8 almindelige fejl, når du sjipper

Denne øvelse kræver koordinering af mange bevægelser på samme tid. Det er dog meget vigtigt at identificere de mest almindelige fejl, når du sjipper, for hvis du kender dem, kan du perfektionere din teknik og undgå skader.
8 almindelige fejl, når du sjipper
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 04 oktober, 2022

At sjippe er en hurtig, effektiv og budgetvenlig træningsform, hvor du kun behøver ét stykke udstyr. Du kan lave denne øvelse i alle omgivelser, styrke din koordination, skuldre, ben og frem for alt dit hjerte. Det kan dog være, at du laver nogle af disse almindelige fejl, når du sjipper, hvis du antager, at du ved, hvordan laver denne enkle bevægelse.

Det vigtigste er dog, at du tager dig af detaljerne, fordi de vil hjælpe dig med at undgå problemer. Først og fremmest skal du vide, at du skal kontrollere længden af dit reb. Dette er et vigtigt aspekt at tage hensyn til, fordi tovets længde skal tilpasses din højde: Jo højere du er, jo længere skal tovet være.

Derudover bør du kende de typer tov, der findes til træning. Det skyldes, at de hver især har deres egne karaktertræk, der er tilpasset et bestemt behov. Nedenstående vil du kunne dykke ned i dette emne, så du kan identificere de mest almindelige fejl, når du sjipper, og hvordan de kan påvirke din træning.

8 almindelige fejl, når du sjipper

Mand sjipper i stue

At tage armene væk fra kroppen, når du sjipper, er en af de mest almindelige fejl.

I dette tilfælde bruger vi ordet “fejl” til at henvise til en handling eller bevægelse, som du ikke udfører korrekt. Derfor kræver det, selvom det er nemt at sjippe, at du overholder teknikken nøje og dermed undgår fejl som dem, du vil se nedenstående:

1. Almindelige fejl, når du sjipper: At hoppe for højt

Du kan bedst arbejde med din modstand og øge din hastighed ved at dine fødder kun er et par centimeter fra jorden. Det er ikke nødvendigt, at du forsøger at hoppe så højt som muligt, når du sjipper. Det er vigtigt, at du gør det komfortabelt og tilpasser dine hop til din krops egenskaber.

2. Hoppe med ujævn rytme

Målet er, at du hopper på det præcise tidspunkt, mens du etablerer en rytme, som du kan opretholde i de drejninger, du laver med hænderne, og i springene.

Du kan identificere denne almindelige fejl, hvis dine fødder f.eks. regelmæssigt rører tovet, når du hopper. Det betyder, at dine fødder og arme ikke bevæger sig på samme tid. Når du mestrer bevægelsen, kan du gradvist øge din hastighed.

3. Almindelige fejl, når du sjipper: Dårlig kropsholdning og ukorrekt greb

Du kan bøje ryggen og bøje hovedet for at lade tovet passere, men det er bevægelser, som du skal undgå. Du skal have en oprejst kropsholdning for at mindske risikoen for rygskader , for at lette korrekt vejrtrækning og for at hjælpe dig med at udføre flere hop uden at stoppe.

4. Den forkerte længde tov

For at vælge den korrekte længde på tovet er det tilrådeligt at stå med den ene fod i midten af tovet og løfte enderne til den ene side, indtil de når op til din skulderhøjde. Dette er det ideelle mål – op til dine armhuler. Det bør ikke være højere eller lavere end din skulder.

Husk, at ikke alle tove har samme mål, og du bør derfor tilpasse det til dig. Et for langt tov kan vikle dig ind ved hvert hop, og hvis det er for kort, kan du slå hovedet ved hvert hop og endda forårsage en ulykke.

5. Almindelige fejl, når du sjipper: Holde armene for langt fra hinanden

Nøglen er at holde albuerne fikseret og koncentrere dine bevægelser om håndleddene. Du skal holde armene tæt på kroppen, ellers begynder du at forkorte længden på dit tov, og det bliver sværere for dig at udføre hoppene.

Vi tror også, at du vil kunne lide at læse denne artikel: En træningsrutine for personer med højt blodtryk

6. Holde tovet forkert i enderne

Tovet har et håndtag, som du kan holde fast i i hver ende, men det er almindeligt, at folk holder fast i selve enderne og uden den nødvendige kraft. Håndleddene kan blive overanstrengt på denne måde. Sørg for at holde rundt om hver ende med alle fingrene for at opnå det bedste greb.

En kvinde sjipper

Kig lige fremad, når du sjipper, og undgå at hoppe for højt.

7. Kigge ned i jorden

Hvis du kigger nedad, mens du sjipper og forsøger at holde øje med hver eneste bevægelse, er det sandsynligt, at du forsømmer din teknik ved at være opmærksom på hver eneste detalje. I dette tilfælde kan du være tilbøjelig til at begå mange forskellige slags fejl.

Det er bedst, at du altid ser fremad. Du behøver ikke at holde øje med dine hænder, arme, fødder eller endog tovet med øjnene. Det tilføjer unødvendige elementer til din koncentration.

8. Almindelige fejl, når man sjipper: Stivhed i kroppen

Øvelsen skal udføres så smidigt som muligt. Når du har lært bevægelsens hovedmønster, er det sikreste, at du begynder at udføre den med smidighed og afbøder faldet fra hofterne.

Hvis du holder din krop stiv, når du hopper, og modsætter dig at hoppe naturligt enten på grund af manglende øvelse eller frygt for at fejle, vil det spilde din tid, og det er noget, du skal undgå.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Funktionel muskeltræning: Jason Momoas løsning til at holde sig i form

Sidste anbefalinger til at undgå almindelige fejl, når du sjipper, og bruge den korrekte teknik

Husk, at den bevægelse, der får tovet til at rotere, starter fra håndleddene. Albuerne skal forblive bøjede tæt på siderne af kroppen, mens du hopper. Dine underarme og skuldre skaber heller ikke denne bevægelse. De supplerer kun håndleddenes arbejde.

Du bør heller ikke lande på jorden med fodsålerne, men kun på spidsen af dem. Ellers kan du beskadige dine knæ. Dit mål bør være at holde knæene bøjet og undgå stivhed og enhver form for skade.

Som det sidste anbefaler vi dig at bevare en god kropsholdning, når du træner, og dermed undgå mange af de mest almindelige fejl, når du sjipper.

Efterhånden som øvelsen skrider frem, kan du begynde at læne dig forover. Det er en normal reaktion, men det er vigtigt, at du forsøger at holde ryggen ret.

Forestil dig, at du ved hvert hop presser dig ned i gulvet med fødderne, mens dit hoved går op mod loftet, som om en snor trækker i det. Dette er den bedste kropsholdning og vil hjælpe dig med at sjippe korrekt.

Det kan interessere dig ...
6 fantastiske fordele ved at sjippe
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 fantastiske fordele ved at sjippe

At tale om at sjippe vækker måske nogle barndomsminder i én. Men sandheden er, at det er en af de mest fuldkomne cardio øvelser, man kan lave.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.