7 afslørende tegn på, at du ikke drikker nok vand

En stiv nakke, sult, for tidlige rynker, poser under øjnene... Vidste du, at alle disse kan være tegn på, at du ikke drikker nok vand? Snup et glas vand og læs videre for at lære om disse symptomer og mere!
7 afslørende tegn på, at du ikke drikker nok vand

Sidste ændring: 26 november, 2018

De fleste mennesker drikker ikke nok vand, og de ved det. Men de tager det ikke alvorligt nok og forstår ikke de negative effekter dehydrering har på deres helbred.

Vidste du, at det kan være årsag til dine hudproblemer, rygsmerter, eller sult endda?

Find ud af de mest almindelige – men ikke alment kendte – 7 symptomer på ikke at drikke nok væske i denne artikel.

Drikker du nok vand?

Hvor mange glas væske bør du drikke i løbet af dagen? (Dette er uden at tælle vand i fødevarer, indtagelse i henhold til alder, tidspunktet på året, aktivitetsniveau, etc.)?

8 glas om dagen er det magiske tal.

Du kan drikke 2 glas før morgenmaden, 3 midt på dagen, og 3 hele eftermiddagen og aftenen. Drik altid vand separat fra dine måltider for at undgå fordøjelsesproblemer.

Tror du, du drikker nok vand? Du gør det muligvis ikke. Her er 7 symptomer, der kan være tegn på, at du ikke drikker nok.

Kvinde der drikker vand

1. En stiv nakke

En af de mest overraskende symptomer på ikke at drikke nok vand er en stiv nakke, eller torticollis. Ifølge traditionel kinesisk medicin, sker dette under indflydelse af ​​nyrerne.

Essentielt set, kan løsningen på en stiv nakke være så simpelt som at indtage en masse vand i løbet af dagen!

Hvis du ofte får en stiv nakke, så skab vanen med at begynde at drikke vand. Hertil kommer, at du også tager dig af din nyrefunktion ved at drikke mere medicinske teer og løg bouillon.

2. Tør hud og eksem

Tør hud er et sigende symptom på dehydrering. Efter alt, er vand uundværligt for en sund, elastisk, og lysende hud. Men tør hud er også tegn på en kost lav på essentielle fedtsyrer.

Du kan forbedre din eksem eller helt fjerne den, hvis du drikker nok vand i løbet af dagen.

3. tidlige rynker

Aldring er karakteriseret ved et tab af vand i kroppen.

Som hydreringen går tabt, er din hud disponeret for rynker. Dette er grunden til folk med tør hud har tendens til at danne for tidlig mimikrynker.

Drikke vand er derfor et anti-aging middel, der er langt mere effektiv end de fleste ansigts cremer. Efter alt, kommer den bedste hydrering indefra.

4. Mørke rande under øjnene

De der har mørke rande under øjnene ved, hvor svære de er at slippe af med. De tyr normalt til makeup for at gøre dem mindre synlige.

Men disse mørke ringe, der dukker op under øjnene, kan imidlertid indikere mangler såsom dehydrering.

Hvis du drikker nok vand og stadig har disse poser under øjnene, så forbedre din lever- og nyrefunktion med en vis form for behandling eller rensning.

5. Forstoppelse

Forstoppelse er et sundhedsproblem, som altid bør behandles, da det kan bringe andre mere væsentlige forhold med sig, der endda kan blive kroniske over tid.

Det vigtige er at finde ud af årsagen, som kan være forbundet med en kost lav på fiberindhold, følelsesmæssige problemer eller stress, eller en svag leverfunktion.

Et velkendt årsag til forstoppelse hos folk med en fiber-rig kost er dehydrering.

For at kunne fordøje fibre, skal du drikke nok vand. Ellers vil forstoppelsen bare blive værre, og du vil faktisk føle dig mere oppustet.

6. Rygsmerter

Mange mennesker har hyppige lændesmerter problemer. Problemet kan være muskulært, men dine nyrer er også placeret i dette område og kan være årsagen til smerterne.

Nogle gange, bliver nyrerne betændte eller giver advarselstegn på nyresten.

Uanset årsagen, vil det at drikke vand naturligvis hjælpe med at forbedre nyrefunktionen, reducere inflammation, og hjælpe med at fjerne nyresten.

7. Overskydende sult

Hvis du forsøger at tabe dig og har problemer med at kontrollere din appetit, bør du vide, at dehydrering kan være en af ​​grundene til, at du altid er sulten og ønsker en snack.

Når du er tørstig, så ved du nogle gange ikke, hvad din krop har brug for og vælger mad i stedet for.

En af de bedste måder at finde ud af, om du har overskydende sult på grund af ikke at drikke nok vand er ved at drikke et glas vand, hver gang du føler dig sulten.

Du kan også få for vane at drikke et glas vand en halv time før hvert måltid.

Giv det en chance, og det vil virkelig hjælpe dig!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Patel, A. V., Mihalik, J. P., Notebaert, A. J., Guskiewicz, K. M., & Prentice, W. E. (2007). Neuropsychological performance, postural stability, and symptoms after dehydration. Journal of Athletic Training.
  • Weber, A. F., Mihalik, J. P., Register-Mihalik, J. K., Mays, S., Prentice, W. E., & Guskiewicz, K. M. (2013). Dehydration and performance on clinical concussion measures in collegiate wrestlers. Journal of Athletic Training. https://doi.org/10.4085/1062-6050-48.1.07
  • Staff, M. C. (2011). Dehydration: Symptoms. Diseases and Conditions.
  • Secher, M., & Ritz, P. (2012). Hydration and cognitive performance. Journal of Nutrition, Health and Aging. https://doi.org/10.1007/s12603-012-0033-0

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.