Syv ting du bør undgå at gøre, lige efter du har spist

De fleste af os laver visse fejl efter vi har spist, der kan forårsage ubehag, fordøjelsesbesvær og endda påvirke absorptionen af ​​næringsstoffer. Lær mere om dem i denne artikel!
Syv ting du bør undgå at gøre, lige efter du har spist
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Selv om det kan virke som om der ikke er forbindelse mellem det, at spise og konsekvenserne af visse handlinger, kan du være sikker på, at der er en række ting, du bør undgå, lige efter du har spist.

Så hvis du vil bevare dit helbred og trivsel, skal du læse videre om disse syv ting, du bør undgå lige efter du har spist.

Syv ting du bør undgå at gøre, lige efter du har spist

1. Undgå motion lige efter du har spist

Du bør ikke udøve motion lige efter du har spist. Det er bedst at udøve før eller længe efter at have spist. Vent mindst to timer med at udøve motion, når du har spist.

At lave maveøvelser kan forårsage hikke og kvalme, såvel som skader og kramper.

  • Hvis det er den eneste tid du har til at motionere, er det bedst at tage en afslappende gåtur.

2. Lad være med at ryge, især lige efter du har spist

En kvinde, der besluttede at holde op med at ryge.

Tobak er aldrig godt for dig, men det er endnu værre, når din krop er midt i at fordøje ​​din mad. Det er i denne tid, at alle vores krops systemer arbejder, så hvis du ryger i denne periode, vil nikotinen blive absorberet meget hurtigere.

Desuden kan tobak blokere absorptionen af ​​vigtige vitaminer og mineraler, såsom calcium og vitaminer C og D.

Derfor bør du undgå at ryge i mindst 20 minutter efter at have spist.

3. Gå ikke i seng lige efter du har spist

At sove lige efter at du har spist kan være farligt. Og selvom denne vane ikke fører til fedme eller overvægt, som man engang troede, kan det forårsage halsbrand og muligvis øge risikoen for at dø af et slagtilfælde.

Løsningen er enkel. Følg anbefalingerne fra specialister, der siger at man ikke skal sove i mindst to timer efter at have spist et måltid.

4. Undgå at tage et bad eller et brusebad

At tage et bad eller en brusebad efter et måltid, anbefales absolut ikke. Dette gælder også for svømning.

Dette skyldes, at når vi bader, stiger vores kropstemperatur langsomt, hvilket gør det nødvendigt for kroppen at pumpe mere blod end normalt.

Alt dette kan påvirke fordøjelsesprocessen og sænke vores fordøjelse.

Løsningen? Vent mindst 30 minutter efter at have spist for at tage et bad, og du vil undgå disse generende tilbageslag.

5. At drikke te

At drikke te efter et måltid er en almindelig skik, men sandheden er, at det ikke er særligt sundt.

Denne drik kan forhindre absorption af jern, hvilket er noget du skal huske på, især hvis du lider af anæmi.

Hvis du lider af jernmangel eller hvis du er gravid, ville det være bedst for dig ikke at drikke te i mindst en time efter at have spist.

Hvis du gerne vil have en varm drik, er det bedst at ty til kaffe.

6. At spise frugt

spis ikke frugt efter du har spist

At spise et stykke frugt, efter at du har spist, er ikke den bedste idé, fordi fordøjelsen af ​​frugt ikke altid er så simpel som vi måske tror. Det kræver mange forskellige enzymer.

Også de enkle sukkerarter, der findes i frugt, har brug for tid til at blive fuldstændigt absorberet af kroppen.

Derfor er det bedst kun at spise frugt, når din mave er tom, fordi på den måde kan du drage fordel af alle dets næringsstoffer, fibre og simple sukkerarter.

Husk at frugt består primært af fruktose. Dette kan konverteres til glukose meget hurtigere, end vi måske tror. Du kan dog undgå dette, hvis du spiser det på den rigtige måde.

7. At stramme dit bælte

Hvis du har tendens til at bære et bælte, skal du sørge for, at du ikke har det for stramt lige efter at du har spist et måltid. Denne enkle ting kan forårsage uønskede tarmproblemer.

Husk på alle disse ting. Dine fordøjelsesprocesser vil takke for det!

Det kan interessere dig ...
8 naturlige midler mod kronisk lavt blodtryk
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 naturlige midler mod kronisk lavt blodtryk

Lavt blodtryk kan afhjælpes med naturlige midler. Denne artikel giver dig 8 måder til, naturligt, at behandle kronisk lavt blodtryk.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.