Kylian Mbappé: Den næste store fodboldstjernes strenge trænings- og kostrutine

Kylian Mbappé er på vej til at blive fodboldens konge på kort sigt, men talent alene er ikke nok. Lad os se, hvilke vaner og fødevarer den franske angriber vælger dagligt for at nå sit mål.
Kylian Mbappé: Den næste store fodboldstjernes strenge trænings- og kostrutine

Skrevet af Cristian Minich

Sidste ændring: 09 august, 2022

Kylian Mbappé beviser, at hans præstationer ikke har nogen grænser i hver eneste kamp. Hans fysiske form bliver bedre og bedre, og det samme gælder hans teknik, kraft og hurtighed. Alle disse egenskaber placerer franskmanden som den store kandidat til at efterfølge Cristiano Ronaldo og Lionel Messi som den bedste spiller i verden.

Rutine og en streng diæt er Mbappés hemmeligheder for at nå dette mål.

Den 22-årige følger en særlig trænings- og kostplan, som er grundlæggende for at supplere hans atletiske evner. Dette vil gøre det muligt for ham at opretholde det samme niveau af form, som både portugiseren og argentineren har vist gennem hele deres karriere.

Derudover har han brugt Cristiano Ronaldo, hans barndomsidol, som spejl, når det gælder om at passe på sin fysik. I mellemtiden har han også kopieret nogle kosthemmeligheder fra Lio Messi, der også er en nuværende legende og nuværende holdkammerat i PSG, hvilket har hjulpet ham til at komme i sin bedst mulige form.

Selv om han kun er i sin ottende sæson som professionel fodboldspiller, er Mbappés rekord mere end misundelsesværdig: VM-vinder i Rusland 2018, 4 franske Ligue 1-titler, yderligere 8 nationale pokalsejre og 200 scorede mål. Vi står uden tvivl over for en spiller, der allerede er indviet og vil forblive i historien.

Bliver han den bedste af alle?

Kylian Mbappé: En rutine for at blive kongen af fodbold

Kylian Mbappés store ønske er at blive den bedste spiller i verden, og det er klart, at han er på rette vej. For at opnå dette skal han dog følge en streng kost- og træningsplan. Det kaldes usynlig træning og har at gøre med den daglige pleje, som han gennemgår uden for træning og kampe.

Ronaldo på banen

Thalassoterapi ligesom Cristiano Ronaldo

Thalassoterapi er en terapeutisk metode, der bruger stoffer udvundet fra havet, som giver fordele for kroppen. Det er en naturlig metode, der i stigende grad anvendes af topfodboldspillere som Cristiano Ronaldo.

Behandlinger baseret på mudder, havvand, tang, sand, plankton og mere end 80 andre arter, der udvindes fra havet, virker afslappende på kroppen og også på sindet. PSG-stjernen nyder derfor hver uge termiske bade og massage, hvilket gør det muligt for ham at yde sit bedste på banen.

Havets fordele har længe været kendt. Lignende teknikker blev anvendt til helbredende og afslappende formål allerede i det gamle Egypten, i Romerriget og i middelalderen. Disse teknikker udviklede sig og blev forbedret indtil i dag.

Dette er nogle af fordelene ved thalassoterapi:

 • Det forbedrer bevægeapparatet.
 • Thalassoterapi fremskynder processen med fedtreduktion.
 • Det forbedrer den fysiske styrke.
 • Det fremkalder afslapning.

Vi tror, at du vil nyde at læse denne artikel: Den bedste kost for kvindelige atleter med høj ydeevne

Kryoterapi til at fryse skader

Kryoterapi er en behandling, hvor kulde bruges til at fryse og ødelægge unormale hudceller. I tilfælde af f.eks. en skade påføres kulden direkte på det berørte område.

Fodboldstjerner er mere udsat for friktion og slag. Logisk nok er Mbappé en af dem. Men med denne behandling har han opnået en fysisk styrke, der giver ham større modstandskraft og også en meget hurtigere genopretning.

