Sand styrke måles på mod

Man bliver nødt til at lære at lægge sine kræfter i de ting, som er det værd. Og mange gange vil man blive nødt til at give slip på noget, når man ønsker at opnå dette. Det er på det tidspunkt, man bliver nødt til at udvise oprigtig styrke
Sand styrke måles på mod

Sidste ændring: 02 juli, 2019

Sand styrke måles på mod. De personer, som tror, at styrke kan blive målt ud fra alle de ting, man bærer rundt på i sit hjerte og på sin ryg, tager fejl.

Sand styrke betyder ikke, at man forbliver stille, giver op eller udholder fornærmelser og skader. En stærk person konfronterer tingene, bekæmper dem og lægger dem derefter bag sig.

Jo mere uddannelse vi får i nutidens samfund, jo mere tror vi på, at lidelse er det samme som mod. Man tror også nogle gange, at det at sige “nej” er et tegn på kujonhed eller svaghed.

Idéer som disse kan forårsage meget personlig sårbarhed, når det kommer til personlige situationer. Det kan få en til at vende sig mod en skygge af sig selv.

Hvor rart det end er at modtage komplimenter for at gøre så mange ting for andre, eller at være så “god” eller få at vide, hvor stærk man er for at “lide så meget for så lidt”. Så bør man stadig huske, at alt har sin pris: Og denne gang er det ens helbred og selvværd.

Ens sande styrke er ens mod

En kvinde, som passer sine børn, i håb om, at de en dag vil være i stand til at kunne forsørge sig selv, er virkelig stærk – hun vil finde den lykke, hun fortjener, efter at have gået igennem denne svære tid.

Læs også denne artikel efter “Sand styrke måles på mod”:

Find en vane til positiv selvværd

En kvinde, som siger “nok” til krænkelse og hårde kommentarer fra andre, er stærk; en person, som er i stand til at sætte grænser og afskære kontakt, fordi de indser, at de fortjener bedre ting, er også stærk.

Styrke ligger i at forstå sine egne prioriteter og anerkende, at der er bestemte kampe og ofrelser, som virkelig er det værd.

Man bekymrer sig om personerne omkring sig. Og man forstår, at nogle gange har man brug for at glemme det, man føler, for at huske det, man fortjener.

Kvinde der er inde i en bog

Når man bliver lært at være svag

Denne sætning overrasker dig måske. Hvem lærer nogle at være svag? Og udover det hvorfor ville nogen have lyst til en, hvis man blot var lydig og medgørlig?

 • Der er mange former for opdragelse, hvor konceptet med lydighed bliver anvendt.
 • Man bliver nødt til at være sikker på, at man opdrager sine børn gennem respekt, ikke lydgihed. For det sidstnævnte opnåes gennem frygt – mens respekt på den anden side opnåes gennem gensidig forståelse og følelsesmæssig intelligens.
 • Denne form for opdragelse, som lærer en at være lydig og svag, er mest af alt designet til at presse en til at gøre det følgende: Være lydig overfor ens familiemedlemmer og personer med autoritet. Dette er noget, som er meget almindeligt i patriarkalske samfund.

Det får en til at tro, at man er nemmere at elske, hvis man er “lydig”. Alle disse tanker får en til at tro, at man er stærk ved at gøre det, man får at vide, aflyde en ordre og være i stand til at sige “ja”, når ens hjerte faktisk siger “nej”.

I romantiske forhold er det almindeligt, at den ene person undergår følelsemæssig afpresselse. Til sidst når de til det punkt, hvor de bliver til en svag person, der kun fokuserer på at imødekomme sine elskedes behov. Dette er ikke “at være stærk.”

Kvinde der danser

Styrke indebærer mest af alt, at man lærer at opofre noget

Tro det eller ej, men ingen vil lære dig, hvordan man får en stærk tankegang.

Vores samfund, ens familie og endda verden af mode og markedsføring ønsker, at man er kærlig og svag, letpåvirkelig nok til at købe deres produkter, sige ja til alt og på den måde opnå sand lykke.

Intet af alt dette vil give en oprigtig, betydelig og vedvarende velvære. Det er muligt, at man vil føle sig fuldendt ved at gøre en tjeneste for en ven. Men hvis man gør det hver evig eneste dag, så vil man til sidst indse, at noget ikke føles rigtigt.

Se også denne artikel efter “Sand styrke måles på mod”:

7 vaner hos følelsesmæssigt intelligente mennesker

Fastsæt prioriteter og begynd at investere din tid og energi i det, der er det værd. For ens styrke er ens mod. Man må ikke tøve med at anvende disse simple strategier for at lære at blive stærkere.

 • Før du handler, så overvej de konsekvenser, det vil få.
 • Før du siger ja, så tænk over, hvordan du har det, hvis dit hjerte egentlig siger nej.
 • Personer, som tilbringer sine dage med bitterhed og græder i skjul, er ikke modige. De personer, som er modige, ser på livet med håb. De er velvidende om at for at kunne være lykkelig, så må man tage nogle beslutninger.
 • Invester din tid og dine kræfter i de personer, som virkelig fortjener det. Kun da vil du være glad for dig selv og se dig selv som en virkelig stærk person. En person, som kæmper hver dag for sig selv, for sine rødder, for sin ære og for sand kærlighed.

Ingen kan fortælle en, hvordan man skal leve livet, eller hvordan man bliver lykkelig. Kunsten af personlig velvære er, at beslutningen er ens egen. Og dette reflekteres i ens mod.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Caballo, V.E. Asertividad: definiciones y dimensiones. Estudios de Psicología, 2014.
 • Oriol-Bosch, A. (2012). Resiliencia. Educación médica, 15(2), 77-78.
 • Iglesias, E. B. (2006). Resiliencia: definición, características y utilidad del concepto. Revista de psicopatología y psicología clínica, 11(3), 125-146.
 • Ardoy, D. N., Campillo, R. M., & López, I. J. P. (2017). El enigma de las 3 efes: Fortaleza, fidelidad y felicidad. Revista Española de Educación Física y Deportes, (419), 73-85.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.