5 gode grunde til at lave armbøjninger hver dag

Hvis din krop ikke er vant til at lave en masse armbøjninger, så prøv ikke at gøre det for hårdt i begyndelsen. Start langsomt ud, og forøg herefter gradvist dine øvelser.
5 gode grunde til at lave armbøjninger hver dag

Sidste ændring: 23 august, 2019

Træning er en af de bedste måder af forbrænde en masse kalorier på, tabe dig, og tone dine muskler indtil du har den figur du ønsker. I denne artikel giver vi dig 5 gode grunde til at lave armbøjninger hver dag.

Men ikke alle øvelser involvere hele kroppens muskelgrupper, og i de fleste træningsrutiner er du nødt til at kombinere cardiovascular rutine med styrketræning for at arbejde på forskellige regioner.

Men heldigvis er armbøjninger en af disse ”all-in-one” øvelser som gavner flere dele af kroppen uden at kræve at du tilføjer nye bevægelser til din rutine, eller arbejder hårdere.

Selvom det stadig er en god idé at kombinere armbøjninger med andre øvelser. Så vil det at anvende dem alene stadig have en stor effekt på din form.

At styrke din overkrop

Ved langsomt at øge det antal armbøjninger, du laver dagligt, opbygger du styrke i din øverkrop uden af tilføje flere kilo muskelmasse.

Denne simple øvelse arbejder på dit bryst og dine skuldre. Og hjælper dig med at opbygge en overkrop som er stærk og defineret.

Anbefalet læsning efter “5 gode grunde til at lave armbøjninger hver dag”:

6 myter om træning, der vil forhindre resultater

Arbejd på dine mavemuskler

Kvinde der maaler sin talje

Selvom armbøjninger teknisk set er en øvelse til overkroppen, så træner de også andre muskelgrupper når de udføres korrekt. Når du holder din mave lige imens du træner, så hjælper de med at stabilisere din rygrad.

Dette styrker og toner din mave uden at gå specifikt efter dine mavemuskler.

Forøg dit energiniveau

Selvom træning måske lyder som den værste måde at fjerne træthed eller svaghed på, så kan det at lave et par armbøjninger give dig et energi boost.

Denne bevægelse forbedre din cirkulation, generere kropsvarme, og tvinge til hjerne til at arbejde mere effektivt.

Det bedste er at du kan lave armbøjninger stort set alle steder, og det er tilgængeligt stort set overalt. Så det er altid en tilgængelig mulighed for dig til at få et energiboost, uden at skulle drikke energidrikke eller indtage piller.

Forøg knogledensiteten

Kvinde der flexer

I takt med at din krop bliver ældre, forringes din knogledensitet, og gør det lettere for knoglerne at brække. Vægttræning er en essentielt komponent i at vedligeholde stærke knogler, og du får også denne fordel ved at lave armbøjninger.

Når du udfører denne øvelse, arbejder du på forskellige muskelgrupper. Dertil også håndleddene og albuerne, som også styrker knoglerne og reducere din risiko for skader.

Forøg din forbrænding

Når du laver en armbøjning, så anvender din krop flere muskelgrupper samtidig. Dette får dit hjerte til at arbejde mere på at pumpe blodet rundt, og dit åndedræt bliver hurtigere.

Den primære fordel er en forøgelse af din forbrænding, hvilket er centralt for vægttab og generelt forbedret helbred. I blot en bevægelse vil du få to gange de samme fordele, det det fuldføre rollen af både cardio og styrketræning.

Hvordan laver man en god armbøjning?

Kvinde der laver armboejninger hver dag

Nu hvor du har nogle rigtig gode grunde til at begynde at udføre armbøjninger dagligt, så er du helt sikkert klar til at starte på rutinen.

Hvis du ønsker at opbygge muskelmasse, forbrænde fedt, og forbedre din generelle form, så vær opmærksom på de følgende tips så du er helt sikker på at du gør det rigtigt.

  • Lig dig med ansigtet nedad mod gulvet eller en yoga måtte. Hold dine fødder samlet, og du bør føle din kropsvægt på dit bryst.
  • Placer dine håndflader på gulvet ved siden af dig, og separer dem med cirka den afstand der er imellem dine skuldre.
  • Spænd dine tæer, så de berører jorden.
  • Skub dig selv up i dine arme, og støt din vægt på hænder og tæer. Dit hoved bør være i en lige linke relativ til dine hæle.
  • Stræk dine arme ud og hold den fulde udstrakte position. Spænd herefter dine albuer, og fortsæt til startpositionen.

Læs også denne artikel efter “5 gode grunde til at lave armbøjninger hver dag”:

5 protein shakes og smoothies til din træning

I begyndelse kan du lave så mange armbøjninger, som du kan. Men pres ikke dig selv for hårdt hvis du ikke er vant til bevægelsen. Så snart du føler, at du har behov for en pause, så slap af, og start igen når du er klar.

Du kan udføre flere sæt gentagelser og forøge det totale antal med tiden, i takt med at din krop vænner sig til det.

En god idé er at tilføje to armbøjninger om dagen, men det er også vigtigt at give din krop hviletid.

Til sidst vil du være i stand til at udføre dem alle i et sæt uden at stoppe. Et simpelt mål for begyndere er at udføre 12 armbøjninger over en periode på 3 dage. Herefter begynde at forøge antallet.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.