Aloe Pratensis: Karakteristika og tips til pleje

Aloe pratensis er en smuk plante, som du kan have både indendørs og udendørs. Få nogle tips til at passe den her.
Aloe Pratensis: Karakteristika og tips til pleje

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vidste du, at der findes flere typer aloe? Alt efter deres egenskaber kan hver art bruges til sundhedspleje, i madlavning eller som medicin. Det siges endda, at visse sorter hjælper til at “tiltrække held og lykke”. Dette er tilfældet med aloe pratensis. Udforsk, hvordan man passer den, og hvad dens mest fremtrædende egenskaber er.

Enkel at passe, eksotisk i sit udseende og ideel til at skabe en følelse af harmoni i hjemmet. Alle disse egenskaber findes i den plante, vi vil tale om i dag. Aloe pratensis er en type sukkulent, der stammer fra Sydafrika, og som er berømt for sin modstandsdygtighed og for den tro, at den er med til at tiltrække økonomisk overflod.

Aloe pratensis: Hvad er dens kendetegn?

Aloe pratensis adskiller sig fra almindelig aloe, fordi dens blade har skarpere kanter, der er dækket af torne. Faktisk kaldes den i nogle lande for “vild aloe”. Dens stængler er mindre, tykkere og mere talrige. Disse karaktertræk gør det muligt for den at overleve ved både høje og lave temperaturer.

Men som det fremgår af en artikel i International Journal of Molecular Sciences, er dens vigtigste fytokemiske stof aloesin, et stof, der er kendt for sit antiinflammatoriske, afføringsfremmende og helbredende potentiale. I modsætning til almindelig aloe bruges den dog normalt ikke til medicinske formål, men til pynt.

Aloe pratensis

Aloe pratensis bruges til at dekorere indendørs rum, haver eller terrasser. Dens blade er tykkere og mere modstandsdygtige.

Hvordan kan du passe på aloe pratensis?

Aloe pratensis er en populær plante til udsmykning af hjemmet eller til at forskønne haven. Mange foretrækker den på grund af dens hårdførhed, da dens tykke blade kan tåle næsten alle miljøer. Den kræver ikke meget vanding og kræver ikke særlig pleje. For at holde denne sukkulent i optimal stand kan du overveje følgende tips.

1. Lys

Denne plante er velegnet til både indendørs og udendørs, da den tilpasser sig enhver mængde lys. Du har således mulighed for at plante den i haven, på terrassen eller i krukker i stuen.

2. Sparsom vanding

Det er bedre at glemme at vande den end at drukne den. I denne henseende bør du kun vande den, når jorden er tør. Som hjælp kan du stikke din pegefinger halvvejs ned i jorden. Hvis jorden føles våd, er det ikke tid til at vande.

3. Vandeksponering

Vær forsigtig med dette, da aloe pratensis har svært ved at trives i et for fugtigt klima. Hvis du planter den i haven, er det bedst at finde et sted, hvor den kan være beskyttet mod regn. Undgå også at sprøjte på dens blade.

4. En lerkrukke

Ler er et porøst materiale, der hjælper med at regulere temperaturen i planten, men terracotta eller keramik er også acceptabelt. Sørg blot for, at den beholder, du vælger, har drænhuller.

Nogle steder, hvor du kan placere din aloe pratensis-plante

Takket være sit eksotiske udseende vil denne sukkulent pryde ethvert rum. Men feng shui anbefaler, at den placeres på steder med den største strøm af energi. Ifølge denne filosofi har denne art evnen til at afværge dårlige vibrationer, der kommer ind i hjemmet. Derudover hævdes det, at den balancerer positiv energi og tiltrækker held og lykke.

1. Køkkenet

Køkkenet er det bedste sted at placere en aloe pratensis-plante. Dette sted maksimerer ifølge feng shui dens virkning, da familien normalt tilbringer en stor del af deres tid sammen der.

2. Spisestuen

Spisestuen er normalt det sted, hvor familiemedlemmerne samles for at tale om deres drømme, sjove øjeblikke i løbet af dagen og alvorlige sager, som kan involvere planer og livs- eller forretningsmål, der kræver god energi.

Hvis du vælger at placere den i spisestuen, skal du sørge for, at området har lys og luft for at hjælpe planten til at trives.

3. Soveværelset

Ifølge den populære opfattelse kan aloe pratensis holde mareridt eller dårlige vibrationer væk fra soveværelset. Denne sukkulent er forbundet med held og lykke, og derfor kan nogle mennesker lide at have den i nærheden.

4. Ved husets indgang

På grund af dens formodede evne til at tiltrække overflod og harmoni, ville et andet ideelt valg til placering af vild aloe være husets indgang. Nogle mennesker hævder, at den kan forhindre dårlige energier i at trænge ind, ud over at byde positive energier velkommen.

En aloe omplantes

Feng shui foreslår at placere aloe pratensis i områder som spisestuen, soveværelset, stuen eller indgangen til hjemmet for at afværge dårlige energier.

Aloe pratensis: En plante, der bruges mod dårlige energier

Ud over sine dekorative anvendelser er aloe pratensis blevet brugt som en beskytter for hjemmet og en allieret til at tiltrække held og overflod. Hvis du gerne vil implementere feng shui i dit hjem, er det et godt supplement til at dekorere og forskønne forskellige områder. Og det bedste? Den kræver ikke særlig meget pleje.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Salehi B, Albayrak S, Antolak H, Kręgiel D, Pawlikowska E, Sharifi-Rad M, Uprety Y, Tsouh Fokou PV, Yousef Z, Amiruddin Zakaria Z, Varoni EM, Sharopov F, Martins N, Iriti M, Sharifi-Rad J. Aloe Genus Plants: From Farm to Food Applications and Phytopharmacotherapy. Int J Mol Sci. 2018 Sep 19;19(9):2843. doi: 10.3390/ijms19092843. PMID: 30235891; PMCID: PMC6163315.
  • National Center for Biotechnology Information (2022). PubChem Compound Summary for CID 160190, Aloesin. Retrieved July 27, 2022 from https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Aloesin.
  • Rossbach S. Feng shui explores relationship between design and health–ancient Chinese art of placement. Calif Hosp. 1991 Mar-Apr;5(2):29-31. PMID: 10109404.
  • Buckhardt. (2020). Feng Shui. In Chinese Creeds And Customs (pp. 346–350). Routledge. https://doi.org/10.4324/9780203041062-101

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.