9 fordele ved at spise sukker æbler

Vidste du, at sukker-æble, eller sweetsop, er en af ​​de bedste frugter til både at forbedre fordøjelsen og mætte dig? Det er også ideelt for atleter og forbedrer absorptionen af ​​næringsstoffer.
9 fordele ved at spise sukker æbler

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Sukker-æbler er en hjerteformet frugt der findes i de peruanske Andesbjerge. Dens kød er sød og indeholder frø og er dækket af en grøn hud. Den vokser om efteråret og vinteren, som appelsiner og grapefrugter.

Den er rig på vitaminer (A, B kompleks og C) samt mineraler (kalium, calcium, magnesium, jern og zink).

I denne artikel vil vi dele nogle af de mange fordele ved at spise denne frugt med dig.

1. Den forbedrer dit kardiovaskulære helbred

Hjertet

Takket være dets høje kaliumindhold hjælper sukker-æble med at bidrage til bedre hjertesundhed. Derudover er det også en naturlig blodtryksregulator. Den er også rig på antioxidanter, som styrer kolesterolniveauer.

Dens lave natrium– og fedtindhold er en anden grund til at spise denne frugt, især for personer, der lider af forhøjet blodtryk og andre hjerteproblemer.

2. Det er naturligt anti-mikrobielt

En anden fordel ved at spise sukker-æble er dets evne til at fungere som en naturlig beskyttelse mod parasitter.

Disse egenskaber skyldes dets høje indhold af fiber, niacin og cytotoksiner. Derudover bidrager det også med store mængder vitamin C, en naturlig antioxidant, som hjælper kroppen med at modstå infektioner.

3. Det er en god hjælper til vægttab

At spise sukker-æble får dig til at føle dig mæt. Dette er ideelt, hvis du forsøger at tabe dig uden at skulle holde op med at spise sunde og lækre fødevarer.

Du kan tilføje det til din kost som en snack, dessert eller som noget at spise efter sport. Det er også godt for mennesker, der lider af forstoppelse på grund af dets afføringsvirkninger.

4. Det har en beroligende og antidepressiv virkning

Sukker-æble er en nervesystem regulator. Det betyder, at det virker som en anxiolytisk og beroligende middel, så det gør det til et godt hjemprodukt for mennesker, der lider af stress eller angst.

Denne frugt indeholder et alkaloid, der regulerer udskillelsen af ​​de kemikalier, der forårsager depression.

5. Det beskytter mod osteoporose

Denne frugt indeholder høje niveauer af mineralerne, som bidrager til genopretningsprocesserne fra flere sygdomme. Disse omfatter:

 • Det bidrager med jern, der hjælper med genopretning for personer med anæmi.
 • Sukker-æble er rig på calcium, som hjælper mennesker, der lider af osteoporose.
 • Det er også rig på fosfor, som hjælper med at styrke hukommelsen.

6. Det fremmer en bedre graviditet

Kvinde der er gravid

At spise sukker-æble er en god ide for fremtidige mødre. Udover at være lækker har den en høj næringsværdi.

Den indeholder næringsstoffer, der bidrager til den sunde udvikling af barnet, såsom:

 • Væsentlige fedtstoffer
 • Fiber
 • Kulhydrater
 • Proteiner
 • Mineraler
 • Vitaminer

Sukker-æble hjælper med udviklingen af ​​fostrets hjerne, nerver og endda immunsystem.

At spise denne frugt regelmæssigt reducerer risikoen for abort og hjælper med at reducere morgenkvalme.

Det forbedrer også humørsvingninger og madbehov.

7. Det regulerer fordøjelsen

Ud over at være let at fordøje, er denne frugt god for folk, der:

 • Føler sig svage
 • Har brugt flere dage på hospitalet,
 • Har maver, der ikke fordøjer visse fødevarer godt mere,
 • Lidt af dyspepsi.

Dens lave fedtindhold og højt fiberindhold hjælper begge til at eliminere dårlig kolesterol (LDL) og absorbere galdesyrer. Dette er meget nyttigt for mennesker, der lider af galdeblæreforhold.

Derudover er det også et fremragende naturligt afføringsmiddel, da dets fiber regulerer tarmtransport og bakteriel flora.

8. Sukker-æbler er en kilde til antioxidanter

Sukker-æbler er en fremragende kilde til antioxidanter, C-vitamin og polyphenolforbindelser.

Disse næringsstoffer bekæmper oxidationen, som er forbundet med kræft, for tidlig aldring, atherosklerose og neurodegenerative sygdomme.

Det er også nyttigt til behandling af kroniske medfødte sygdomme.

9. Det er en fremragende mad til små børn

Børnelæger anbefaler, at anvende sukker-æble i pure eller saft på grund af dets høje næringsindhold, som hjælper med at forbedre børns udvikling.

Delene af sukker-æbler og deres fordele

 • Hud: Når den er kogt, tjener den som hjemmebehandling for kronisk colitis.
 • Frø: Kan bruges til behandling af skæl og endda som antiemetisk.
 • Rødder: En infusion af rødderne tjener som et stærkt rensemiddel.
 • Blade: Bruges som te, hjælper med at berolige spasmer og kramper. Det er også et hjemmemiddel mod anæmi, colitis og underernæring.
 • Moden frugt: Kan spises som stykker eller tilberedt som en pure. Det bidrager til behandling af underernæring, anæmi og svaghed.

Sukker-æblet er en utrolig frugt, der er blevet brugt siden oldtiden til terapeutiske formål.

Husk bare på ikke at overdrive det, når du spiser det. På trods af utallige egenskaber er det også rigt på sukker, så det er bedst ikke at spise mere end en portion om dagen.

Det kan interessere dig ...
6 tegn på for højt blodsukker
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 tegn på for højt blodsukker

Kroppen sender os flere signaler, end vi tror, ​​især i forhold til visse problemer, der kan være forbundet med kolesterol eller for højt blodsukke...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Correa-Gordillo, J., Ortiz, J., Sa´nchez-Mejı´a, M., & Pacho´n, H. (2012). Antioxidant activity in guanabana (Annona muricata L.): a literature review. Latin American and Caribbean Bulletin of Medicinal and Aromatic Plants.
 • González, M. E. (2013). Chirimoya (Annona cherimola Miller), frutal tropical y sub-tropical de valores promisorios. Cultivos Tropicales. https://doi.org/ISSN 0258-5936
 • Ramalingum, N., & Mahomoodally, M. F. (2014). The therapeutic potential of medicinal foods. Advances in Pharmacological Sciences. https://doi.org/10.1155/2014/354264
 • Sanjinés Asturizaga, A., Øllgaard, B., & Balslev, H. (2006). Frutos comestibles. In Botánica Económica de los Andes Centrales. https://doi.org/10.1142/S1363919618500020

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.