De vigtigste sportsbegivenheder i Europa om sommeren

I løbet af sommeren er sportskalenderen fyldt med store øjeblikke, som fans kan nyde. I Europa er der fremragende muligheder for at nyde sporten fuldt ud. Læs om de bedste sportsbegivenheder om sommeren her!
De vigtigste sportsbegivenheder i Europa om sommeren

Sidste ændring: 30 juli, 2022

Den europæiske sommer er for mange ensbetydende med ferie, hvile, strand og afslapning. Men for atleter og fans af sport er det også en tid, hvor man kan overvære nogle af årets mest fremragende sportsbegivenheder.

Uanset om du er til fodbold, tennis, motorløb eller cykling, bruger du sikkert halvdelen af året på at vente på, at sommeren kommer, så du kan nyde den med stil. Der er visse konkurrencer, der fanger alles opmærksomhed. For historien og aktuelle begivenheder indtager disse konkurrencer en særlig plads i planlægningen.

De uundgåelige sportsbegivenheder i den europæiske sommer

Sommeren er her, og med den kommer nogle af de vigtigste sportsbegivenheder. Læs om dem her, og gå ikke glip af dem!

1. Champions League-finalen

Den afgørende kamp i UEFA Champions League er den vigtigste fodboldkamp hvert år på verdensplan. Selv om den ikke strengt taget spilles i den europæiske sommer, da den finder sted i slutningen af maj, kan den siges at være den begivenhed, der byder det varme vejr og sommerperioden velkommen.

I 2022 blev finalen i Champions League afholdt på Stade de France i Saint-Denis (Frankrig) den 28. maj. På det tidspunkt var foråret begyndt at give plads til sommeren. Og der var intet bedre end en sådan kamp til at byde den velkommen!

Champions League er en af de største sportsbegivenheder i Europa

Finalen i den europæiske klubpokal sendes direkte på tv for millioner af fans over hele verden.

2. Roland Garros og Wimbledon

For tennisfans, der bor i Europa, er sommeren den mest fascinerende tid på året. Ikke alene er der to af de mest historiske og vigtige turneringer på banen, men de er også inden for rækkevidde.

Vi taler om Roland Garros og Wimbledon. Den første af disse spilles i Paris mellem den sidste uge i maj (den 16.) og den første uge i juni (finalen spilles den 5. juni). De bedste tennisspillere i verden, herunder den øverste mester i turneringen (Rafael Nadal), konkurrerede i Paris.

Wimbledon , der afholdes i London – den mest prestigefyldte tennisturnering, der spilles på græs – blev afholdt mellem den sidste uge af juni og de to første uger af juli. Mere præcist fra den 27. juni til den 10. juli.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Top 7 over de alvorligste skader i fodboldens historie

3. Formel 1

Den omfattende Formel 1-kalender for 2022 byder på en meget travl europæisk sommer med 7 Grands Prix på lidt over to måneder. Ud over at de repræsenterer et show på højeste niveau i verdens motorsport, begynder de at forme det, der bliver sæsonens udvikling.

Løbene, der finder sted i Europa i løbet af sommeren, er følgende

 • Englands Grand Prix den 3. juli
 • Østrigs GP den 10. juli
 • Frankrigs GP den 24. juli
 • Ungarns GP den 31. juli
 • Belgiens GP den 28. august
 • Hollands GP den 4. september
 • Italiens Grand Prix den 11. september

4. Tour de France: En af de største sportsbegivenheder i Europa

Den internationale cykelsport kunne ikke udelades fra listen over europæiske sportsbegivenheder denne sommer. Det berømte Tour de France fandt sted fra 1. til 24. juli 2022.

Dette meget omfattende løb dækker 3328 kilometer i det nordøstlige, østlige, sydlige og centrale Frankrig. Næsten alle etaper er ca. 180 kilometer lange, men nogle er endda længere end 200 kilometer.

Rytter i Tour de France

Den franske cykeltur er et show på grund af landskabet, organisationen og antallet af deltagere.

5. MotoGP

Ligesom Fomel 1 tilbringer MotoGP, verdens bedste motorcykelkategori, halvdelen af sin sæson i Europa. I dette tilfælde er de baner, der er vært for verdens bedste motorcyklister, følgende:

 • Cataloniens GP den 5. juni
 • Tysklands GP den 19. juni
 • Hollands GP den 26. juni
 • Finlands GP den 10. juli
 • Englands Grand Prix den 7. august
 • Østrigs GP den 21. august

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Kylian Mbappé: Den næste store fodboldstjernes strenge trænings- og kostrutine

Nogle europæiske somre er mere specielle end andre på grund af store sportsbegivenheder

Ud over de ovenstående begivenheder, som finder sted hvert år, er der også andre særlige sportsbegivenheder, der giver visse europæiske somre et ekstra pift. Det gælder VM i fodbold og De Olympiske Lege, som afholdes hvert fjerde år i juni, juli og august.

Ligeledes afholdes EM i fodbold og VM i basketball også på denne tid af året. Begge begivenheder afholdes normalt i ulige årstal, så de ikke falder sammen med FIFA Cup eller De Olympiske Lege. Dette sikrer en større mangfoldighed af begivenheder.

Alt i alt er det klart, at hvis du kan lide sport, kan du på ingen måde kede dig i den europæiske sommer. Følg dem på tv eller planlæg at se dem live.

Det kan interessere dig ...
Hvad er sportsmanagement, og hvad bruges det til?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad er sportsmanagement, og hvad bruges det til?

Sportsmanagement handler om projekter, der skal hjælpe sportsfolk med at opnå deres bedste præstationer ved at yde støtte og finansiering.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.