5 ting at huske om antidepressiva

Ud over at tage antidepressiva, kan du også prøve afslapningsteknikker og motion, der hjælper dig med at føle dig bedre til mode. Du bør se disse som komplementære aktiviteter i kombination med din medicin.
5 ting at huske om antidepressiva

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Der er mange slags sygdomme, der kræver konstant opmærksomhed. Antidepressiva er lavet til en af den modernes tids mest udbredte sygdomme: Depression.

Enhver, der gennemgår en hård tid, og som må håndtere depression, bør huske på, at dette er et medicinsk problem, og at nogle mennesker bliver nødt til at tage antidepressiva som en del af deres liv. Der er intet at skamme sig over, hvis dette er tilfældet.

Depression opstår ikke altid som en sygdom, men det kan blive til en, hvis det forbliver ukontrolleret.

Ingen bliver nogensinde dømt for at tage medicin til behandling af en fysisk sygdom. Så hvorfor bliver de, der tager medicin for at håndtere psykisk sygdom, dømt?

Diagnosticering af depression kan være lige så svær, som det, at finde den rigtige behandling.

Dette er et par ting at huske på, hvis du tager antidepressiva, eller planlægger at tage det:

1. Antidepressiva er ikke en kur

Det antages, at depression er en blanding af negative konsekvenser af genetik, miljømæssige faktorer og psykologisk traume. Det kan føre til intense følelser af sorg, håbløshed og pessimisme.

Et lægemiddel der bekæmper depression er kendt som et antidepressivt middel. Dette påvirker et stort antal kemikalier i din hjerne, kaldet neurotransmittere.

Disse stoffer er involveret i reguleringen af ​​dine humør. Lad dig dog ikke narre.

Selvom disse medikamenter kan hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas til det punkt, hvor du endda redder dit eget liv ved at forbedre din tilstand, betyder antidepressiva ikke altid, at dine dårlige dage er forbi – og det er heller ikke en pille for at finde lykke.

De vil simpelthen hjælpe dig med at rydde dit sind og give dig et bedre syn på tingene.

2. Bivirkningerne kan variere fra uskadelige til meget skadelige

søvnproblemer som følge af antidepressiva

Antidepressiva er medicin, der kan have bivirkninger ligesom alle andre.

I dette tilfælde kan de resultere i vægtforøgelse, søvnløshed, kvalme eller diarré – bare for at nævne nogle få. Disse kan være ubehagelige, og det er derfor at det er vigtigt at det er din læge der ordinere dem.

Hvis du oplever ubehagelige bivirkninger, kan du kontakte din specialist, og de vil bestemme, hvad der passer bedst til dig.

Antidepressiva kan også forårsage hovedpine eller følelser af nervøsitet. Disse symptomer går normalt væk inden for de første par uger.

Vægtøgning eller tab af din sexlyst kan imidlertid være vanskeligere at håndtere. Læger kender stadig ikke årsagen til disse bivirkninger, selvom de er mere udtalte, hvis der også er involveret medicin eller alkohol.

Hvis det er tilfældet, vær ærlig overfor både dig selv og din læge, og vurder om du foretrækker disse medikamenter over dit generelle helbred.

3. Der tager normalt et par forsøg for at finde den korrekte dosis

Nogle mennesker synes, at antidepressiva giver dem mareridt og tror, ​​at det er normalt, men det bør ikke være. Selv en enkelt dårlig nat er en bivirkning, som alle ønsker at undgå.

terapi

Andre kan forårsage hjertebanken, men bare fordi det forekommer med en type lægemiddel, betyder det ikke, at det vil blive udløst af det næste.

Det er værd at prøve en anden medicin, hvis du ikke opnår de ønskede resultater med den første. Selv om det kan lyde hårdt, er dette et tilfældighedernes spil: du ved aldrig, hvordan du reagerer på det næste antidepressiva.

Der kan være antidepressiva, der ikke forårsager ubehagelige bivirkninger, men det kan være at de så hjælper heller ikke med at forbedre din situation.

Giv ikke op, fordi der er mange forskellige muligheder, og det er almindeligt at afprøve flere af dem. Desværre kan det også tage flere år at finde det rigtige stof med den perfekte dosis.

Dette skyldes, at hjernekemien varierer fra person til person. Det er endda muligt for den samme person at skulle ændre deres dosis over tid. På grund af alt dette er ærlig og regelmæssig kommunikation med din læge afgørende.

4. Yoga og meditation versus antidepressiva

Ja, yoga og meditation er meget velegnede måder at opretholde en indre fred på. De er gode til at forbedre din livsstil, og der er ingen skade i at praktisere dem. Det betyder dog ikke, at antidepressiva og terapi ikke også hjælper.

I stedet for at erstatte den ene mulighed for en anden, kan du også behandle dem som komplementære værktøjer.

Ligegyldigt hvad, husk: Du skal aldrig stoppe brat med at tage dine antidepressiva.

Hvis du har besluttet, at du ikke vil fortsætte med at tage dem, skal du spørge din læge om de relevante anvisninger. Nogle af disse lægemidler skal reduceres gradvist, så din hjernes kemi ikke ændres alt for pludselig.

Vil du vide mere? Se også: 6 psykologiske fordele ved at dyrke yoga

5. Vi ved ikke, hvordan de virker, men det gør de

kvinde føler velvære

Der er en teori om at depression er forårsaget af en ubalance i serotonin, som er en af hjernens neurotransmittere.

Hvis dette er tilfældet, er lægemidler, der er kendt som selektive serotonin-optagelseshæmmere, en nem løsning.

Det er imidlertid klart, at depression er meget mere kompliceret end bare det. Serotonin er ikke den eneste neurotransmitter, der er involveret.

Dette betyder selvfølgelig ikke, at antidepressiva er falske piller, der ikke har nogen reelle virkninger. Tværtimod fungerer de rigtig godt. Men de bør kun tages på recept.

Nu hvor du har bedre information, kan du træffe beslutningen om at tage antidepressiva eller bruge dem mere korrekt. Husk, at den eneste, der kan ordinere dem, er en psykiater eller en psykolog, og at der ikke er noget at skamme sig over. Vær aldrig bange for at tage dit helbred i egen hånd!

Det kan interessere dig ...
6 faresignaler for at noget er galt med dine muskler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 faresignaler for at noget er galt med dine muskler

Dit komplekse muskelsystem består af i alt mere end 650 muskler. Hold øje med de her faresignaler, der fortæller dig, at noget er galt med dine mus...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.