5 tips til at tabe sig og holde det

03 december, 2018
Du behøver ikke at fjerne alt fedt fra din kost, men du behøver at vælge sunde fedtstoffer, der er afgørende for en velfungerende krop.

 Vægttab er noget, der rækker ud over dit fysiske væsen. Det er nødvendigt med en balance til at opretholde et godt helbred og forebygge sygdom. Her er 5 tips til at tabe sig og holde det!

I vores moderne stillesiddende og usunde verden, kæmper tusindvis af mennesker med fedme og overvægt hver dag, betingelser, der også medfører mange andre risici.

Fedtforbrænding og vægttab er ikke noget du kan gennemføre natten over og hvis du ikke lægger anstrengelser i det, vil du ikke se nogen resultater.

Nogle tips til at tabe omfatter fjernelse af visse fødevarer fra din kost, der hindrer fremskridt ud over at gennemføre en regelmæssig motionsrutine og ændre andre vaner, der spiller en væsentlig rolle i at nå dit mål om at tabe dig og holde det ud.

Alle ønsker at gøre dette, men få kan administrere det ordentligt. Det er derfor vi i dagens artikel ønsker at dele fem vigtige tips, der vil hjælpe dig med at opnå og vedligeholde din idealvægt én gang for alle.

Liste over tips til at tabe sig og holde det ud

1. Tag et godt kig på indtagelsen af kulhydrater

Broed

Kulhydrater findes i alle fødevarer til en vis grad og det er vigtigt at du overvåger indtaget for at tabe dig.

En af de bedste måder at kontrollere det på er at vælge fødevarer ud fra deres glykæmiske indeks (GI), til at hjælpe med at reducere dannelsen af fedtvæv.

At prøve forskellige fødevarer vil også hjælpe med at undgå at du keder dig ved altid at spise det samme.

Anbefalet kost:

5 kostfejl, du skal undgå hvis du har højt kolesteroltal

2. Fald ikke for “mirakelkost”

Tab flere kilo på blot et par dage? Ja det er sikkert muligt, men ikke uden en masse smerte og indsats. Blandt det utal af tips til at tabe sig, fortsætter forekomsten af hurtige genveje med at vokse. Problemet er, at denne “mirakelkost” udsætter dig for flere risici og har i en masse tilfælde kun midlertidige resultater.

Lad os forklare det. Denne form for “kostplaner” kan give bagslag ved ikke at leve op til kroppens næringsbehov, så den fungerer optimalt.

Ud over, at når du er færdig med diæten er det sandsynligt, at disse følelser af angst og sult vil vende tilbage, og få dig til at forbruge endnu flere kalorier end før.

Det er derfor det er bedst at forfølge et tålmodigt vægttab ved at få en balanceret kost, som middelhavskosten.

3. Spis sundere fedtstoffer

Foedevarer med sunde fedtstoffer

Måske du tror, at for at opnå dit vægttab mål, er du nødt til at fjerne alt fedt fra din kost, fordi de er typisk har så mangekalorier.

Men du må huske på at der er masser af sunde fedtstoffer. Som umættede fedtsyrer, som din krop behøver for at fungere optimalt.

På samme måde, er det en god ide at fjerne rødt kød, pølser og bagværk med et højt indhold af mættet fedt, og som forgifterdin krop.

I stedet , er et af de bedre tips til at tabe sig og holde det ud er at forsøge at øge dit forbrug af omega-3 fedtsyrer, som findes i olivenolie, fede fisk, nødder og frø.

4. Få noget motion hver dag

Så du har ikke tid til fitness? Det er ingen undskyldning for at droppe din daglige motion. Fordi du kan endda tage en halv times gåtur eller lave nogle andre aktiviteter for at opretholde denne glimrende vane. Alle lister over tips til at tabe sig, indeholder i det mindste nogle daglige aktiviteter.

Fysisk aktivitet accelererer hjertefrekvens, forbedrer dit stofskifte, og er en af de mest effektive måder at reducere kropsfedt og samtidig bygge muskelmasse.

