Hvorfor er de her 7 urter så gode til vægttab?

Grøn tes bedste egenskab er dens evne til at hjælpe med at detoxe kroppen, hvilket bidrager til at fjerne overskydende vand og væsker fra kroppen. For at få de bedste resultater anbefaler vi, at du kombinerer de følgende urter med en sund kost, motion og mindst 2 liter vand om dagen.
Hvorfor er de her 7 urter så gode til vægttab?
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Dyrker du regelmæssigt motion og spiser sundt, men stadig har problemer med at tabe dig, så er du ikke alene. Der er nogle mennesker, som ikke kan modstå en daglig snack eller hvis stofskifte er naturligt langsomt. Uanset hvilke vanskeligheder du har med kosten, så kan du ved at tilføje visse urter forbrænde fedt og booste dit energiniveau, og det kan hjælpe dig med at komme tilbage på sporet. Hvis du leder efter en måde at booste dit vægttab på, prøv følgende 7 urter til vægttab.

Grøn te

Du har nok set det i mange slankekurer, og grøn te er da også en af de mest populære kosttrends. Det skyldes at grøn te indeholder de perfekte vægttabs-supplementer herunder naturlige mineraler og catechin. Catechin er et antioxidant der er fo rbundet med et hurtigt stofskifte og fedtforbrænding. Hertil kommer at mængden af mineraler fundet i grøn te såsom kalium og magnesium er et fremragende diuretikum der kan hjælpe med at eliminere overskydende vægt fra vand.

I  en undersøgelse udført af American Journal of Clinical Nutrition er det påvist. At deltagerne der dagligt drak 690 milligram grøn te i en periode på måneder, tabte mere vægt en dem der ikke indtog supplementet.

Padderok

Padderok

Padderok er en fremragende urt at føje til din slankekur. Denne urt er kendt for sine rensende egenskaber, der hjælper med at fjerne toksiner og overskydende væske fra kroppen. Anvendt alene forbrænder padderok ikke fedt. Men at tilføje det til din kost vil hjælpe dig med at rense kroppen, bekæmpe ophobning af fedtdepoter og undgå appelsinhud.

Berberis

Berberis er en urt kendt for sin evne til at behandle angst, hvilket kan hjælpe dig med at undgå utilsigtet snacking forårsaget af stress, der ofte giver ekstra kilo på kroppen. Denne urt er også kendt for at forbedre fordøjelsen og booste dit stofskifte.

Artiskokker

Artiskok

Med sin vanddrivende egenskaber der kan hjælpe med at eliminere toksiner og overskydende væske, så er artiskokker et velsmagende supplement til din kost. Artiskok-blade indeholder en stor mængde magnesium, calcium, jern og kalium. Dit fordøjelsessystem og stofskifte vil takke dig for det, og du vil drage fordel af mæthedsfornemmelsen som artiskokkerne efterlader. 

Birk

For at stimulere din nyrefunktion og hjælpe med at fjerne overskydende væske, så indfør birk som et kosttilskud. Hvis du vil slanke dig, så kan du drage fordel af de hypolipidæmiske og hydroalkoholiske egenskaber i artiskokker. Og fordi birk er anti-inflammatorisk, så stimulerer det produktionen af galde i leveren, der hjælper med at forbedre din nyrefunktionen.

Blæretang

Person der haelder te op

En havalge som blæretang er rig på jod, proteiner, B-kompleks vitamin og mineraler såsom jern, magnesium og fosfor. Den store mængde at jod stimulerer din skjoldbruskkirtel, hvilket hjælper dig med lettere at kunne forbrænde fedt. Du bør ikke indtage havalger dagligt, og du skal altid spise det friskt, da det med tiden mister meget af sin potens. Du kan også drikke en kop blæretangs te før et måltid, da det hjælper med at fremme mæthedsfornemmelsen.

Yerba Mate

Kendt for sine termogenetiske egenskaber, så er denne urt populær i mange slankekure. Desuden vil Yerba Marte hjælpe dig med at føle dig mæt og tilfredsstillet i længere tid.

Afsluttende råd til vægttab

  • For at optimere fordelene at disse urter til vægttab anbefaler vi, at du indtager dem som en infusion eller te.
  • Du bør aldrig drikke dem mere end en gang om dagen, da disse er lægemiddelurter, der kan have uventede bivirkninger.
  • For at sikre det bedst mulige udbytte, kombiner altid brugen af urterne med en sund kost og regelmæssigt motion, samt 2 liter vand om dagen.
  • Hvis du lider af diabetes, forhøjet blodtryk, er gravid eller tager medicin. Så anbefales det, at du konsulterer din læge før du integrerer disse urter i din kost, da de kan have nogle negative interaktioner eller bivirkninger.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Abdul G Dulloo, Claudette Duret, Dorothée Rohrer, Lucien Girardier, Nouri Mensi, Marc Fathi, Philippe Chantre, Jacques Vandermander; Efficacy of a green tea extract rich in catechin polyphenols and caffeine in increasing 24-h energy expenditure and fat oxidation in humans, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 70, Issue 6, 1 December 1999, Pages 1040–1045, https://doi.org/10.1093/ajcn/70.6.1040

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.