5 ting, der altid er bedre at holde hemmeligt

Du vil ikke have oplysninger, du har hemmeligt delt med andre afsløret, hvorfor vil du være respektløs overfor dem, der har betroet deres privatliv til dig?
5 ting, der altid er bedre at holde hemmeligt

Sidste ændring: 23 maj, 2019

Sommetider kan det være på grund af sikkerhed. Andre gange, kan det være for at beskytte vores eget selvværd eller for at beskytte vores følelsesmæssige og psykologiske ligevægt. Uanset hvad, er der altid visse aspekter af vores liv, der er bedre at holde hemmelige og ikke at dele med nogen. I denne artikel giver vi dig 5 ting, der altid er bedre at holde hemmeligt.

Vi er alle klar over, at at have et socialt og følelsesmæssigt bånd fører til deling af visse tanker og oplevelser, som vi fortæller andre, fordi vi stoler på dem. Trods alt er venskab eller kærlighed præget af denne proces.

Men for at tage sig af vores psykiske sundhed er det nødvendigt at forstå, at ens identitet ofte kræver etablering af visse beskyttende grænser.

Når alt kommer til alt siger næsten ingen, hvad de synes, føler eller opfatter højt uden filtre eller tabuer – medmindre de lider af en form for lidelse. Således er det heller ikke hensigtsmæssigt at fjerne hindringer og dele alt om os selv med dem omkring os.

I denne artikel ønsker vi at forklare, hvilke aspekter, dimensioner og personlige dynamikker, der er bedre bevaret hos dig selv.

Her er de 5 ting, der altid er bedre at holde hemmeligt:

1. Planer, drømme eller projekter: Pas på, hvem du deler dem med

Kvinde hvisker til anden kvinde

Vi har alle projekter i tankerne, som vi lejlighedsvis gerne vil diskutere med nogen.

Senere og af en eller anden grund kan vi sætte disse mål til side, udsætte dem eller kassere dem. Det kan ske.

Desværre kan denne almindelige begivenhed være udløseren, der får andre til at kritisere os. De kan bruge det som bevis for, at vi er mennesker, der giver op og ikke kæmper for noget.

I andre tilfælde kan der være et noget mere komplekst fænomen: Folk tæt på os kan påtage sig vores mål, eller de overtager vores egne ønsker.

Af disse og andre grunde (som mulig misundelse eller lidelses skabende kommentarer som folk fortæller os, at “du ikke vil kunne gøre det, eller du vil ikke kunne opnå det”), er det bedst at gøre brug af diskretion og sikre vores egne livsmål .

En stille, vedholdende, kontinuerlig og diskret kamp giver bedre resultater.

Læs også denne artikel efter “5 ting, der altid er bedre at holde hemmeligt”:

Hvis du giver op i dag, er indsatsen du gjorde igår værdiløs

2. Hold ting relateret til dine venner eller familie hemmeligt

Alt, der tilhører andres privatsfære end vores egen, er ikke vores territorium. Derfor bør det ikke deles.

Dette er nærmest “vitalt”: hvad der end har at gøre med venner, familie og endda kollegaer er som en privat skat, der skal beskyttes.

Intet af dette kan videregives til tredjeparter. Intet af det kan overtrædes (intet de har gennemgået, lidt, levet, grint eller grædt over).

Ligeledes er det tilrådeligt at kræve dette fra andre: ingen skal forklare vores hemmeligheder til andre.

Det er et gensidighedsprincip, der siger meget om mennesker, og derfor skal vi øve os.

3. Intimiteterne i vores følelsesmæssige liv

Par under dynen

Nogle gange, når vi har et stærkt venskab med nogen, tøver vi ikke med at tale om vores sexliv eller de intime og private detaljer, vi oplever med vores partner.

Det kan virke normalt og endda sjovt eller reflekterende for et godt, etableret venskab med nogen i starten.

Men det er bedre ikke at blive vant til at afsløre aspekter fra soveværelset eller detaljer, der kun vedrører selve kernen hos parret.

Der er ikke noget problem i at diskutere visse aspekter af forholdet, der er en del af vores daglige rutine.

Men som sagt er der områder, der ligger udenfor denne grænse, da det er et basalt og væsentligt princip af respekt for den person, vi elsker.

Læs også denne artikel efter “5 ting, der altid er bedre at holde hemmeligt”:

De 5 nøgler til respekt i et forhold

4. Mange af dine tanker burde bare være for dig selv

Der er visse aspekter af vores personlige univers, som ikke kun er ubelejligt at bringe ud i det offentlige og afsløre for nogen, men mange gange kan det heller ikke engang forklares.

Der er tidspunkter, hvor vi oplever visse fornemmelser, indskydelser eller intuitioner, som vi ikke kan definere.

Det er dem, der for eksempel fortæller os, at vi skal undgå visse mennesker. De kan fortælle os, at vi skal vælge en given sti og ikke en anden, eller at vi på et givet tidspunkt skal forlade et sted eller købe noget eller gøre noget.

Der er virkeligheder, der simpelthen sker “fordi de gør og sådan er det.” Således er der intet at forklare. Hvis vi forklarer det, er det sandsynligt, at folk ikke ville forstå det eller endda, at det ville give et forkert indtryk af os.

5. Dine dyder og din ædle gerning

To personer der krammer - holde hemmeligt

I 2001 genoplivede jeg en mand, der var druknet på stranden. Sidste år tog jeg mig af min mor med Alzheimers, indtil hun døde… Jeg sørger for, at mine bedsteforældre har køleskabet fuldt og huset er i god stand hver dag. Vidste du, at jeg samarbejder med velgørende organisationer? Jeg har reddet 10 efterladte dyr…

Mere end at holde disse realiteter en hemmelighed, er det bedst at ikke bære medaljer for at være diskret og ydmyg.

Der er millioner af daglige helte og gode mennesker, der udfører disse samme handlinger. Langt fra at være heroiske er de faktisk normale handlinger, som vi alle bør udføre.

Disse er gerninger, der til gengæld beriger os og belønner vores egne hjerter, ikke andres.

Derfor behøver vi ikke at vise dem. Nogle gange behøver vi ikke engang at nævne dem.

Det er en virkelighed, som nogle gange kun vi virkelig kan forstå …


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.