Læs også:

Prøv denne veganske kost til vægttab

5. Spis en sund kost

Sund kost

Hvis du har travlt om morgenen, eller ikke har tid til at lave mad, kan du finde de perfekte undskyldninger for at springe en sund morgenmad over.

Men ikke mange mennesker ved at dette måske er det vigtigste måltid hele dagen. Når det kommer til at opretholde en sund vægt og få energi.

Så drop din dårlige vane med at drikke en kop kaffe eller te, og giv dig ekstra tid til at lave en lækker morgenmad.

Ideelt set bør dit første måltid på dagen indeholde:

 • Kalorier: Mellem 20 til 25% af dit daglige indtag
 • Kulhydrater: Mellem 50 til 60% af din morgenmads kalorier bør komme fra kulhydrater
 • Protein: Vælg proteiner af høj kvalitet som mælk, æg, eller magert kød
 • Fedt: Fedt bør udgøre 25% af kalorieindtaget af din morgenmad gennem korn, mejeriprodukter eller æg
 • Vitaminer og mineraler: dem, der er til stede i frugt og grøntsager, som du kan forbruge rå, som en juice, eller i en smoothie.
 • Cómo lograr un desayuno equilibrado y nutritivo. (n.d.). Retrieved December 26, 2018, from https://www.directoalpaladar.com/salud/como-lograr-un-desayuno-equilibrado-y-nutritivo
  Está de moda meterse con el desayuno: ¿Qué desayuna el mundo? – Mi Dieta Cojea. (n.d.). Retrieved December 26, 2018, from https://www.midietacojea.com/2015/01/12/esta-de-moda-meterse-con-el-desayuno-que-desayuna-el-mundo/
 • Entrevista al nutricionista Aitor Sánchez | Soy como como. (n.d.). Retrieved December 26, 2018, from https://soycomocomo.es/producto/aitor-sanchez
 • Descubre qué es le efecto rebote y cómo se puede evitar en una dieta. (n.d.). Retrieved December 26, 2018, from https://www.ictiva.com/blog/que-es-el-efecto-rebote/
 • Hidratos de carbono – Fundación Española del Corazón. (n.d.). Retrieved December 26, 2018, from https://fundaciondelcorazon.com/nutricion/nutrientes/806-hidratos-de-carbono.html
 • El índice glucémico de los alimentos. (n.d.). Retrieved December 26, 2018, from https://www.fundaciondiabetes.org/general/articulo/47/el-indice-glucemico-de-los-alimentos
 • El peligro de las dietas milagro. (n.d.). Retrieved December 26, 2018, from https://www.dietistasnutricionistas.es/di-las-dietas-milagro/
 • Obesidad y sobrepeso. (n.d.). Retrieved December 26, 2018, from https://www.who.int/es/news-room/fact-sheets/detail/obesity-and-overweight
 • Sociedad Española de Nutrición Parenteral y Enteral., M., Rocandio Pablo, A. M. ., Ansotegui Alday, L., Pascual Apalauza, E., Salces Beti, I., & Rebato Ochoa, E. (2006). Nutrición hospitalaria : organo oficial de la Sociedad Española de Nutrición Parenteral y Enteral. Nutrición Hospitalaria (Vol. 21). Jarpyo Editores. Retrieved from http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-16112006000900007
 • Salaun H., Thariat J., Vignot M., Merrouche Y., Vignot S., Obesity and cancer. Bull Cancer, 2017. 104 (1): 30-41.
 • Bueno NB., De Melo IS., De Oliveira SL., Da Rocha Ataide T., Very low carbohydrate ketogenic diet v, low fat diet for long term weight loss: a meta analysis of randomised controlled trials. Br J Nutr, 2013. 110 (7): 1178-87.
 • Albracht Schulte K., Kalupahana NS., Ramalingam L., Wang S., et al., Omega 3 fatty acids in obesity and metabolic syndrome: a mechanistic update. J Nutr Biochem, 2018. 58: 1-16.
 • Beavers KM., Ambrosius WT., Rejeski WJ., Burdette JH., et al., Effect of exercise type during intentional weight loss on body composition in older adults with obesity. Obesity (Silver Spring), 2017. 25 (11): 1823-1829.