12 fødevarer der bekæmper gigt

Hvis du lider af gigt, har du højst sandsynligt lagt mærke til, at smerterne varierer i henhold til din kost, dit aktivitetsniveau og vejret.
12 fødevarer der bekæmper gigt
Eliana Delgado Villanueva

Bedømt og godkendt af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Du bliver nødt til at lære at indarbejde ingredienser, der hjælper dig med at lindre dine smerter og øge din mobilitet. Du vil også blive nødt til at reducere dit indtag af fødevarer, der gør din situation værre. I resten af denne artikel vil vi give dig en liste over fødevarer der bekæmper gigt og forbedre din tilstand.

Fødevarer der bekæmper gigt

Husk på, at du skal kontakte din læge, før du foretager væsentlige ændringer i din kost.

Bananer

Bananer

Disse er altid en sund mulighed. Når det er sagt, hvis du forsøger at finde gode fødevarer, der bekæmper gigt, så er dette en af de bedste.

Bananer er rige på kalium og et væld af andre vitaminer og mineraler, såsom folinsyre, vitamin B6 og C. Alt dette medvirker til at formindske virkningerne fra gigt og holde det under kontrol.

Plus, fibrene i bananer hjælper dit fordøjelsessystem.

Mangoer og æbler

Selvom mangoer er en sæsonbestemt frugt, og undertiden er dyre, så er de en antioxidant-rig mulighed.

  • De indeholder et højt niveau af vitamin E og betacaroten. Disse to elementer har vist sig at være nyttige i at afholde nogle typer af gigt i at blive værre.
  • Æbler, i sig selv, har mange fordele for dit helbred, hertil reducerer de også led spændinger. Dette kan afhjælpe både problemer med mobilitet og smerte.

Anbefalet læsning:

6 olier til behandling af gigt

Nødder

Noedder

Der er mange nødder, der kan hjælpe til at mindske betændelsesniveauerne i din krop, fordi de giver sunde fedtstoffer. Frem for alt, har nødder flest fordele imod gigt.

Paranødder og cashewnødder er en god mulighed til at give lindring.

Soya

Mange sojaprodukter kan være en stor hjælp mod gigt, men kontraproduktivt, hvis du har ægte gigt.

Soja kan spises på mange forskellige måder.

Det er imidlertid de fermenterede sojaprodukter, som miso, tempeh, eller tofu, der synes at tilbyde den største reduktion i smerte og inflammation frembragt af gigt.

Laks

Laks

Laks er fuld af omega 3-fedtsyrer. På grund af dette, anbefales det til at lindre smerter fra gigt.

Selvom enhver fed fisk er en god idé at medtage i din kost, så start med at spise laks et par gange, eller bare en gang om ugen.

Virkningerne fra omega 3 vil bidrage til at reducere betændelse i kroppen. Det er vigtigt, at du har et godt udbud af omega 3 kommende fra forskellige kilder dagligt.

Peber

C-vitamin, der er indeholdt i peberfrugter fungerer som en antioxidant. Samtidig med det hjælper det til at bekæmpe frie radikaler i kroppen og reducere inflammation.

På grund af dette, mindsker det mængden af smerter gigt har på dig. Det er meget vanskeligt at undgå virkningerne fra frie radikaler. På grund af dette, er det vigtigt at have nok antioxidanter til at reducere skaderne forårsaget af frie radikaler.

Grøn pebere er en nem mulighed at inkludere i dine måltider, salater, eller shakes og de giver os en øjeblikkelig dosis af vitaminer.

Grøn te

Groen te

Det er velkendt, at grøn te er en meget høj kilde til antioxidanter.

Desuden indeholder det bestemte stoffer, der har en direkte effekt på niveauet af betændelse i kroppen. På grund af dette, er grøn te en fantastisk måde at bekæmpe gigt smerter på.

Det er ikke klart, hvor meget te er nødvendigt, men de fleste undersøgelser udført af frivillige viser, at drikke det to gange om dagen er en stor hjælp.

Fuldkorn

De er fremragende til at reducere inflammation, undtagen når vi forbruger lav kvalitets kommercielle afledninger.

I dette tilfælde på grund af kommercialiseringen af produkter så tilsættes andre additiver sædvanligvis, og det er muligt, at de vil forværre virkningerne fra din gigt.

På den anden side, så er rå korn muligheden bedre. Linser er et godt alternativ, som ud over at være sunde, vil give dig en længere følelse af mæthed.

Spinat, tomater, og roer

Der er flere fødevarer, der hjælper til at bekæmpe gigt. Spinat er fuld af phytonutrients og fibre.

Tomater, for deres del, indeholder lycopen, der hjælper med at reducere smerter forbundet med gigt. Hvis vi koger tomater, kan vi få en større mængde lycopen.

Roer har en antioxidant egenskab som få fødevarer har, herunder betalain, hvilket er meget nyttigt for at hæve din krops forsvar.

Du skal også huske på, at det er bedre at købe rå fødevarer og forberede dem derhjemme for at få alle de mulige fordele.

Spiser du allerede nogle af de fødevarer der bekæmper gigt?

Det kan interessere dig ...
Den bedste kost for leddegigt patienter
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Den bedste kost for leddegigt patienter

Gigt kan være meget smertefuldt, og det er derfor vigtigt at gøre dit bedste for at lindre symptomerne. Her er den bedste kost for leddegigt patien...  • Mokbel K., Mokbel K., Chemoprevention of breast cancer with vitamins and micronutrients: a concise review. In Vivo, 2019. 33 (4): 983-997.
  • Stella AB., Cappellari GG., Barazzoni R., Zanetti M., Update on the impact of omega 3 fatty acids on inflammation, insulin resistance and sarcopenia: a review. Int J Mol Sci, 2018.
  • Rogers TS., Seehusen DA., Omega 3 fatty acids and cardiovascular disease. Am Fam Physician, 2018. 97 (9): 562-564.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.