7 fantastiske fødevarer til naturligt vægttab

Ud over at være rige på vitaminer, mineraler og antioxidanter, har frugter og grøntsager et lavt kalorieindhold. 5 portioner om dagen vil hjælpe dig til at føle dig mæt i længere tid.
7 fantastiske fødevarer til naturligt vægttab
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Ernæring spiller en vigtig rolle i alles liv, da dette er hvordan kroppen får vigtige næringsstoffer til at styrke immunsystemet, forbrænde energi, forebygge sygdom og nyde et godt helbred generelt. Hvad mere er, så er der visse fødevarer, der også bidrager til at støtte et naturligt vægttab, da de indeholder egenskaber til at fremskynde stofskifte og hjælper med at få en lettere fedtforbrænding.

Ifølge HuffPost Voices er der fødevarer, der fremmer naturlig vægttab ved at aktivere stofskiftet, forbrænde flere kalorier og undgå problemer som fedme. Denne gang vil vi gerne dele de 7 mest anbefalede fødevarer til naturligt vægttab, der ikke vil forlade dig sulten.

Ekstra jomfru kokosolie til naturligt vægttab

Flere undersøgelser har påvist at kokosnøddeolie hjælper med til at understøtte naturligt vægttab, når det ledsages af en sund afbalanceret kost.

Denne fødevare indeholder sunde omega-3-fedtstoffer, der hjælper med at forbrænde fedt og stimulerer stofskiftet, så man lettere kan tabe sig. For at udnytte dens fordele, behøver du ikke at basere hele din kost på kokosolie, bare indtage den oftere.

Æblecidereddike

Opnå et naturligt vægttab med æblecidereddike.

 

Æblecidereddike er et virkeligt alsidigt produkt, der kan bruges på mange måder i hjemmet. Dette produkt opnås ved fermentering af frisk æblecider og er en rig kilde til vitaminer, mineraler, enzymer og aminosyrer.

Takket være dens indhold af næringsstoffer og aminosyrer,  er dette produkt ideelt til fedtforbrænding og hurtigt vægttab.

Det er vigtigt at vælge en æblecidereddike af høj kvalitet, da de billigere mærker ofte indeholder tilsætningsstoffer, der reducerer deres gavnlige egenskaber.

Frugter

De fleste frugter, ikke nødvendigvis dem alle, er en fantastisk tilsætning til kost ved vægttab. De kan spises på alle tider af døgnet og er ideelle til at bekæmpe stor appetit, som let kan få dig til at overskride din kaloriegrænse.

Frugterne med det laveste kalorieindhold omfatter:

 • Melon
 • Vandmelon
 • Bær
 • Ferskner
 • Æbler

Bananer og avocadoer bør spises i moderate mængder, da de indeholder flere kalorier. Tørrede frugter indeholder sunde fedtstoffer, men bør også indtages i moderate mængder.

Grøntsager

Ud over frugt,  er grøntsager en anden ideel bestanddel til kost for naturligt vægttab. Grøntsager har et virkeligt lavt indhold af kalorier og er rige på vitaminer, mineraler, antioxidanter og andre vigtige næringsstoffer.  5 portioner af grøntsager dagligt er ideelt for et sundt vægttab og vil hjælpe dig med  at føle dig mæt længere.

Vi anbefaler at spise grøntsager rå til for at drage 100% fordel af deres egenskaber.

Mager fisk

Mager fisk eller blå fisk indgår i sund kost til naturligt vægttab, da det er mættende, indeholder sunde fedtstoffer, hjælper med at sænke det dårlige kolesteroltalog er fyldt med protein og andre vigtige næringsstoffer, der vil hjælpe med at slankekur.

Nogle af de mest anbefalede typer af fisk omfatter:

 • Sardiner
 • Ål
 • Sild
 • Laks
 • Makrel
 • Tunfisk

Den måde du tilbereder fisk på er virkelig vigtigt, hvis du ønsker at drage fordel af alle dens fordele. Du bør undgå opdræt, da det kan absorbere en masse fedt, som kan have en negativ indvirkning på kroppen.

De steges bedst i lidt olivenolie, grillet eller bagt i ovnen med naturlige urter og krydderier.

Asparges

Aspargessuppe

Når man forsøger at tabe sig, kan asparges være en stor støtte til kost, da det besidder vanddrivende og rensende egenskaber. Asparges hjælper med at bekæmpe væskeophobning, stimulerer eliminering af affaldsprodukter fra kroppen og sætter skub i stofskiftet til lettere at brænde fedt af.

Denne fødevare er en del af en gruppe, der indeholder “negative kalorier”, da den brænder flere kalorier at dor fordøje det, end hvad den indeholder.

De er det ideelle supplement til frokost eller en let, sund middag.

Æg

Selvom der er mange myter om at spise æg, er sandheden at denne fødevare er til gavn for din kost og kan hjælpe med sundt vægttab. Æg indeholder en væsentlig mængde B12-vitamin, som styrer stofskiftet.

Derudover indeholder de protein, som er vigtigt for dannelsen af muskelmasse og forbedre den fysiske ydeevne.

Det er bedst at spise æg kogt, især uden blommen. Undgå at stege dem eller spise dem med andre fødevarer som pølser.

Det kan interessere dig ...
5 enkle øvelser til at tone dine benmuskler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 enkle øvelser til at tone dine benmuskler

I denne artikel vil vi se på de 5 bedste øvelser for at tone og opbygge dine benmuskler, og samtidig forbedre din kropsholdning.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Sayar, R. (1988). Nutrientes del huevo, composición química, buenas prácticas.
 • Harris, W. S. (2004). Omega-3 fatty acids. In Encyclopedia of Dietary Supplements. https://doi.org/10.1081/E-EDS-120022075
 • FEDAPAL. (1987). Usos industriales de los aceites de palma y coco. Revista Palmas.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.