dette er en anden vigtig beslutning, selvom den måske ikke er så endelig som andre. En flytning kan skyldes arbejde, studier, separation eller ægteskab, et ønske om uafhængighed eller bare en blanding af flere grunde.

En flytning indebærer at få nye naboer. Det betyder også at efterlade et sted, som du er vant til og sandsynligvis elsker.

6. At være single eller sammen med nogen

Nogle mennesker elsker at være alene, især efter at have afsluttet et forhold. De synes, det er bedre, at tingene fortsætter sådan.

Der kommer dog et tidspunkt, hvor de kan beslutte at prøve lykken i et nyt kærlighedsforhold. Dette er ikke en let beslutning. Selv at gå på en date er noget, man tænker meget på.

Normalt accepterer folk at gå på date med en, de kan lide, især hvis der er mulighed for at have et forhold til dem.

7. At gå videre til det næste niveau i et forhold

Folk vil ofte overveje at gå videre til det næste niveau efter et bestemt antal dates. Især efter etablering af følelsesmæssig og/eller seksuel kontakt. Det handler om engagement.

Til sidst kan idéen om at flytte sammen dukke op, selvom du og din elsker ikke altid er enige. Ofte vil en af jer ikke tage et så vigtigt skridt som at bo sammen.

Der er også et andet dilemma. Vil du giftes eller bare flytte sammen? Det er i hvert fald en af de vigtigste beslutninger i livet.

Derfor skal du tænke over alt, hvad det indebærer, fra tab af dit privatliv og tilpasning til en andens liv, til behovet for at gå på kompromis for at nå enighed.

8. At få børn (og i så fald hvor mange?)

Du kan helt sikkert tage denne beslutning på egen hånd, da der i dag er mange muligheder for enlige forældre, men det er normalt et emne, som par bekymrer sig om.

Det er vigtigt at huske på fordele og ulemper. Det er, fordi børnenes behov prioriteres frem for dine.

Hvor mange børn, du vil have, er en anden ting at overveje. Ifølge de nuværende skøn er fødselsraten i den moderne vestlige verden faldende.

9. Arbejde for en anden eller være din egen chef?

Dette dilemma opstår ofte efter at have arbejdet for andre, eller du kan blot tage beslutningen om at være selvstændig som professionel eller med din egen virksomhed fra det øjeblik, du skal begynde at leve af det.

På den ene side giver det en indkomststabilitet at være ansat. På den anden side betyder det at være selvstændig at opgive “sikkerhed” og tage flere risici. Du kan dog tjene mange flere penge.

10. At sige op eller blive i et job er en af de vigtigste beslutninger

Der vil være tidspunkter, hvor du hader dit job, og du vil sige op. Dette er en vigtig beslutning, så vær sikker, før du handler.

En person, der forlader kontoret efter at have sagt op

Tips til at træffe de vigtigste beslutninger

Du vælger uundgåeligt noget fra, når du vælger noget andet til, fordi du ikke altid kan beholde to ting. Dette er bare noget, man skal huske på, når man træffer de vigtigste beslutninger.

Nogle beslutninger er for evigt, og du har ikke en chance for at rette op og vælge en alternativ vej. Så husk følgende for at træffe bedre beslutninger:

  • Afvej alle dine muligheder ved at nedskrive fordele og ulemper ved at tildele hver enkelt en værdi for at kunne tage en rimelig vurdering.
  • Du skal tænke over, hvad der glæder dig, såvel som hvad der er praktisk og bekvemt for at træffe bedre beslutninger. Husk, at den bedste løsning ikke altid er den mest attraktive.
  • Nogle gange skal du træffe en beslutning baseret på dine tilgængelige ressourcer.
  • Du skal tænke over konsekvenser, når du træffer de vigtigste beslutninger. Du vil ofte stå i dilemmaet om at gøre noget nu eller senere. Faktisk er det vigtigt at nyde øjeblikket, men livet varer normalt mere end en dag.

Vigtigere beslutninger

Der er mange flere vigtige beslutninger at tage, såsom at få et kæledyr eller sælge en bil eller købe en ny.

Andre overrasker dig også og kan efterlade dig i ubalance. Vær dog klar over at gøre det rigtige ud fra et juridisk eller etisk synspunkt, og du vil have det godt.

Det samme gælder situationer, der påvirker dit helbred. Er det virkelig et så stort dilemma at stoppe med at ryge, for eksempel? Der er ingen undskyldning, når det kommer til at værne om dit liv og gøre det, der er bedst for dig!

Det kan interessere dig ...
7 beslutninger, som du ikke skal forklare nogen
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 beslutninger, som du ikke skal forklare nogen

Størstedelen af ​​dine beslutninger vil altid blive stillet spørgsmålstegn ved eller dømt af nogen. Her er 7 beslutninger, som du ikke skal forklar...  • De Bono E. Cómo enseñar a pensar a tu hijo. Barcelona: Paidós.
  • Fierro I. El escenario demográfico actual. Saber, Ciencia y Libertad. 2018; 13(2): 107 – 113.
  • Pérez Ríos C. Guía para el análisis de problemas y toma de decisiones. Educatio Siglo XXI. 2018; 36(3): 523-526.
  • Sarmiento-Rivera L, Ríos-Flórez J. Bases neurales de la toma de decisiones e implicación de las emociones en el proceso. Rev. Chil. Neuropsicol. 2017; 12(2): 32-37.
  • Velecela P, Garbay J, Valencia B. Finanzas personales: la influencia de la edad en la toma de decisiones financieras. Killkana Sociales. 2017; 1(3): 81-88.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.