5 symptomer på polycystisk ovarie syndrom

Hvis du har mistanke om, at du har symptomer på polycystisk ovarie syndrom, bør du gå direkte til din læge. Gør du ikke det, kan en cyste udvikle sig og vokse. Husk, det er altid bedst at tackle problemer tidligt for at løse dem effektivt.
5 symptomer på polycystisk ovarie syndrom
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Mange kvinder lider af polycystisk ovarie syndrom, der kommer fra en hormonel ubalance. Det mest alvorlige problem er, at cyster kan danne sig. Af denne grund er det vigtigt at kunne identificere symptomer på polycystisk ovarie syndrom.

Selv om mange af disse cyster ikke er i stand til at vokse, sker det for nogle kvinder. Hvis de ikke behandles, kan de være meget smertefulde. Og hvis en cyste sprænger, kan situationen blive meget mere kompliceret.

Men bare rolig, der er løsninger.

Symptomer på polycystisk ovarie syndrom

1. Akne

Et af de adskillige symptomer på polycystisk ovarie syndrom er udbrud af akne efter ungdomsårene. Selv om det kan forekomme med større eller mindre intensitet, er akne din huds måde at vise, at der er noget galt med i krop.

Fedtet hud vil naturligvis forårsage pletter, dette er der ikke så meget at gøre ved. Men hvis det fortsætter ind i voksenalderen, bør du gå til en læge for at sikre, at det ikke er mere alvorligt.

En kvinde med akne

Læs også denne artikel efter “5 symptomer på polycystisk ovarie syndrom”:

4 hjemmelavede ansigtsmasker imod akne

2. Hår på dit ansigt og andre dele af kroppen

Et andet symptom på polycystisk ovarie er vækst af betydelige mængder af hår, hvor de ikke normalt ville dukke op, som for eksempel brystet, ansigtet og halsen. Igen, for at bekræfte dine mistanker, bør du gå til en læge, inden du behandler det selv.

Da hår på disse steder kan påvirke dit selvværd, skynder mange kvinder sig at fjerne det på en eller anden måde. Hvad de ikke er klar over er, at dette gør problemet værre. Af den grund er det bedste, du kan gøre, at notere det og tage til lægen.

Det er en god idé at notere, hvor håret er tykkere. Derudover bør du også være opmærksom på hvilken farve det har, hvor det vokser, og andre lignende detaljer.

3. Uregelmæssig menstruation

En kvinde der ligger med varmepude for maven

Hvis du lider af polycystisk ovarie syndrom, er et af de problemer, som du bør være opmærksom på, uregelmæssig menstruation. Her taler vi ikke om at være et par dage sent eller tidligt. Vi taler om situationer, hvor du måske går en hel måned uden at have din menstruation, eller måske er menstruerende i to hele uger.

Hvis dine menstruationer er uregelmæssige, og du ikke ved hvorfor, skal du gå til lægen så hurtigt som muligt. De vil lave en fysisk undersøgelse og hjælpe dig med at løse problemet. Med den korrekte behandling kan du regulere din krop og få det meget bedre.

Læs også denne artikel efter “5 symptomer på polycystisk ovarie syndrom”:

6 grunde til at din menstruation er uregelmæssig

4. Pletter på dit ansigt

Et andet symptom på polycystisk ovarie syndrom er pletter på huden. Ligesom akne er det vigtigt at du tager dig af dig selv og din hud for at reducere pletterne lidt efter lidt, indtil de er væk.

En kvinde har pletter paa huden - symptomer paa polycystisk ovarie syndrom

Disse har en tendens til at dukke op på dit ansigt i form af brune pletter, som mange mennesker tror er forårsaget af solen.

Men hvis du normalt tager dig godt af din hud, og du ikke tror solen er ansvarlig, bør du besøge din læge. På denne måde kan du udelukke polycystisk ovarie syndrom som en årsag.

5. Vægtproblemer

Det sidste af symptomerne på polycystisk ovarie syndrom er vægtøgning.

Selv om dette ikke sker for alle kvinder, er det et almindeligt symptom for en betydelig procentdel af kvinder der lider under denne tilstand. Hvis de ikke har et skjoldbruskkirtelproblem, eller hvis de tager på uden en nogen grund, og de har også nogle af de symptomer, der tidligere blev nævnt, er det meget muligt, at de har polycystisk ovarie syndrom.

Har du nogensinde bemærket nogle af ​​disse symptomer før? Tag ikke noget for givet, især ikke hvis din menstruation er uregelmæssig.

Nogle gange kan disse mere almindelige symptomer ledsages af andre. Dette kan blandt andet være hårtab, mærker på armhulerne og halsen, højt kolesteroltal og højt blodtryk.

Hvis du har mistanke om, at du har symptomer på polycystisk ovarie syndrom, skal du gå direkte til din læge. Hvis du ikke gør det, kan en cyste udvikle sig og vokse. Husk, det er altid bedst at tackle dine problemer tidligt for at løse dem effektivt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Aguirre, M., Benvenuto, C., Urrutia, S., & Teresa, M. (2005). Calidad de vida en mujeres con síndrome de ovario poliquístico. Revista chilena de obstetricia y ginecología70(2), 103-107.
  • Apablaza, D. (2000). Síndrome ovario poliquístico. Sociedad Chilena de Obstetricia y Ginecología Infantil y de la Adolescencia7, 50-56.
  • Builes, C. A., Diaz, I., Castañeda, J., & Pérez, L. E. (2016). Caracterización clínica y bioquímica de la mujer con Síndrome de Ovario Poliquístico. Revista colombiana de obstetricia y ginecología57(1), 36-44.
  • Vargas-Carrillo, M. A., Sánchez-Buenfil, G., Herrera-Polanco, J., & Vargas-Ancona, L. (2003). Síndrome de ovarios poliquísticos: abordaje diagnóstico y terapéutico. Revista Biomédica14(3), 191-203.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.