7 grunde til at spise vindruekerner

Da vindruekerneekstrakt er rig på antioxidanter, kunne den afhjælpe skaderne på dine celler og forhindre udviklingen af kræft i bryst, hud, eller prostata.
7 grunde til at spise vindruekerner

Sidste ændring: 26 august, 2022

Læs her om 7 grunde til at spise vindruekerner. Mange mennesker, der spiser druer på en regelmæssig basis gør den fejl at smide de små druekerner ud. Fordi deres smag er ikke så lækker som den kødfulde del af frugten.

Sandheden er at i dag ved vi at det er spild at skille os af med mængden af næringsstoffer i kernerne.

Mange virksomheder inden for kosmetikindustrien anvender disse små kerner  til at producere naturbehandlinger for forskellige sygdomme.

Men det tilrådes også at forbruge dem i deres rå form, fordi de på trods af deres bitre smag kan forsyne din krop med vigtige fordele til at optimere dens funktion.

1. Druesten er rige på antioxidanter

Druekerner er rige på sammensætninger kaldet fenoler, proanthocyanidin og tokocerol hvis antioxidante kræfter er i stand til at beskytte din krop imod skader forårsaget af frie radikaler.

De indeholder også en betydelig mængde C-vitamin og beta-caroten, som er kendt for at modvirke mange af de miljømæssige faktorer, der direkte kan påvirke dit helbred.

2. De hjælper med at rense blodet

Roede bloedlegemer

Takket være deres indhold af næringsstoffer og antioxidanter, kan disse kerner også hjælpe til med at rense dit blod ved at fjerne affaldsprodukterne fra medicin og andre skadelige elementer, der ophober sig i blodbanen.

På grund af dette er de en passende løsning for folk, der har risiko for hjertesygdom, fordi de blandt andet stimulerer godt stofskifte og forhindrer dannelse af blodpropper.

Anbefalet læsning efter “7 grunde til at spise vindruekerner”:

Melon, spinat og vindrue smoothie til trætte muskler

3. De hjælper med at forebygge kræft

På grund af deres mange antioxidanter er det ingen overraskelse, at disse frø anbefales til bekæmpelse af brystkræft, hud, og prostatakræft.

Deres virkninger mod frie radikaler bidrager til at stoppe skader på celler, der øger din risiko for at udvikle denne sygdom.

4. De mindsker virkningen af tobaksrygning

Skelet det ryger

Både rygere og indirekte rygere drager fordel af næringsstoffer i vindruekerner til at bekæmpe de skadelige påvirkninger fra indånding af giftige forbindelser.

Takket være deres evne til at rense blodet fjernes meget af det skadelige affald, og det hjælper med at beskytte din krop.

5. Druekerner er antibakterielle og antiinflammatoriske

Deres antibakterielle egenskaber kunne  forhindre mikrober i at formere sig og forebygge og behandle forskellige typer infektioner.

De har også anti-inflammatoriske virkninger, der kan hjælpe med at mindske styrken af sygdomme som:

6. De forhindrer for tidlig aldring

Et oeje

En af de største fordele ved vindruekerner kommer fra deres indhold af OPC-antioxidanter, som hæmmer aktiviteten i ondartede celler. Dette forhindrer for tidlig ældning af huden og organer, væv og celler.

Takket være dette holder din krop sig yngre, når du indtager vindruekerner regelmæssigt, og mere rynkefri og undgår tidlig aldring af huden.

7. De beskytter lungerne

Vindruekernes virkninger på det antibakterielle område og antihistamin bekæmper allergi. Det styrker og beskytter dine lunger for at forebygge infektion og andre sygdomme, som kan forringe deres funktion.

Da de også styrker dit immunforsvar, reducerer de din risiko for at få influenza, forkølelse og andre tilstande, der er forbundet med luftvejene.

Læs også denne artikel efter “7 grunde til at spise vindruekerner”:

Vindruer: Naturlig medicin for dine nyrer

Hvordan skal du spise druekerner?

Vindrue der er skaaret ud

Du kan spise druekernerne sammen med hele druen, hvis du synes. Men der findes også helsekostbutikker som sælger vindruekerneekstrakt eller kapsler som er beregnet til at indtage mere regelmæssigt sammen med din kost.

Det maksimale anbefalede indtag er 300 mg pr. dag, men du kan spise så mange druer som du vil uden at bekymre dig.

Nogle gode måder at optage vindruekerneolie i din kost på er med opskrifter til:

  • Smoothies
  • Supper
  • Cocktails
  • Desserter

Lad os prøve dem! Smagen er måske ikke den mest fantastiske, men det er heller ikke uudholdeligt. Nu, hvor du er bekendt med alle de fordele, druekerner kan have for din krop, hvorfor så ikke begynde at drage fordel af dem nu.

Det kan interessere dig ...
Du bør kende til disse 5 grunde til at spise røde vindruer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Du bør kende til disse 5 grunde til at spise røde vindruer

Blandt de mange fordele ved at spise røde vindruer træder en antioxidant kendt som resveratrol frem. Læs mere om denne og røde vindruer her!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.