7 grunde til at tilføje sukkerroer til kosten

Saften fra sukkerroer er en anti-inflammatorisk og rensende drik, der kan forbedre dine kropsfunktioner. Det anbefales til at regulere blodtrykket og fremskynde fordøjelsen.
7 grunde til at tilføje sukkerroer til kosten

Sidste ændring: 26 august, 2022

At tilføje sukkerroer til kosten kan give din krop nogle interessante fordele. Mens de fleste mennesker indtager denne grøntsag enten kogt eller rå i salater, er en mere effektiv måde at få alle de ernæringsmæssige fordele at drikke roesaft.

Sukkerroesaft er blevet populært i de seneste år takket være dets rensende virkninger, fordi det optimerer leverfunktionen og fremmer fjernelsen af ​​toksiner. Bortset fra dette giver det energi og antioxidanter, der forbedrer mange forskellige aspekter af dit helbred.

For mange mennesker er smagen af ​​denne saft ikke den bedste, men det er en vigtig kilde til vitaminer og mineraler, kostfiber og aminosyrer. Alt dette styrker dit immunforsvar og forhindrer udbrud af forskellige sygdomme.

Har du prøvet det endnu?

Syv grunde til at tilføje sukkerroer til kosten

roer, rødbeder

Indtil for få år siden blev sukkerroer og rødbeder ikke anbefalet på grund af deres høje indhold af kulhydrater og sukkerarter. I dag er det dog en af ​​de mest efterspurgte grøntsager, og folk spiser dem begge to uden tøven.

At tilføje sukkerroer til kosten har interessante effekter både til styring af din vægt og forebyggelse eller behandling af visse forhold. I dag gennemgår vi syv af de største fordele for dig.

1. Roesaft regulerer blodtrykket

Takket være den naturlige nitritkoncentration, der findes i sukkerroer, der omdannes til nitrogenoxid i kroppen, hjælper sukkerroer med at regulere dit blodtryk. Nitrogen udvider blodkar og forbedrer blodomløbet.

2. Det forbedrer din fordøjelse at tilføje sukkerroer til kosten

Saft har den koncentrerede fiber fra grøntsagen, så det er ikke overraskende, at det forbedrer din fordøjelse. Regelmæssigt indtag vil forhindre forstoppelse og fremskynde processen med at optage næring.

3. De forhindrer tidlig aldring

Kvindes ansigt, der ældes med ynde, viser fordele ved at tilføje sukkerroer til kosten

Takket være de betydelige mængder sunde betalainer og polyfenoler kan denne juice neutralisere de negative virkninger af frie radikaler på kroppens celler. Disse antioxidanter forhindrer for tidlig aldring og andre alvorlige lidelser.

4.  Sukkerroesaft beskytter din skjoldbruskkirtel

Personer, der har problemer med skjoldbruskkirtlen, kan forbedre deres sundhed ved at tilføje sukkerroer til kosten. Selvom det ikke er nogen mirakelkur, kan det høje jodindhold hjælpe med at forhindre lidelser som hypothyroidisme.

5. Sukkerroer bekæmper betændelse

Beta i sukkerroer og rødbeder hjælper med at beskytte dine celler, enzymer og proteiner mod forringelse på grund af oxidativ stress. Juiceen reducerer derfor betændelse og hjælper med at beskytte dine organer mod kroniske tilstande.

6. At tilføje sukkerroer til kosten hjælper med at fremme vægttab

Takket være det høje indhold af essentielle næringsstoffer står saften øverst på listen over drikkevarer, som vil hjælpe dig med at tabe dig. Først og fremmest forbedrer fiberindholdet fordøjelsen og reducerer mavebetændelse. Det er også meget påfyldning og kan fremskynde de processer, der nedbryder fedt.

7. Sukkerroer lindrer væskeretention

Væskeretention kan forårsage mange andre sundhedsmæssige problemer. Det er bedst at tage sig af det gennem vanddrivende drikkevarer, såsom sukkerroer. Det vil lette fjernelsen af ​​overskydende væsker, forbedre din nyrefunktion og regulere kroppens mineralsalt.

Hvordan udvinder man saften fra sukkerroer derhjemme?

sukkerroer og saft

Det er meget nemt at udvinde saften fra sukkerroer. Faktisk kan du kombinere det med juice fra andre frugter og grøntsager, såsom gulerødder eller endda æbler.

I dag deler vi den klassiske opskrift med dig, så du vil være sikker på at nyde alle dens egenskaber.

Ingredienser

 • 1 stor sukkerroe
 • 200 ml vand

Fremgangsmåde

 • Vask sukkerroen og skær den i store stykker.
 • Kom det i blenderen sammen med vand.
 • Blend i et par minutter, indtil du har en drik uden klumper.
 • Server med det samme.

Hvor tit bør jeg tilføje sukkerroer til kosten?

 • Drik en kop sukkerroesaft på tom mave eller om morgenen med morgenmaden.
 • Gentag dette mindst tre gange om ugen.

Du er måske interesseret i at læse: 5 tegn på væskeretention

Afslutningsvis

Sukkerroesaft er en lav-kalorie drik, der hjælper med at ‘genoplive’ din krops energi for optimal ydeevne. Derudover indeholder det antioxidanter og essentielle næringsstoffer, der beskytter kroppen mod forskellige sygdomme.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Carlevari I. Cultivos Industriales. La Argentina, Estruct Humana y Económica. 2010.
 • FEN. Remolacha. Verduras y Hortalizas. 2014.
 • Cermak, N. M., Res, P., Stinkens, R., Lundberg, J. O., Gibala, M. J., & Van Loon, L. J. C. (2012). No improvement in endurance performance after a single dose of beetroot juice. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism. https://doi.org/10.1123/ijsnem.22.6.470
 • Janiszewska, E. (2014). Microencapsulated beetroot juice as a potential source of betalain. Powder Technology. https://doi.org/10.1016/j.powtec.2014.05.032

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.