4 kostvaner til at styrke din skjoldbruskkirtel

Vidste du, at for at tage sig af din skjoldbruskkirtels sundhed, skal du reducere dit forbrug af forarbejdede fødevarer og i stedet spise flere økologiske og naturlige produkter?
4 kostvaner til at styrke din skjoldbruskkirtel
Eliana Delgado Villanueva

Bedømt og godkendt af ernæringsekspert Eliana Delgado Villanueva.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Er du bekymret for dit helbred? Du har sikkert allerede indset, at kostvaner er en af nøglerne til at styrke din skjoldbruskkirtel.

Hvis du stadig ikke var klar over hvad du skal og ikke bør forbruge, så fortsæt med at læse, og vi fortæller dig det i dag.

Hvorfor er det så vigtigt at styrke din skjoldbruskkirtel?

Skjoldbruskkirtlen er en kirtel, der er placeret i nakken, tæt på luftrøret. Hovedfunktionen er at producere hormoner.

Når der er ubalance i skjoldbruskkirtlen, kan du udvikle hypertyreose eller hypothyroidisme. Det afhænger af, om din skjoldbruskkirtlen virker godt eller skidt.

Se også denne artikel efter “4 kostvaner til at styrke din skjoldbruskkirtel”:

9 tidlige tegn på hypothyroidisme

Vaner, der vil styrke din skjoldbruskkirtel

Laege maerker paa skjoldbruskkirtel

Det er ikke svært at styrke din skjoldbruskkirtel, hvis du har en sund og afbalanceret kost. Problemet i dag er, at spise naturlige fødevarer er meget vanskeligere med tilgængeligheden af de forarbejdede muligheder.

Der er visse fødevarer, som du altid bør medtage.

Her ønsker vi at liste et par af dem:

1. Tilføj jodtilskud til din kost

Jod er et væsentligt element for kroppen, specielt når det kommer til udvikling af dine hormoner.

Det er derfor, at en jodmangel under graviditeten kan resultere i psykiske udviklingsproblemer hos barnet.

I hele dit liv skal du inkludere jod i din kost, så din skjoldbruskkirtel fortsætter med at fungere korrekt. Normalt vil din læge ordinere et jodtilskud.

Hvis du ikke er begyndt at tage det, er det en god påmindelse om, at det nogle gange er den bedste løsning.

2. Spis tranebær hver uge

Tranebaer

Tranebær er en af ​​de bedste frugter til rådighed i naturen. De har lavt fedtindhold samt natrium og kolesterol niveau. De har også et middel-lavt indhold af jod, fiber, antioxidanter og vitaminer C og K.

En god mulighed er at bruge tranebærsaft i dine smoothies. Dette vil tilføje bedre smag til de grøntsager, som du måske ikke kan lide så meget.

En let opskrift er følgende:

Ingredienser

 • 1 kop baby spinat (60 g)
 • 1 kop tranebærsaft (250 ml)
 • 5 nødder
 • 1 isterning

Forberedelse

 • Bland alle ingredienserne sammen og drik det med det samme.

3. Tilføj kartofler til din kost

Denne rodfrugt har sin oprindelse i Amerika og giver 60 mcg jod pr. Portion. For virkelig at få fordelene, skal du dog sørge for at lave mad på den rigtige måde.

Prøv følgende muligheder:

 • Lavt fedt: Det er bedst at spise ovnbagte kartofler i stedet for stegte. For at tilføje lidt smag skal du bruge noget salt men moderat.
 • Kombineret med andre grøntsager for at tilføje fiber og hjælpe dig med at føle dig mæt.

Overdriv det ikke: Da kartofler er rige på kulhydrater, spiser man højst en medium kartoffel om dagen.

En ting du bør undgå er store mængder kommercialiserede kartofler. Disse indeholder høje niveauer af transfedtstoffer, salt og andre konserveringsmidler, som kan påvirke din skjoldbruskkirtels helbred negativt.

4. Spis så naturligt som muligt

Frisk frugt - styrke din skjoldbruskkirtel

Vær ærlig: Hvor mange frosne, konserverede eller forarbejdede produkter spiser du hver dag? Tag et kig i dit skab, og du kan blive overrasket over at opdage, at langt størstedelen passer på en af disse tre kriterier.

Sundheden i din skjoldbruskkirtel har meget at gøre med hormoner. Derfor er det vigtigt at holde din krop så fri som muligt fra fødevarer, som kan ændre dem. Dette omfatter kemikalier, sødemidler, konserveringsmidler og mere.

Ideelt set bør du forbruge friske og sæsonbetonede produkter.

Vi anbefaler at du læser denne efter “4 kostvaner til at styrke din skjoldbruskkirtel”:

8 overraskende fordele ved chia frø

Vi foreslår at prøve en lille test i et par måneder. Du finder ud af, at det ikke er så kompliceret. Alt du skal gøre er følgende:

 • Byt forarbejdet korn til naturligt. I de fleste butikker finder du naturlige udgaver af havre, hvede, amarant og quinoa. Fordelen ved disse er, at de også er mere økonomisk overkommelige.
 • Spis frugt og grøntsager, der er i sæson. Da de er friske og klar til at spise, er det mindre sandsynligt, at de tidligere har været frosset ned, hvilket påvirker deres næringsindhold.
 • Hvis du kan, så prøv at lave din egen have derhjemme.
 • Lav mad du kan lide derhjemme. Yoghurt og sodavand er to gode eksempler på produkter, der er lette at forberede derhjemme. Og du kan bytte læskedrikke ud med te eller aromatiseret vand, som du selv laver.
 • Forbered dine egne snacks for at dræbe lækkersulten mellem måltiderne. Fra hjemmelavet is til nødder, har du altid muligheder for at tilfredsstille din lækkersult uden at bekymre dig om kemikalier, der kan ændre sundheden i din skjoldbruskkirtel.

Hvad synes du? Følger du allerede disse tips? Hvis ikke, måske er det nu tid. Husk at du nemt kan regulere din skjoldbruskkirtel ved at lave de rigtige ændringer.

Det kan interessere dig ...
De 4 mest vanddrivende infusioner
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De 4 mest vanddrivende infusioner

Når du ikke kan slippe af med væskerne der bevares i din krop, kan du prøve vanddrivende infusioner. De vil lette på symptomerne.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Lopez Y., Franco C., Cepeda A., Vazquez B., Constant iodine intake through the diet could improve hypothyroidism treatment: a case report. J Physiol Biochem, 2018. 74 (1): 189-193.
 • Lee YM., Yoong Y., Yoon H., Park HM., et al., Dietary anthocyanins against obesity and inflammation. Nutrients, 2017.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.