Nogle af fordelene ved kryoterapi er som følger:

 • Det har en smertestillende virkning.
 • Det forbedrer blodcirkulationen.
 • Det reducerer genopretningstiden efter skader.
 • Kryoterapi virker som et afslappende middel.
 • Det forbedrer søvnkvaliteten.

Kylian Mbappé: Kost er nøglen til at nå det højeste niveau

For at udnytte sit fulde potentiale skal Mbappé overholde en afbalanceret kost, der er rig på kulhydrater og proteiner. Det indebærer flere måltider om dagen, med en overflod af farver. Det er også vigtigt at udelukke visse produkter.

Pasta med laks: Favoritretten i hans kost

Historisk set er pasta blevet fremhævet som en af de bedste frokostretter for atleter. Det skal være måltider med kulhydrater, fibre og vitaminer. Pasta hjælper også med at forbedre fordøjelsen, så det er ideelt at indtage før konkurrencer.

I mellemtiden er laks vigtig for at styrke musklerne, da det ud over vitaminer og mineraler også har et højt indhold af protein og omega 3-fedtsyrer.

Lidt af Messi’s kosthemmeligheder

Den unge PSG-stjerne har udnyttet Lio Messi’s ankomst til holdet til blandt andet at tage fødevarer til sig, som har hjulpet argentineren til at nå sine toppræstationer. Lad os se, hvad der er i Messi’s middelhavskost, som Mbappé tager hensyn til:

 • Olivenolie.
 • Nødder.
 • Fisk.
 • Ris.
 • Mælkeprodukter.
 • Æg.
Messi på banen

Du vil måske nyde denne artikel: Kun Agüero: Hvilket hjerteproblem blev opdaget?

Et rødt kort for sukker

Sukker er et af de mest omdiskuterede produkter blandt atleter. Selv om det har sine fordele som energikilde, kan indtagelse af mere end den anbefalede mængde have negative konsekvenser.

Hormonernes virkning omdanner overskydende sukker til fedt, når det indtages i store mængder. Denne effekt kan føre til vægtøgning og øget træthed under løb. Derfor er indtagelsen af simpelt sukker udelukket i Mbappés kostplan og erstattet af komplekse kulhydrater og proteiner.

Den minimale mængde kød

På den anden side indeholder Mbappés kost et minimumsforbrug af kød og raffinerede kornsorter. Måske er det lettere for Mbappé at overholde dette, fordi Frankrig er et middelhavsland.

Men for Messi og andre argentinske og uruguayanske fodboldspillere kræver det at følge det en større ofrelse, da forbruget af rødt kød i disse lande er meget større.

Kylian Mbappé: Vil hans kost og rutine gøre ham til den bedste?

Kun tiden vil vise, om Mbappé bliver verdens bedste. Indtil videre ser det ud til, at hans overholdelse af sin rutine og diæt ser ud til at betale sig, hvilket er tydeligt i kvaliteten af hans spil og de resultater, han allerede har opnået.

Det er ikke let at overholde alle de krav, som en professionel fodboldkarriere kræver. Hungeren efter hæder hjælper dog med at klare disse krav.

Det kan interessere dig ...
Den kost og træning, der ændrede Vinicius og Real Madrid’s liv
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Den kost og træning, der ændrede Vinicius og Real Madrid’s liv

Vinícius Júnior har forbedret sit potentiale og sin målscoringsrate betydeligt i Real Madrid takket være ændringer i kost og træning.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Banfi G, Lombardi G, Colombini A, Melegati G. Whole-body cryotherapy in athletes. Sports Med. 2010 Jun 1;40(6):509-17. doi: 10.2165/11531940-000000000-00000. PMID: 20524715. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20524715/
 • Lucchetta MC, Monaco G, Valenzi VI, Russo MV, Campanella J, Nocchi S, Mennuni G, Fraioli A. Le basi storico-scientifiche della talassoterapia: stato dell’arte [The historical-scientific foundations of thalassotherapy: state of the art]. Clin Ter. 2007 Nov-Dec;158(6):533-41. Italian. PMID: 18265720. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18265720/

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.