5 fødevarer til at rense dine arterier på den naturlige måde

Vidste du, at fødevarer, der er rige på Omega 3 fedtsyrer, er helt fantastiske til at rense dine arterier og balancere niveauerne af kolesterol og triglycerid? Og blandt disse fødevarer, så er fed fisk en af de mest anbefalede. 
5 fødevarer til at rense dine arterier på den naturlige måde
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Kender du alle de mulige konsekvenser ved at have tilstoppede arterier? Når du gør det, så er vi sikker på, at du er enig i, at det er værd at sørge for, at du planlægger din madindtagelse nøje for at kunne rense dine arterier korrekt.

Når din læge informerer dig om, at dine arterier bliver blokeret, bør du vide, at du er i større risiko for at lide af kardiovaskulære og cerebrovaskulære tilstande.

Slagtilfælde, intermitterende claudication og myokardieinfarkt er blot nogle få mulige komplikationer.

Men fortvivl ikke! Heldigvis kan rensning af arterierne være meget lettere, end det kan synes. Hemmeligheden er at forbedre din livsstil på to måder: dyrk mere motion og ændre din kost.

De primære stoffer, der forårsager dette problem er kolesterol og triglycerider.

Kolesterol er et lipoprotein, der bruges til at regulere indgang og udgang af forskellige elementer til og fra cellerne. Når vi har for meget af det, stikker kolesterolet til væggene i arterierne, hvilket betyder at blodet ikke cirkulerer gennem dem, som det skal.

Som følge heraf kan blodet ikke nå din krops vitale organer i de nødvendige mængder.

Triglycerider er fedtstoffer, der har samme virkning.

Med dette i tankerne er fødevarer med højt indhold af fiber, antioxidanter og sunde fedtstoffer vores allierede i kampen mod blokerede arterier.

Anbefalet læsning efter “5 fødevarer til at rense dine arterier på den naturlige måde”:

6 fødevarer du kan bruge til lever detox

5 fødevarer, til at rense dine arterier

1. Tang

Tang hjaelper paa blodomloebet

Tang er en af ​​de sundeste og mest ernæringsmæssige fødevarer derude. Hvis du ikke tror på en sådan indsigelse, så skal du bare se på dets ernæringsmæssige indhold: det indeholder mineraler, proteiner, carotenoider og antioxidanter.

Det er stort set alt, hvad din krop har brug for at forblive fit og sund. Plus, ud over dets evne til at rense dine arterier, så hjælper tang også med at reducere højt blodtryk.

Derfor bør tang være en uundværlig del af kosten hos ​​enhver, der er ivrig efter at holde sig fit og sund.

2. Fed fisk: Tun og laks

Indtil for få år siden havde denne type fisk et meget dårligt ry. De blev faktisk anset for at være meget skadelige for vores helbred, netop på grund af de fedt niveauer, de indeholder.

Men vi bør være opmærksomme på den type fedt, de tilføjer til vores kostvaner. Fedtet i tun og laks indeholder en stærk aminosyre, hvis fordele fortsat overrasker os. Det er kendt som Omega 3, som er et godt værktøj til at afbalancere kolesterol og triglycerider.

Derfor er fødevarer, der indeholder høje niveauer af omega 3 – som tun og laks – meget gode til at rense arterierne.

Hvis du tilføjer fedtet fisk til din kost, vil du også se en forbedring af dit blodtryk. Faktisk er det en rigtig god måde til at øge din overordnede fysiske velvære på.

3. Havregryn

Hvis du tænker på at erstatte hvede med en anden kornsort, så anbefaler vi stærkt havre. For det første indeholder de færre kulhydrater. Plus, dem, der findes i havregryn er langsomme om at blive frigivet og absorberet, hvilket gør dem sundere.

Havregryn giver os energi til at omsætte mad og holde os ernæret, men de omdannes til fedt i mindre end andre korn- og morgensprodukter. På den anden side er de også rige på fiber, hvilket reducerer kolesterolets evne til at knytte sig til vores arterier.

Pas dog på. Det er nemt at finde en lang række produkter fremstillet på havregryn i salg i disse dage. Du skal dog huske på, at ikke alle nødvendigvis er sunde, da mange også indeholder høje niveauer af transfedtstoffer.

Læs også denne artikel efter “5 fødevarer til at rense dine arterier på den naturlige måde”:

Naturlig detox: 9 tips til at rense din krop

4. Soja

Sunde kiks og knaekbroed

Generelt øger alle bælgplanter dine arteries sundhed, men soja er klart den mest effektive.

De Isoflavoner det indeholder forårsager en betydelig nedgang i kolesterol og triglycerid niveauerne.

Du kan finde soja i stort set ethvert supermarked, du kan finde det i form af en drink eller som dåsemad, samt i mere forarbejdede produkter, såsom tofu. Hvis du ikke har prøvet sidstnævnte, opfordrer vi dig til at gøre det.

I starten kan det slå dig som en smule smagsløst, men det er faktisk et aktiv. Tofu er et ideelt produkt at indarbejde i en række opskrifter, da det går godt med næsten enhver smagskombination.

5. Tomater

Tomater er rige på lycopen, en meget stærk antioxidant. Men hvorfor indarbejde flere antioxidanter i din kost, når du søger for at rense dine arterier?

Nogle gange er årsagen til, at arterierne bliver tilstoppede, på grund af iltning af komponenterne i blodet.

Spise fødevarer som tomater er en fantastisk måde til at bekæmpe denne årsag til blokerede arterier. Og det bedste ved tomater er, at de kan indarbejdes i din normale kost på en række forskellige måder: I salater, saucer, kolde supper, juice… Listen er uendelig.

Vi valgte disse fødevarer ikke kun på grund af deres arterie-rensende egenskaber, men fordi de er nemme at finde og er alsidige. Selv om det altid er en god idé at undersøge, hvad der er derude, så gav vi nogle prioriterede ingredienser, som du nemt kan genkende og indarbejde i din kost.

Sørg for at begynde at spise flere af dem og gør dem til en del af din kost!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.