8 usædvanlige anvendelser af babypudder

For at få dine trægulve til at holde op med at knirke, kan du altid lægge noget talkum ind i revnerne.
8 usædvanlige anvendelser af babypudder

Sidste ændring: 06 november, 2018

  Babypudder har i årtier været et populært produkt takket være dets behagelige aroma og evne til at forebygge blesår. Men for ikke så længe siden fandt nogen ud af at dette produkt ikke er så fuldstændigt sikkert for små børn fordi det kan give åndedrætsproblemer og endda udtørre deres sarte hud.

Selvom det stadig findes på markedet i det meste af verden, fraråder American Academy of Pediatrics brugen af det. Den gode nyhed er at der findes masser af andre anvendelser for babypudder i dit hjem som kan gøre dagligdagen lettere for dig.

Så hvis du har et barn, der er voksent og du har talkumpudder til overs – eller du har fået en som gave og foretrækker ikke at bruge den – så prøv følgende alternative anvendelser af dette produkt. Tjek dem!

Liste over usædvanlige anvendelser af babypudder

1. Fjern fedtpletter

BabypudderPletfjerner

Når dit tøj og beklædning får en slags fedtpletter, er de svære at fjerne, og mange gange må du ty til brug af stærke kemikalier.

For at undgå denne plage, skal du næste gang det sker bare anvende baby pulver bruger ved at strø det på pletten og lade det være i et par minutter før aftørring.

2. Stille nye sko

Når du bærer et par nye sko, er det almindeligt at de knirker for hvert skridt du tager. Dette skyldes friktionen af materialerne, når de varmes op, hvilket giver den irriterende lyd igen og igen.

For at slippe af med det er alt hvad du behøver en af de lidt mindre kendte anvendelser af babypudder. Ryst lidt af dette produkt ind i skoen og gentag det efter behov.

3. Spar køkkenhandsker

Spar på køkkenhandsker - brug babypudder

Køkkenhandsker ødelægges let af mug, som får plastik til at gå i stykker.

For at holde dem i god stand og forhindre vækst af mikroorganismer på indersiden, kan du bare tilføje lidt talkum til handskerne hver gang du er færdig med at bruge dem. Du behøver kun en lille mængde for at absorbere enhver tilbageværende fugt.

4. Få trægulve til at tie stille

Vi nævnte, at dette produkt kan fjerne denne irriterende lyd af nye pibende sko. Men … vidste du, det kan også lukke munden på knirkende trægulve?

Hvis du bliver generet af trægulvenes knirken, kan du sprede lidt talkum på det område, der generer og brug en børste til at sikre at pudderet falder ned i revnerne, der forårsager friktionen.

5. Afvis myrer

Takket være de flygtige forbindelser i dette produkt er, myrer ude af stand til at krydse grænsen ind i dit hjem – og gør dette til en fantastisk måde at holde dem væk på. Det bedste ved det er at det er sikrere end de giftstoffer, der sælges i de fleste butikker.

Drys talkum omkring vinduer og eventuelle revner, hvor myrerne har tendens til at komme ind i huset, og omkrans kanten af din have med det.

6. Shampoo til fedtet hår

ShampooFedtetHår

Ligesom det er nyttigt at slippe for fedtpletter, kan talkum også absorbere for meget fedt i kroppen.

Hvis din hovedbund er fedtet, kan du tørre den ud ved hjælp af noget talkum 15 minutter før du går i bad.

Denne behagelige lugt er også en god måde at pleje selskabsdyrs hår på, uden at skulle bruge vand.

7. En aftershave

Udover at det er et overkommeligt produkt på markedet, kan talkum også gøre underværker, når det kommer til berolige nybarberet hud. Det har en kølende effekt, som vil fjerne irritation forårsaget af et barberblad.

Hvis du har en følsom hud, kan du endda bruge den til at forhindre allergiske reaktioner.

8. Forbedring af lugten fra kattegrus

Selvom kattegrus er fremstillet til at absorbere affald og lugt, kan det efter nogle dage begynde selv at afgive en meget ubehagelig lugt.

For at undgå dette,  kan du prøve at tilsætte fire spiseskefulde talkumpudder til affaldscontaineren og se hvor godt det neutraliserer lugten.

For at konkludere er dette produkt er ikke lige så godt til babyer, som man engang troede, men det er nyttigt rundt omkring i huset.

Hvis du har nogle liggende derhjemme skal du ikke tøve med at prøve nogle af disse anvendelser i dag!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.