7 tricks til at fjerne dårlig lugt fra dine sko

Det er vigtigt at finde årsagen til den dårlige lugt, så du ikke kun symptombehandler, men slipper af med stanken en gang for alle.
7 tricks til at fjerne dårlig lugt fra dine sko

Sidste ændring: 20 oktober, 2018

Hvordan kan du fjerne dårlig lugt fra dine sko? Nogle gange opbygges der et lag af sved og bakterier indeni skoen, som kan være svært at fjerne. Men bare rolig. Vi har nogle simple tricks, der kan hjælpe.

1. Sådan kan du fjerne dårlig lugt med natron

Natron er den nemmeste metode til at fjerne lugt. Vi har før nævn de mange fordele ved natron. Det er et naturligt kemisk produkt, som kan absorbere pletter, lugt og fugt. Det derfor det bedste middel til at fjerne dårlig lugt fra dine sko.

Det er nemt at bruge. Du skal bare drysse en spiseskefuld natron i hver sko og lade det virke natten over. Tøm skoene næste morgen, og de vil være som nye.

2. Fjern svedlugt med talkum

Fjern svedlugt med talkum til sko.

Talkum virker på samme måde som natron. Det kan absorbere fugt og derved fjerne den dårlige lugt. Du kan bruge det på to forskellige måder.

Du kan enten drysse talkum eller babypudder i hver sko og lade det virke natten over, for derefter at fjerne det om morgenen.

Eller du kan drysse talkum på dine fodsåler, før du tager dine sko på. Det får dine fødder til at svede mindre. Begge metoder virker godt.

Læs også: 7 løsninger til at forhindre dine sko i at give dig vabler

3. Fjern bakterier med dette enkle fif

Lilla lavendelkviste.

Har du prøvet at bruge salvie og lavendel til at rense dine sko? Det er altid godt at have de her to planter ved hånden derhjemme, for de er gode til at fjerne lugt.

Læg et par salvieblade og nogle lavendelkviste i hver sko. Sæt derefter skoene på altanen, så den friske luft også kan hjælpe med at fjerne bakterierne. Om morgenen vil dine sko være friske og klar til brug.

4. Fjern skolugten med appelsin, citron og grapefrugt

Appelsiner på en gren.

Dette fif er nemt, billigt og effektivt. C itronskræller, appelsinskræller og grapefrugtskræller er alle virkeligt gode til at fjerne lugt. Også når det gælder virkeligt ildelugtende sko!

Det eneste, du skal gøre, er at lægge et par skræller i hver sko og lade dem stå natten over.

5. Brug tea-treeolie til at slippe af med dårlig lugt

Flaske med tea-tree-olie.

Blandt de æteriske olier med desinficerende egenskaber er tea tree-olie uden tvivl den mest effektive. Du kan finde den i helsekostbutikker eller supermarkedet. Den er ikke dyr og kan både bruges til at fjerne dårlig lugt fra sko og som hånddesinfektion.

Det eneste, du skal gøre, er af dryppe et par dråber på dine skosåler to gange om ugen for at fjerne lugt og bakterier. Det bliver ikke nemmere.

Læs også: 5 æteriske olier og deres fordele for krop og sind

6. Find årsagen til lugten

Sandaler med høje hæle.

Dårlig lugt skyldes sved og bakterier. Men du har sikkert bemærket, at nogle sko lugter værre end andre. Det kan skyldes, at sålerne absorberer sved, hvilket bidrager til bakterievæksten.

Hvis du bemærker, at den dårlige lugt fra dine sko ikke så let går væk, kan du prøve at skifte sålerne. Du kan også prøve at eksperimentere med, hvilke sko, der lugter bedst.

Ellers kan du jo altid bruge de her fif, vi har nævnt her i artiklen, til at fjerne dårlig lugt og bakterier. Men god hygiejne og gode sko er den bedste langsigtede løsning.

7. God fodhygiejne: Sådan gør du

Bare tær
  • Undgå at have lukkede sko på hver dag. Det er dårligt for føddernes sundhed og bidrager til dårlig lugt.
  • Når du kommer hjem, så skift dine sko, og lad dem tørre ordentligt.
  • Det er ligegyldigt, om dine sko er af god kvalitet eller ej. Alle sko absorberer lugte. Derfor skal du hele tiden holde dem rene. Børst ydersiden af ​​dine sko hver dag. På indersiden kan du bruge en fugtig klud med lidt af det vaskemiddel, som du bruger til dit tøj. Skrub dem godt for at fjerne eventuelle pletter og fugt.
  • Hvis du normalt sveder meget på fødderne, så kan rådene fra denne artikel hjælpe dig meget. Prøv talkum, babypudder, natron eller et af de andre naturmidler, vi nævnte.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.