6 fejl, der får dig til at tage på i vægt når du er på kur

Kost er vigtigt, når du vil have en sund vægt. Men i din iver efter at opnå resultater, kan du nogle gange begå fejl, der får dig til at tage på i vægt.
6 fejl, der får dig til at tage på i vægt når du er på kur

Sidste ændring: 26 august, 2022

En sund kost er en af ​​de vigtigste søjler, når du vil opnå en sund vægt. Men i vores iver for at opnå resultater, begår vi af og til fejl, der får os til at tage på i vægt i stedet for at tabe os.

Er du sikker på at du har gode spisevaner?

På grund af de populære “mirakel” kure og falske overbevisninger omkring vores kostvaner, bliver mange mennesker med målet om at tabe sig skuffede igen og igen. Hvis du planlægger at tabe dig, er det derfor godt at vide, hvilke ting du bør undgå.

Mens nogle råd synes “harmløse” og “effektive” i praksis, fører de til fiasko over tid. Hertil kommer, at mange kan bringe dit helbred i fare, fordi de involverer at udelade vigtige næringsstoffer og omlægge vaner, som er afgørende for din krop.

Kostfejl, der faktisk får dig til at tage på i vægt

Den bedste måde at opretholde en sund og afbalanceret vægt på, er ved at indtage en balanceret kost. Selvom du måske ikke opnår resultater så hurtigt som med de super lav- kalorieregimer, er resultaterne sikrere og mere permanente.

En sund og balanceret kost er afgørende, hvis du ønsker at opnå et sundt vægttab

Problemet er, at mange ikke altid ved, hvordan man følger en god kur. Således begår de ubevidst fejl, baseret på andres råd og erfaringer, der får dem til at tage på i vægt.

Hvorfor kan du ikke tabe dig, når du går på kur?

Find ud af hvorfor!

1. Du kan tage på i vægt, hvis du vælger en forkert kur

En af de største fejl, vi begår, når vi går på kur, er at vælge en plan, som en ven eller et familiemedlem følger.

Selvom denne person opnår resultater, betyder det ikke, at det samme vil gøre sig gældende for dig. Alle kroppe er forskellige, og de har deres egne behov.

Hvis du ikke ser de resultater du forventede, er denne kur derfor ikke rigtig for dig. Det mest tilrådelige er, at du besøger en ernæringsekspert, så han eller hun kan designe en plan der opfylder kravene til din vægt, sundhedstilstand og daglige vaner.

2. Du følger en ekstrem kostplan.

Vær meget forsigtig! At følge en ekstremt stram kostplan er ikke kun en af ​​de fejltagelser, der får dig til at tage på i vægt, men det er en faktor, der bringer din overordnede sundhed i fare. Disse vægttabsplaner er meget restriktive, usunde og forårsager ofte den uønskede “yo-yo” -effekt.

Det betyder, at selv om de i første omgang synes at være effektive, vil du med tiden komme tage den tabte vægt på igen og endda endnu mere. Derudover forårsager de ernæringsmæssige mangler og kan føre til udvikling af stofskiftesygdomme.

3. Du varierer ikke de fødevarer, du spiser.

Det er også vigtigt at variere hvad du spiser

I en sund kostplan er det tilrådeligt at undgå kilder til sukkerarter, mel og forarbejdede fødevarer. Det betyder dog ikke, at du ikke kan tilføje variation til dine måltider ved hjælp af sunde fødevarer.

Vidste du, at det at begrænse dine måltider også er en fejltagelse?

Selv om det forekommer rigtigt at undgå kulhydrater eller alle fødevarer med fedt, har det i virkeligheden en kontraproduktiv effekt. En sund kost skal indeholde “alt med måde” for at imødekomme din krops krav uden at retterne er “kedelige”.

Læs også:

4. Du spiser ikke nok.

Du tror måske, at det at springe måltider over er en effektiv måde at “spare kalorier på.” Men det er endnu en fejl, der får dig til at tage på i vægt, når du går på kur. Selv om det er vigtigt at undgå overskydende kalorier for effektivt at tabe sig, er det ikke rigtigt at lade dig selv lide for at opnå resultater.

Denne situation fører kun til en stærk følelse af angst, som senere dig til at overspise. Faktisk kan det forårsage træthed og svaghed, da det får din hjerne til at føle, at den ikke har nogen energi.

I stedet er det bedst, at du lærer at vælge sunde fødevarer for at lindre sult uden at ødelægge din kur.

Læs også:

5. Du drikker ikke nok vand.

Hydrering er afgørende for enhver kostplan, især når målet er at tabe sig. Hvis du ikke drikker nok vand, sænkes dit stofskifte og andre vigtige processer, og du får flere problemer med at slippe af med toksiner og brænde fedt.

Derfor er det tilrådeligt, at du supplerer din kost ved at drikke nok vand og sunde drikkevarer hele dagen.

Men det handler ikke om at overdrive og drikke mere end tre liter eller 12 glas om dagen. Overhydrering kan overbelaste dine nyrer og påvirke dit helbred.

6. Du vælger salater, der ikke er sunde, og det kan få dig til at tage på i vægt

Det er normalt at forbinde ordet “salat” med en sund og let kost med lavt kalorieindhold.

Det er dog vigtigt, at du ved, at dette ikke altid er tilfældet. Selv om der er mange opskrifter, der hjælper dig med at tabe dig, er nogle usunde og indeholder for mange kalorier.

Derfor, når du forbereder en salat, bør du undgå at bruge kommercielle dressinger, pølser eller fede oste. Disse og andre usunde ingredienser gør salater til fjender af en sund kost.

Mener du, at du spiser sundt, men bliver alligevel ved med at tage på i vægt? Kontroller, om du begår en eller flere af ​​disse fejl!

Hvis du gør, så prøv at rette det så hurtigt som muligt, så du ikke føler at du fejler. Sidst men ikke mindst skal du huske, at hvis du ønsker at tabe dig, er den bedste måde at supplere alt dette med at dyrke regelmæssig motion.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.