Spis en skive papaya hver dag for disse fordele

Fordelene ved papaya virker både internt og eksternt, foruden at forbedre din fordøjelse og styrke dit immunsystem hjælper papaya også med at forhindre cellulære skader
Spis en skive papaya hver dag for disse fordele
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Spis en skive papaya hver dag for disse fordele. Papaya er en tropisk frugt, der hører hjemme i Mexico og Mellemamerika og er i øjeblikket dyrket i mange andre regioner rundt om i verden.

Det anses for at være en af ​​de sundeste fødevarer, du kan føje til din kost takket være dens høje næringsindhold og andre fordele for kroppen.

Den indeholder sukkerarter, der let absorberes og forsyner din krop med en god energikilde, så snart du har brugt det.

Derudover er papaya meget lav på kalorier og indeholder en stor mængde vitaminer, mineraler og enzymer, der er involveret i mange vigtige sundhedsfunktioner.

Den bedste nyhed om alt er, at du får disse fordele efter at have spist kun en skive papaya hver dag.

I den følgende artikel ønsker vi at dele fordelene i detaljer, og hvad papaya kan gøre for din krop.

Giver vigtige vitaminer og mineraler

Papaya er en betydelig kilde til vitaminer med antioxidant egenskaber, såsom vitaminer A, C og E.

Denne frugt giver også B-komplekse vitaminer og essentielle mineraler som kalium, magnesium og kobber.

Disse næringsstoffer støtter regenerering af celler og hjælper med at forhindre skade forårsaget af frie radikaler.

Læs også denne artikel efter “Spis en skive papaya hver dag for disse fordele”: De 5 bedste frugter til tyktarmsrensning

Forbedrer fordøjelsesskader

Det Høje fibreindholdet i denne frugt gør det til en af ​​de bedste muligheder for at forbedre fordøjelsen og undgå forstoppelse.

Faktisk kan en servering papaya imødekomme op til en fjerdedel af dit daglige kostfiberindtag, der er nødvendigt for at holde din krop i perfekt stand.

Når du føjer det til din kost, hjælper det med at afgifte fordøjelsessystemet og opretholder regelmæssig afføring.

Understøtter din fordøjelse af proteiner

Kvinde med haenderne omkring navlen

Ud over ovenstående fordele er det vigtigt at bemærke, at papaya kan bidrage til at forbedre din krops fordøjelse af proteiner.

Dette skyldes et enzym kendt som papain, hvilket letter nedbrydning af proteiner uden at ændre den bakterielle flora, der beskytter tarmene.

Reducerer betændelse

Papain og et andet enzym kendt som chymopapain har anti-inflammatoriske virkninger og mindsker risikoen for at lide af kroniske sygdomme.

Disse egenskaber kan supplere behandlinger af andre problemer, der er forbundet med inflammation, såsom slidgigt, ødem eller gigt – blandt andre.

Styrker dit immunforsvar

roede blodlegemer

Vitaminer A og C, der findes i store mængder i papaya frugtens frugt kød. Det hjælper med at styrke immunforsvaret og forhindre udviklingen af infektioner.

Det regelmæssige forbrug af papaya skaber en beskyttende barriere mod virus og bakterier, der forårsager forkølelse, influenza og andre luftvejssygdomme.

Beskytter dit syns helbred

Beta-karoten, en antioxidant, der findes i papaya. Det beskytter dit syn og hjælper med at forhindre visse tilstande som makuladegeneration og katarakt.

Tre portioner om dagen af denne frugt vil forbedre dit syns helbred og reducere de risici, der er forbundet med virkningerne af frie radikaler.

Forhindrer dannelsen af blodpropper

Roede blodlegemer

Blodpropper kan sænke blodcirkulationen og tilstoppe blodårerne. Faktisk kan det i alvorlige tilfælde føre til udvikling af et hjerteanfald eller et slagtilfælde.

Heldigvis indeholder papaya et stof kendt som fibrin, der forbedrer blodgennemstrømningen og nedsætter koagulering.

Bekæmper stress

En lille servering af papaya hver dag garanterer ikke kun fordøjelses sundhed, men reducerer også dine chancer for at lide af stress.

C-vitamin formindsker produktionen af kortisol og hjælper med at øge følelsen af trivsel.

Vil du vide mere? Læs denne artikel efter “Spis en skive papaya hver dag for disse fordele”: Har du stress eller angst?

Spis en skive papaya hver dag, det er godt for huden

Kvinde der smiler -  skive papaya

De aktive forbindelser indeholdt i papaya er blevet anvendt kommercielt i fremstillingen af kosmetiske cremer, masker og hårprodukter.

Det betydelige indhold af E-vitamin er særligt bemærkelsesværdigt, da denne antioxidant stopper cellulær skade og forhindrer dannelsen af for tidlige rynker.

Beta-karoten indholdet hjælper også dig med at opnå en mere ensartet, glat og pletfri hud.

Både vitamin C og E øger din krops produktion af kollagen og gør, at din hud bliver ved med at se fast og ungdommelig ud.

Derudover opretholder de æteriske olier i papaya hudens naturlige fugt og reducerer symptomerne forbundet med lidelser såsom eksem og psoriasis.

Du kan få disse fordele ved topisk anvendelse eller ved at indtage papaya alene eller i smoothies.

Spis en skive papaya hver dag. Nu hvor du kender til de vigtigste fordele, skal du gå videre og købe en hos din nærmeste købmand!

Du vil elske det!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.