5 kost ændringer, før du bliver 40

Leder du efter nogle råd til at forblive sund efter de 40 år? Se ikke længere end denne artikel!
5 kost ændringer, før du bliver 40

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Er du ved at nå de 40, og du er bekymret for, om du skal foretage betydelige ændringer i dit liv? Du kan overveje visse kost ændringer.

Alder bør ikke være en hindring eller en motivation til at passe på din krop. Af netop denne grund bør du altid passe dig selv. Der er dog et par ændringer, du skal gøre i din kost, når du når de 40.

Efter 40 års alderen er det ikke kun vanskeligt at tabe sig, men visse sundhedsproblemer kan også starte, som du skal kontrollere.

I dag har vi udarbejdet en liste over de kost ændringer, du skal lave. (Bare rolig, de er enkle!)

1. Forøg dit kalciumindtag

Kalciumrige foedevarer

På grund af det faktum, at din østrogenproduktion reduceres efter 40 års alderen, vil dine knogler have større problemer med at absorbere kalcium fra mad.

Problemet med dette er, at det øger din risiko for at lide af osteoporose og få brud, der kan få konsekvenser for fremtiden.

Det ideelle scenario er at indtage ca. 1000 milligram kalcium om dagen.

Nogle muligheder for at få det inkluderet er:

 • Ost, der indeholder mellem 470 og 850 milligram kalcium pr. 100 gram (afhængigt af typen af ​​ost). Husk dog, at når du inkludere det i dine måltider, bør du undgå at tilføje flere fedtstoffer.
 • Mandler, der giver 250 milligram kalcium pr. 100 gram mandler. Det er vigtigt ikke at forbruge mandler overdrevent, fordi de er rige på kulhydrater og fedtstoffer.
 • Yoghurt. 100 gram yoghurt giver dig mellem 127 og 180 milligram kalcium. Når det kommer til at vælge din yoghurt, ty til en naturlig, der er så fri som muligt for sødestoffer. Et andet godt alternativ er at lave din egen yoghurt derhjemme. Dette vil gøre det muligt for dig at gøre det på forskellige måder og med forskellige smage.

Se også denne artikel efter “5 kost ændringer, før du bliver 40”:

3 magnesium-rige smoothies til dit helbred

2. Spis mere protein

Når du når de 40, skal du også øge dit proteinindtag, fordi vores muskelmasse falder efterhånden som vi bliver ældre. Det betyder, at du kan tabe dig uden at ønske det, hvilket giver plads til at mere fedt kan akkumulere sig.

Ideelt set bør du inkludere omkring 30 gram protein i hvert måltid.

De bedste muligheder er:

 • Soja, som indeholder 37 gram protein pr. 100 gram. Den ideelle mulighed er at spise bønnen selv, men hvis du ikke kan lide den eller du ikke kan få den, så prøv tofu eller sojamælk.
 • Pinjekerner, som giver 14 gram protein pr. 100 gram. Undgå dog at spise store mængder pinjekerner på en gang, fordi de er rige på fedtstoffer.
 • Kylling. Vi får 30 gram protein fra hver 100 gram mager kylling. Den bedste måde at spise det på er ved måltider med grøntsager og mindst muligt fedtindhold.

3. Reducer dit natriumindtag

Saltholdige foedevarer

Betændelse og oppustethed er et almindeligt problem ved at nå de 40 år og komme i overgangsalderen. For at reducere hvor ofte og hvor alvorligt dette sker, er det en god ide at spise lidt natrium.

Den nemmeste måde at opnå dette på er at reducere dit saltindtag. Hvis du allerede har reduceret dit forbrug af salt i madlavning, og betændelsen fortsat er et problem, skal du kontrollere etiketterne på de produkter, du plejer at spise.

Størstedelen indeholder natrium blandt deres ingredienser, så du bør søge sundere muligheder eller reducere de portioner, du spiser.

Vær særlig opmærksom på ernæringsinformationsetiketten. Der kan du se mængden af ​​natrium, som produktet indeholder pr. Portion og vægten af ​​en portion.

Vi anbefaler, at du læser denne artikel efter “5 kost ændringer, før du bliver 40”:

5 medicinske infusioner til tyktarmen

4. Tilsæt flere antioxidanter til din kost

Du har sikkert allerede hørt meget om fordelene ved antioxidanter for kroppen.

Når du når de 40, er antioxidanter en af de vigtigste kost ændringer. For at undgå ømme led og slidt hud, kan du prøve at spise flere antioxidanter, såsom:

 • Peberfrugter
 • Brombær
 • Broccoli
 • Jordbær
 • Grøn te
 • Mørk chokolade

5. Overvåg dit vitamin B12 indtag

B12 vitaminpiller - kost aendringer

Når du når 40, begynder din krop at have nerveproblemer og problemer med blodcelleproduktion. Disse to situationer er forbundet med forbruget af nok vitamin B12.

 • En voksen kræver omkring 2,4 mikrogram af dette vitamin om dagen, og du kan få det fra mejeriprodukter, fisk og æg.

Andre kost ændringer, når du når 40

Ud over din kost er det også vigtigt at forbedre din livsstil for at sikre, at de bestræbelser, du laver med dine kost hoster belønninger

De vigtigste ændringer er:

 • Lav ændringer i din træningsplan for at tilpasse den til kroppens egenskaber. Hvis du har bemærket led problemer, skal du vælge mere blide øvelser.
 • Få en lægeundersøgelse hver 6. måned. Hvis du altid har haft et godt helbred, skal du ikke besøge din læge så ofte. Når du når 40, er det vigtigt at gøre det oftere for at udelukke forekomsten af sygdomme.
 • Træn ofte. Fortsæt med at bevæge dig så meget som muligt. Selv kun en kort gåtur eller stå op og strække ud tæller!

Hvordan ser din kostplan ud? Er det på tide at starte med de her kost ændringer?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.