9 fødevarer du ikke troede indeholdte så meget sukker

Selvom mange tror, at de er sunde, er sandheden at på trods af deres uskyldige udseende, så er der visse fødevarer, der skjuler mere sukker, end man kunne forestille sig. Husk at læse etiketterne.
9 fødevarer du ikke troede indeholdte så meget sukker
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Nogle gange narrer tingenes udseende dig. Vidste du, at der er mange fødevarer, der har meget sukker, mere end du sandsynligvis forestiller dig?

I rimelige mængder er sukker uundværligt for din krop. Men det er ikke klogt, hvis du spiser for meget.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen skal sukker udgøre 5% af dit samlede kalorieindtag.

Idealet ville være at spise omkring seks til ni teskefulde om dagen. Men virkeligheden er, at du på en dag spiser en hel uges mængde.

At spise det i overskud kan få konsekvenser senere hen. For det første, øger det din efterspørgsel efter mikronæringsstoffer. Hvis du ikke spiser nok af dem, har du større risiko for at lide af mangel på B-komplekse vitaminer som B1, B2 og B5.

Derudover siger det sig selv, at risikoen for at udvikle huller i dine tænder også stiger. Dette sker selvom du børster tænder.

Nøglen er at motionere og kende den virkelige mængde sukker i alt, hvad du spiser.

På grund af dette, vil vi i dag fortælle dig om nogle sukkerholdige fødevarer derude, som du sandsynligvis ikke engang var klar over.

1. Majs tortillas

Tortillas

Måske har du købt dem til en snack mellem måltiderne. Du har måske troet, at de ikke er en mad med mange kalorier. Vær dog forsigtig. De har store mængder af sukker.

Uden at spise for meget. To ris tortillas og to spiseskefulde yoghurt har begge 10,2 gram sukker. Dette er det samme som 2,55 sukkerterninger! Således er det bedste alternativ at vælge sukkerfrie tortillas.

2. Den brune sukker myte

Dette er en anden af de store myter: mange mennesker mener, at brunt sukker er sundere. Desværre er det dog ikke.

Både brune og hvide sukkerarter er de samme. Den eneste forskel er et lag sukkerrør melasse, der giver den brune sort mere smag.

Og 4 brune sukkerterninger har 98% sukker. Med andre ord er de nøjagtigt ens. Hvis du leder efter en sundere erstatning, er det bedre at bruge stevia.

læs også: Sukkerfrie desserter du bør prøve

3. Mandelmælk indeholder meget sukker

Mandelmælk

Mandelmælk har ikke færre kalorier end almindelig mælk. Derudover indeholder den også sukker kaldet lactose.

I en kop mælk er der ca. 10 gram sukker. Dette gælder endda for skummetmælk.

For mennesker, der er laktoseintolerante, er der andre muligheder, der giver din krop calcium. De har mindre sukker end lactosefri mælk.

4. Tomat sauce

Det har færre kalorier end færdigpakket pasta sauce. Men tomatsauce har stadig meget sukker.

En lille, 500 grams flaske af denne sauce har 16 gram sukker! Det svarer til 4 sukkerterninger.

5. Fuldkorn

Kage

De er salte. Men vidste du, at de også indeholder alt for meget sukker?

Hvis du kun spiser 16 kiks på en uge, får din krop mere end 4 gram sukker. Det er ikke så meget som andre fødevarer, men det er en overraskende kilde.

Pas på med denne slags snack.

8. Nødder har faktisk meget sukker

Nødder kan være meget sunde. Du skal dog spise dem i moderation. Dette er ikke kun fordi de er rige på kalorier. Faktisk har de store mængder af sukker, selvom det ikke ligner det.

Fødevarer som nødder eller mandler har mest, så du skal være forsigtig. Hvis du spiser 20 gram nødder om dagen, spiser du næsten 12 gram sukker.

Læs også: Hvorfor skal vi spise nødder?

9. Jordnøddesmør

Ost

Kan du lide jordnøddesmør? Det er faktisk ok at spise det. Det bør dog være moderat. Husk at kun fire spiseskefulde af denne fødevare giver din krop op til 7 gram sukker.

For at tage sig af dit helbred, skal du reducere mængden, du spiser.

Primære billederettigheder tilhører© wikiHow.com

Det kan interessere dig ...
5 lækre veganske smoothies med protein og fiber
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 lækre veganske smoothies med protein og fiber

En meget sund og nærende måde at få protein og fiber på er ved at drikke veganske smoothies lavet af frugter, frø, nødder og vegetabilske drikkevar...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Freeman CR, Zehra A, Ramirez V, Wiers CE, Volkow ND, Wang GJ. Impact of sugar on the body, brain, and behavior. Front Biosci (Landmark Ed). 2018 Jun 1;23:2255-2266. PMID: 29772560.
  • Plaza-Diaz J, Pastor-Villaescusa B, Rueda-Robles A, Abadia-Molina F, Ruiz-Ojeda FJ. Plausible Biological Interactions of Low- and Non-Calorie Sweeteners with the Intestinal Microbiota: An Update of Recent Studies. Nutrients. 2020 Apr 21;12(4):1153. doi: 10.3390/nu12041153. PMID: 32326137; PMCID: PMC7231174.
  • Costa-Rodrigues J, Pinho O, Monteiro PRR. Can lycopene be considered an effective protection against cardiovascular disease? Food Chem. 2018 Apr 15;245:1148-1153. doi: 10.1016/j.foodchem.2017.11.055. Epub 2017 Nov 15. PMID: 29287334.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.