3 supper som kan detoxe din lever

En sund lever er en vital del af dit generelle helbred og velbefindende. Mange faktorer kan skade din lever. Derfor anbefaler vi på det kraftigste, at man engang i mellem udfører en form for rensende behandling.
3 supper som kan detoxe din lever

Sidste ændring: 10 december, 2018

På denne tid af året er det godt at bruge lidt ekstra tid på sig selv og sit helbred, samt at være lidt opmærksom på sin vægt. Et af de første skridt mod at passe bedre på dig selv bør være at sikre dig, at din lever fungerer ordentligt; hvis den ikke gør det, vil det være ret svært at forbedre din livskvalitet og sundhed. Her får du 3 supper som kan detoxe din lever.

I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du hurtigt, økonomisk og naturligt kan detoxe din lever, ved jævnligt at indtage disse nemme vegetabilske supper. De er gode for dit helbred og overraskende lækre. Prøv dem!

  Hvorfor bør du detoxe din lever?

Vi hører konstant hinanden snakke om, hvor vigtigt det er at rense sin lever for toksiner, men hvorfor? Dette organ er en fundamental del af vores helbred, da d et er ansvarligt for at fjerne alle de skadelige stoffer i kroppen. Dog kan det være, at din lever ofte bliver overbelastet med toksiner, hvilket forårsager at leveren mættes.

Hvad er giftigt for leveren?

 • Dårligt fordøjede fødevarer.
 • Fødevarer med højt indhold af usundt fedt.
 • Overskyndende animalsk protein.
 • Tilsætningsstoffer: konserveringsmidler, farvestoffer, aromastoffer osv.
 • Alkohol.
 • Tobak og enhver form for giftig vane.
 • Forurening.
 • Negative følelser.

Som du kan se, er der mange faktorer, der kan skade din lever, så vi anbefaler på det kraftigste at udføre rensende behandlinger fra tid til anden, for at hjælpe din lever med at fungere bedre.

De følgende supper er gode valg, som du kan bruge i ny og næ.

Suppe eller grød?

Denne artikel handler om supper, men hvis du gerne vil have noget lidt mere mættende, kan du give supperne en mere grødlignende konsistens af de samme grøntsager .

Tynd suppe er dog fordelagtige, da du kan drikke flere af dem i løbet af dagen, og derved skabe en større rensende effekt.

Ideen er, at du skal drikke en liter af en af disse supper hver dag i 15 dage eller i en måned. Du kan drikke det samme hver dag, veksle imellem forskellige eller udskifte nogle af ingredienserne. Den mest effektive måde at drikke disse bouilloner på, er på tom mave, en halv time før dit måltid.

Glem ikke at tilsætte en lille smule højkvalitets olivenolie og havsalt (i stedet for bordsalt) til din suppe. Det vil give dem mere smag og øge deres sunde egenskaber.

Artiskok, æble og citron

Artiskokker er en de mest velkendte grøntsager med hensyn til deres evne til at beskytte leveren. Du kan spise selve grøntsagen eller bruge saften fra dens blade. Til denne suppe vil vi bruge begge dele.

Den bitre smag af artiskok opvejes af sødmen fra æblet. Denne frugt er også god for leverfunktionen, og har derudover mange andre fordele.

Til sidst vil citronen give bouillonen et surt touch og bidrage med utrolige egenskaber, der hjælper kroppen med at fordøje fedtstoffer, som helt sikker vil mindske det arbejde, som leveren skal udføre.

En kop te

Selleri, havregryn og ingefær

Selleri er en fremragende rensende fødevare; Det forbedrer ikke kun leverens og galdeblærens funktioner, men gavner også din nyre, hvilket gør det til en essentiel del af enhver rensende behandling. Plus at den giver suppen en lækker smag.

Havregryn tilføjes for at give suppen en god konsistens. Havre indeholder fibre og vegetabilske proteiner, som vil hjælpe dig med at fjerne giftstofferne i kroppen. Denne kornart er desuden meget nærende og forbedrer tarmfunktionen, noget der bliver nødt til at fungere godt for, at denne rensende behandling skal være effektiv.

Til sidst vil en knivspids ingefær hjælpe din krop med at fordøje fedstoffer og gøre leverens arbejde nemmere.

Havregryn

Kål, majroe og gurkemeje

Der er mange korsblomstrede grøntsager (broccoli, blomkål) som stimulerer leverenzymer og forhindrer væksten af kræftceller.

Majroe, som ofte bruges i supper, er også god for fordøjelsen af fedtstoffer, hvilket gør det til en essentiel del af en kost, hvis mål er at rense din krop.

Loegg bouillon

Gurkemeje er anti-kræftfremkaldende og anti-inflammatorisk, og hjælper kroppen med at fjerne galde og  kan også detoxe din lever. Tilsæt kun en spiseskefuld til hver liter suppe.

Vi håber at du har nydt denne artikel om supper som kan detoxe din lever!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Salem, M. Ben, Affes, H., Ksouda, K., Dhouibi, R., Sahnoun, Z., Hammami, S., & Zeghal, K. M. (2015). Pharmacological Studies of Artichoke Leaf Extract and Their Health Benefits. Plant Foods for Human Nutrition. https://doi.org/10.1007/s11130-015-0503-8
 • Mahmoud, R. H., & Elnour, W. A. (2013). Comparative evaluation of the efficacy of ginger and orlistat on obesity management, pancreatic lipase and liver peroxisomal catalase enzyme in male albino rats. European Review for Medical and Pharmacological Sciences. https://doi.org/http://doi.acm.org.proxy.lib.umich.edu/10.1145/1166253.1166296
 • Aggarwal, B. B., Sundaram, C., Malani, N., & Ichikawa, H. (2007). Curcumin: The Indian solid gold. Advances in Experimental Medicine and Biology. https://doi.org/10.1007/978-0-387-46401-5_1
 • Watanabe, S., Katsube, T., Hattori, H., Sato, H., Ishijima, T., Nakai, Y., … Sonomoto, K. (2013). Effect of Lactobacillus brevis 119-2 isolated from Tsuda kabu red turnips on cholesterol levels in cholesterol-administered rats. Journal of Bioscience and Bioengineering. https://doi.org/10.1016/j.jbiosc.2013.01.009

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.