7 beslutninger, som du ikke skal forklare nogen

Selv om det måske ikke betyder meget for dig, hvad andre synes, så har du ikke nogen grund til at forklare dig selv, dit liv og dine beslutninger.
7 beslutninger, som du ikke skal forklare nogen

Sidste ændring: 24 maj, 2019

Størstedelen af ​​dine beslutninger vil altid blive stillet spørgsmålstegn ved eller dømt af nogen. Andre forventer, at du skal forklare dig. I denne artikel giver vi dig 7 beslutninger, som du ikke skal forklare nogen.

Uanset hvad, bør du ikke bekymre dig om denne bedømmelse eller kritik. Når alt kommer til alt behøver du ikke at forklare dine handlinger til enhver person, der dømmer eller kritiserer dig.

Ingen kan virkelig dømme handlingerne hos en anden person: Dette er kendt som værende ‘frihed’.

Men nogle gange føler vi, at vi kan. Vi føler os forpligtede til at give forklaringer til familie eller venner, når de kræver det, selv om vi virkelig ikke skylder nogen af ​​disse mennesker en forklaring.

Så længe du ikke krydser nogen grænser, ikke skader nogen eller truer nogen anden person med dine handlinger, er du ikke forpligtet til at redegøre for dine handlinger.

7 aspekter af dit liv som ikke kræver en forklaring

1. Du bør aldrig give forklaringer for dit fysiske udseende.

Dette inkluderer, hvis du er tynd eller lidt overvægtig. Hvis du dyrker sport eller spiser meget eller lidt i forhold til din vægt. Du behøver ikke give forklaringer til nogen om disse fysiske aspekter. Glem alt om disse bedømmelser eller kritik.

Det vigtige er, at du føler dig godt tilpas og er komfortabel med din krop. Gør det, du føler, nødvendigt for at opretholde eller ændre det.

Kvinde med langt haar

Anbefalet læsning efter “7 beslutninger, som du ikke skal forklare nogen”:

5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld

2. Hvordan du passer på dig selv

Hvis du vælger at være vegetar eller ikke at spise slik eller ikke spise noget andet… kan ingen dømme dig eller kræve en forklaring baseret på din foretrukne kost.

Det er din beslutning. Du kan have besluttet at spise på den måde uden nogen dybere grund. Andre omkring dig skal acceptere denne virkelighed, selv om de måske ikke er enige med det eller lever på samme måde.

3. Din seksualitet, hvis du er voksen

Du bestemmer hvordan, hvornår og med hvem, du vil leve og danne relationer med.

Uanset om du er mand eller kvinde, er det dig, der beslutter om du vil bo alene, giftes eller bringe børn ind i denne verden. Dette er beslutninger som du laver indvendigt, og ingen andre har ret til at stille spørgsmålstegn ved disse beslutninger.

Hvis de ser, at du lider, eller at du er utilfreds, så kan de give dig råd. De har ikke ret til at dømme dig eller kritisere dig på baggrund af forskellige meninger.

Du har ingen grund til at blive tvunget til at give en forklaring for dine bestemte præferencer eller din mening om ægteskab og børn.

To der elsker hinanden

4. Din karriere eller arbejdsform, behøver du ikke at forklare

I dette område af dit liv er du igen ikke forpligtet til at give detaljer om din beslutning om, hvordan du tjener penge. Dette omfatter, om du går i skole på en bestemt uddannelsesretning eller har et bestemt job på trods af din alder.

Selv om du måske har skuffet tætte familiemedlemmer eller venner med et bestemt livsvalg, er det en vanskelig beslutning at tage og i mange øjne kan det være det forkerte valg.

På grund af disse omstændigheder er det vigtigt, at beslutningen kommer indefra dig selv.

5. Din religiøse overbevisning eller tro

Du skylder ikke en forklaring til nogen om dine religiøse idealer, uanset hvad dine overbevisninger måtte være. Dette omfatter beslutningen om at være agnostisk eller ateist eller ikke at følge nogen form for organiseret religion.

De bør acceptere din måde at se verden på og bør ikke tvivle på eller stille spørgsmålstegn ved det. Hvis de gør det, er det ikke dit problem.

6. Din opfattelse af relationer

Du kan acceptere ideen om at leve med nogen, eller du kan være uenig og beslutte at leve alene. Du kan være uenig med ægteskabets institution…

Vi har alle forskellige opfattelser af verden og måder at leve på. Hvordan bestemmer vi hvem eller hvad der er rigtigt eller forkert?

Hvilke kriterier bruger vi til at bestemme, hvem der har ret, og hvem der er forkert på den? Hvad hver enkelt person bestemmer eller føler er rigtigt eller forkert for dem er deres valg.

7. Hvis du foretrækker at bruge tid alene

En lille pige med et silkebaand - du ikke skal forklare

Hvis du finder glæde i at være alene, er du ikke forpligtet til at lave en liste, der beskriver hvorfor til nogen. Det betyder ikke, at du er asocial, egoistisk eller isoleret fra verden.

Du nyder bare at være alene. Du kan lide at være den du er, at lytte til musik, du kan lide, eller at læse en bog alene.

Det, at du kan lide at bruge noget tid for dig selv, betyder ikke, at du er deprimeret eller ked af det, eller at du har problemer med at skabe forbindelse til eller interagere med andre mennesker.

Du nyder aspekterne af alenetid, når du har lyst til at være alene, og kun tale og interagere med venner og familie, når du vil.

Det er vigtigt, at du lever dit liv, på den måde du vil og tager de beslutninger, du føler er korrekte. Det vigtigste er, at du virkelig tror på din livsstil og denne form for beslutningstagning.

Læs også denne artikel efter “7 beslutninger, som du ikke skal forklare nogen”:

7 vaner hos gode venner

Det er ligegyldigt, hvad alle andre mener eller tror.

Du bliver nødt til at sejle gennem havet i dit eget liv, og i sidste ende er det dig og ikke nogen andre, der skal gøre det. Du vil lave fejl, og du vil få succeser. Du vil leve, mens du husker rådene, du har fået fra dem omkring dig, men med dig ved roret på dit skib, træffer du dine egne beslutninger.

Det er kun dig, der ved hvad der er godt for dig og hvad der er nødvendigt for din lykke, ikke nogen anden.

At beslutte sig for at træffe sine egne beslutninger og forme ens egen vej uden at skulle forklare hvorfor eller hvornår eller hvordan overfor nogen viser, at du er en person med selvtillid og med selvværd. Det viser dig kærlighed, værdi og tro på dig selv.

Selvkærlighed er absolut nødvendig i dette liv for at være glad og også være i stand til at elske andre.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.