4 typiske fejl i et forhold du skal undgå

Selv om alle udtrykker kærlighed på deres egen måde, så er værdsættelse ikke kun vist gennem ord.
4 typiske fejl i et forhold du skal undgå

Sidste ændring: 04 december, 2018

Igennem hele dit liv og følelsesmæssige opvækst, lærer du hele tiden dig selv lidt bedre at kende. Du lærer af fejl i et forhold, og du opdager de “barrierer”, du sommetider sætter op omkring dig selv og imellem dig og dine partnere, for at forblive komfortabel og glad.

Men nogle gange er de ikke så lette at opdage. Nogle gange handler du måske på en usund måde overfor din partner og i stedet for at vise dem anerkendelse, hengivenhed og respekt, skaber du mistillid og utilfredshed. I dagens artikel vil vi kigge på nogle af disse små, men typiske fejl, som folk begår i parforhold, og som kan skabe stor afstand imellem dem.

1. Kærlighed er ikke bare at sige, “Jeg elsker dig”

fejl i et forhold er nemme at undgå, når du kender dem

Selvfølgelig er det sket for dig på et tidspunkt. Du har været i et forhold, hvor det bliver nemt bare at sige, “Jeg elsker dig”, hver dag. Og imens disse ord føles trygge, så er de ikke nok til at udtrykke din kærlighed. Du skal handle for at vise den sande kærlighed, som du føler for den anden person. Det er en fejl i et forhold at tro at ord er alt der skal til for at vise sin kærlighed.

 • Alle udtrykker deres kærlighed på en bestemt måde. Nogle mennesker er mere udtryksfulde, imens andre der er mere tilbagetrukne, har tendens til at vise deres kærlighed på mere subtile måder, der kræver et dybere niveau af forståelse for at kunne fortolkes. Men bare fordi de viser mindre, betyder det ikke, at de “elsker mindre”. Der er utallige forskellige måder at vise sin kærlighed på.
 • Nogle mennesker forventer tegn på den andens kærlighed hvert eneste øjeblik: kys, berøring, et knus… men du er nødt til at forstå, at ikke alle har de samme behov, og det betyder ikke, at de elsker os mindre.
 • Kærlighed kan også udtrykkes ved et blik på det rette tidspunkt. Måske bare et smil der minder dig om din partners ubetingede støtte og beundring. I ny og næ ønsker du sikkert, at din partner var mere udtryksfuld; at han fortalte dig hver dag, hvor meget han ønsker at være sammen med dig. Men hvad der virkelig betyder noget er, når de gør det, uanset hvor sjældent, at det så er med fuldstændig oprigtighed.
 • Vurder din partner ud fra deres handlinger, ikke kun deres ord. Ord kan nogle gange miste deres betydning eller misfortolkes. Det er nemt at lyve med ord, men aldrig med handlinger. Vær opmærksom på hvordan din partner behandler dig, hvordan de holder af dig, om de respekterer dig… dette er ægte kærlighed.
 • Hvis du er typen, der virkelig har behov for et daglig værdsættelse og føler, at “de elsker dig mindre, end du elsker dem”, så skal du tale med din partner. Fortæl dem præcis hvad du har brug for.

2. Kærlighed betyder ikke, at du skal give alt af dig selv i bytte for ingenting

kaffe

Dette er en fælde, som mange mennesker falder i. De tror, at det at elske deres partner betyder at give alt væk, tilbyde sig selv betingelsesløst uden begrænsninger. Men vær forsigtig. Det er en fejl i et forhold at være for selvisk og selvcentreret.

 • Det er vigtigt at elske en person med måde og med balance. Du giver dig selv til en anden person velvidende, at i vil blive et “hold”. Du giver dig selv, og de gengælder. Du beriger deres liv, og de dit, baseret på din modenhed og individualitet, bliver i en enhed, der vokser dag for dag.
 • Hvis du opgiver alt for den anden person, vil der komme en dag, hvor du ikke kun føler dig tom indeni, men også frustreret. Du vil indse, uden overhovedet at vide det, at du har låst dig selv fast i forholdet, og nu er der ingen vej ud.
 • At forvente din partner gør ting for dig er ikke egoistisk. I sidste ende tager hver partner sig af den anden, og du er lige så ansvarlig for at skabe lykke i jeres forhold.

3. Hvis noget generer dig, sid ikke stille og vent på at den anden person indser sin fejl

kasser

Mennesker ved ikke alt. En typisk fejl er at tro, at når noget sårer eller generer os, så ved vores partner det per automatik.

Men på grund af dette, i stedet for at udtrykke hvad der plager dem, vælger nogle mennesker at tie stille og til sidste ende op med at blive vrede. De føler sig ignoreret af deres partner, og de straffer dem lydløst.

Dette er en meget umoden strategi. Hvis noget generer dig, forbliv ikke tavs. Og smid ikke “usynlige dolke” på din partner for det fortsætter bare i en ond cirkel af meningsløse vrede. Dét er en fejl i et forhold at tro at du fikser det med smerte.

Vær ikke bange for at sige hvad du tænker. Hvis du er ked af noget, sig det. Hvis du er såret, udtryk det. Hvis du har brug for noget, så spørg. Din partner er den person, du har valgt at være sammen med. Du skal skabe harmoni imellem jer gennem dialog og samarbejde, ikke en slagmark.

4. Byg ikke “hele din verden” op omkring din partner – ´det er en fejl i et forhold

journal

Tænk det på denne måde: når du træder ind i et nyt forhold, er i begge ligesom børn. Du har lyst til fokusere hele din verden omkring denne person. Og det er okay, fordi du har valgt at begynde et nyt liv med dem.

Men husk på følgende:

 • Det er vigtigt at fortsætte med at vokse personligt. Det betyder, at du hver dag skal fortsætte med at lære og eksperimentere med, hvem du er. Forsøm ikke din uddannelse, dine venner, eller dit arbejde.
 • Forhold er selvfølgelig vigtige. Men det er de andre aspekter af dit liv også, herunder motion, din sociale omgangskreds og dit personlige rum… alt dette hjælper med at berige dig som person. Og med tiden opbygger det dit selvværd og sikkerhed.
 • At have et højt selvværd hjælper med at give mere glæde til forholdet. Det er mere modent. Hvis du kun fokuserer på din partner og forsømmer din faglige eller personlige vækst, så vil du i sidste ende begynde at føle dig frustreret og endda bebrejde din partner for, at du er ulykkelig.

Du gror som et individ, og du gror som et par. På den måde vil du finde den sande lykke i livet. Det er det værd.

Er du klar til at undgå fejl i et forhold?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.