7 fødevarer der kan hjælpe med at tone dine muskler

Ved at have disse 7 fødevarer i tankerne kan du forberede lækre måltider til din kostplan. Husk at have frugt og grøntsager i din sunde kostplan også - det vil ikke kun hjælpe dig med at tone dine muskler, men også med at leve sundere i det hele taget.
7 fødevarer der kan hjælpe med at tone dine muskler

Sidste ændring: 26 august, 2022

Når du begynder at tone dine muskler, er det som om du endelig kan se resultaterne af alt dit hårde arbejde nede i træningscenteret. På dette tidspunkt er intens træning ikke nok; nu skal du også være mere opmærksom på din kost.

Du har allerede skåret fedt og mel ud af din kostplan og begyndt at spise sundere og tage bedre madvalg. Men for at tone dine muskler, eliminere resterende kropsfedt og hjælpe musklerne med at vokse, skal du kigge efter bestemte fødevarer.

I dag vil vi gøre dig opmærksom på, hvilke de er.

Fødevaregrupper, som du bør inkorporere i din kost

Nedenfor vil vi foreslå nogle næringsgrupper, som ikke bør mangle i din kost hvis du vil tone dine muskler.

Kornbaserede kulhydrater

Du kan finde disse i pastaer, ris, brød, bælgfrugter og korn. Du bør spise dem i begyndelsen af ​​din dag og i moderation.

tone dine muskler ved at spise kornbaserede kulhydrater

Husk at du ikke bør fjerne alle kulhydrater fra din kost, fordi de giver dig den energi, du har brug for til at komme igennem dine daglige aktiviteter effektivt. Vælg dem, der har et lavt glykæmisk indeks, lidt eller intet mættet fedt, og dem, der er fri for kolesterol.

Frugt og grønt

Du kan spise frugt og grøntsager hele dagen som en måde at ende et måltid på, eller som en snack. Vælg dem, der har et lavt glykæmisk indeks, såsom citrusfrugter, druer, æbler, ferskner, abrikoser eller røde frugter.

Når du vælger grøntsager, bør du ikke gå glip af gulerødder, løg, græskar, paprika, kål og roer.

Protein

Dette kan måske være den vigtigste fødevaregruppe for dig, fordi de direkte hjælper kroppen med at skabe muskelvæv. Indtag fisk og fiskeprodukter. Derudover kan du spise hvidt kød som kalkun, kylling og kanin.

Til gengæld bør du undgå rødt kød. Du kan spise det op til to gange om måneden. Husk dog altid at rådføre sig med en læge eller specialist om ethvert kostvalg.

Disse er de vigtigste fødevarer, som du bør medtage i din kost. Samtidig er det vigtigt at fortsætte din afholdenhed fra sukkerholdige drikkevarer og alkohol.

Uden yderligere svinkeærinder præsenterer vi nu vores liste over fødevarer, der hjælper dig med at tone dine muskler.

7 fødevarer til at tone dine muskler

1. Kalvekød

Kalvekød

For at tone dine muskler er kalvekød en af ​​de bedste kostmuligheder. Det er rent protein, hvilket gør det til en uovervindelig option i din kostplan. Kalvekød indeholder linolsyre, som eliminerer fedt og udvikler muskler.

Kalvekød kan faktisk hjælpe med at eliminere højt blodtryk og det har antioxidantegenskaber. På trods af dette advarer Verdenssundhedsorganisationen (WHO) mod de kræftfremkaldende egenskaber ved rødt kød. Således anbefaler vi, at du kun spiser 200 til 225 gram kalvekød om ugen.

2. Æg

Dette er en madvare, som du ikke bør glemme i din kostplan. Æg har det bedste protein af biologisk værdi.

æg på et fad

Derudover giver æggeblommer din krop betydelige mængder af jern, natrium, selen, fosfat og zink. De har også vitaminer som A, B2, B12, D og E. Du kan spise dem før træning, fordi din krop kan fordøje dem hurtigt.

3. Kyllingebryst

sunde måder at lave kyllingebryst på

Dette er en kødkilde, der giver os masser af protein, og for hver 100 gram har den kun 120 kalorier. En servering kan give dig 30 gram protein, så sørg for at du inkluderer det i din kostplan.

4. Laks

stægt laks

Laks er en fisk, som du trygt kan føje til din kostplan. Den indeholder fedtsyrer, som er meget sunde og som kan gavne dine led. Derudover er fisken høj i omega-3 og som et resultat af det hjælper det dig med at sænke dine kolesteroltal.

Laks er et godt protein, som du skal grille eller bage uden at tilføje olie.

5. Tun

Tunsalat

Dette er absolut en madvare, som du ikke bør gå glip af. Tun har meget protein, og din krop kan omsætte det meget hurtigt. Du kan forberede det på grillen, eller i egen saft. Vi anbefaler at spise det som hovedret eller som salattopping.

Kombiner det med en sideret af pasta eller ris. Du kan også spise det før eller efter din træning.

6. Frø, korn og nødder

Disse fødevaregrupper indeholder masser af fiber, mineraler og sunde fedtstoffer. Korn som quinoa er også fulde af proteiner i mængder svarende til de andre fødevarer på vores liste.

Frø, korn og nødder

Havre, valnødder, mandler – for blot at nævne nogle få – er ikke så dyre. For at tone dine muskler, kan du prøve at tilføje dem til en salat eller spise dem ved siden af dine kødretter før eller efter du laver fysisk aktivitet. De hjælper også med at bekæmpe lysten til en snack.

Du vil være interesseret i at læse: Lær hvordan du laver quinoa mælk og om dets fordele

7. Grøn te

grøn te

Grøn te er en god tilføjelse til din kostplan, der fungerer godt sammen med fordelene ved de andre fødevarer, som vi har nævnt her. Det hjælper dig med at reducere dit kropsfedt, mens du er i gang med at tone dine muskler.

Samtidig er det vanddrivende, og det beskytter dig mod frie radikaler, mens du optimerer udviklingen af muskelvæv.

Ved at have disse 7 fødevarer i tankerne kan du forberede lækre måltider til din kostplan. Husk at have frugt og grøntsager i din sunde kost vil ikke kun hjælpe dig med at tone dine muskler, men det hjælper dig også med at leve sundere i det hele taget.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Rebello CJ., O’Neil CE., Greenway FL., Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutr Rev, 2016. 74 (2): 131-47.
  • Stokes T., Héctor AJ., Morton RW., McGlory C., et al., Recent perspectives regarding the role of dietary protein for the promotion of muscle hypertrophy with resistance exercise training. Nutrients, 2018.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.