Aloe vera gel gavner kroppen: 9 utrolige egenskaber

Vidste du, at aloe vera gel er ideel til at rense kroppen og endda hjælper med at kontrollere kolesterol? Det har også antiinflammatoriske egenskaber, der forbedrer cirkulationen.
Aloe vera gel gavner kroppen: 9 utrolige egenskaber
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Aloe vera  er en af ​​de mest kendte og almindeligt anvendte planter i hele verden. Ikke alene står den ud for sin høje næringsværdi, men den giver også flere medicinske og kosmetiske fordele. Lær nogle af de vigtigste fordele ved aloe vera gel her.

Hvad er fordelene ved aloe vera?

Brugen af ​​dets høje niveauer af antioxidanter, vitaminer og mineraler går tilbage tusindvis af år. I dag bruges planten som supplement til forebyggelse og behandling af flere typer sygdomme.

Faktisk bruger lægemiddel- og kosmetikindustrien det som en basiskomponent til at lave hundredvis af de produkter, de tilbyder på markedet.

Men de fleste foretrækker at bruge det i sin naturlige tilstand. Dette kan være den bedste måde at  udnytte dens egenskaber uden at risikere uønskede bivirkninger.

Nedenfor har vi samlet 9 af de vigtigste fordele ved aloe vera gel.

Opdag dem nu!

1. Hjælper med at bekæmpe forstoppelse

Sundhed vaegt aloe vera

Aloe vera planten er en af de ældste midler mod bekæmpelse af forstoppelse og andre fordøjelsessygdomme.

Dens høje koncentration af fiber og vand virker som et mildt afføringsmiddel. Det stimulerer derfor tarmens bevægelse for at opnå optimal eliminering af affald.

2. Det giver vigtige næringsstoffer

Hvis du inkluder aloe vera i dine juice og smoothies, kan de give kroppen et løft af vigtige næringsstoffer som:

 • Vitaminer (A, B-kompleks, C, E)
 • Mineraler (natrium, mangan, kalium, calcium, jern, magnesium, zink)

3. Det hjælper med at regulere kolesterol niveauet

aloe vera bekaemper kolesterol

Antioxidantforbindelserne og væsken i denne naturlige ingrediens kan bidrage til at  regulere kolesterolniveauer hos patienter med hyperkolesterolemi. Således giver den os en af ​​de vigtigste fordele for kroppen.

Aloe veras vitaminer og mineraler fremmer også rensning af arterierne og har en antiinflammatorisk virkning, der hjælper med at forbedre blodcirkulationen.

4. Det hjælper på vægttab

Forbrug små doser aloe vera, enten alene eller i smoothies, vil hjælpe dig med at tabe vægt på den sundeste måde.

 • Dens fiber, antioxidanter og vandindhold bidrager også til at fjerne skadeligt affald fra kroppen. Derudover hjælper det også med at forbedre  metabolisme .
 • På samme måde giver forbrug af aloe vera det, du føler dig fyldt og reducerer tendensen til at forbruge overskydende kalorier.

5. Det forbedrer din mundhygiene

Mundhygiene aloe vera

Aloe vera gel indeholder antimikrobielle og antiinflammatoriske forbindelser, der hjælper med at beskytte tænderne og tandkød fra skadelige mikroorganismer.

Både indtager det og anvender det direkte hjælper med at fjerne bakterier. Sammenfattende  forhindrer det infektioner og dårlig ånde. Dette er en af ​​de store fordele ved aloe vera.

6. Det hjælper med at detoxe kroppen

Næringsstoffer koncentreret i mad der indeholder aloe er nyttigt til at stimulere rensningen af ​​kroppens udskillelsesorganer, såsom leveren og nyrerne .

Dens egenskaber forbedrer disse organers aktivitet, hvilket gør det muligt at rense blodet og reducere risikoen for cellulær skade.

7. Det kan hjælpe med at forebygge sukkersyge

aloe vera bekaemper sukkersyge

Aloe vera-krystaller har hyperglykæmiske egenskaber, der ifølge visse undersøgelser  bidrager til at reducere risikoen for udvikling af type 2-diabetes  eller pludselige stigninger i blodsukkeret.

Deres fiber og et stof kendt som glucomannan understøtter de processer, der omdanner sukker til energi og forhindrer dem i at blive bevaret i blodet.

8. Det forbedrer hudens sundhed

Begge indtager aloe vera eller påfører det direkte på huden,  kan bidrage til at forbedre sit udseende og sundhed betydeligt.

Denne ingrediens regulerer hudens pH og forhindrer overskridelse af tørhed eller ubalancer i talgkirtlen.

På den anden side hjælper det  med at eliminere døde celler  samtidig med at vævregenerering fremmes.

Det betyder, at når det bruges regelmæssigt, er det ideelt at forhindre ar, mærker og rynker.

9. Det virker som en antiinflammatorisk

Aloe vera antiinflammatorisk

Denne mad indeholder antiinflammatoriske stoffer som campesterol , lupeol og beta-sitosterol. Disse forbindelser, når de assimileres i kroppen,  reducerer hævelse og smerten forbundet med den.

Disse egenskaber er gavnlige for patienter med kroniske lidelser relateret til inflammation .

Derudover anbefales aloe vera gel til patienter med:

 • Arthritis og ledsygdom.
 • Irritabelt tarmsyndrom,
 • Hudforbrændinger.
 • Fordøjelsessår.
 • Kardiovaskulære sygdomme.
 • Crohns sygdom.

Læs også: Sådan lever du med Crohns sygdom: Tre tips

Vidste du alt dette om aloe veras egenskaber i forvejen?  Hvis ikke, så ved du nu hvor godt det er for din krop, så prøv at bruge det regelmæssigt for at få gavn af dets egenskaber.

Afslutningsvis, hvis du ikke er i stand til at indtage aloe vera alene, kan du  tilføje det til din naturlige frugtsaft eller smoothies.

Det kan interessere dig ...
Papaya, grøn te, og aloe vera mod oppustet mave
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Papaya, grøn te, og aloe vera mod oppustet mave

Når disse tre ingrediensers helbredende egenskaber kombineres, får du et middel, der hurtigt reducerer oppustet mave. Læs videre her!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Hamman, J. H. (2008). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules13081599
 • Ramachandra, C. T., & Srinivasa Rao, P. (2008). Processing of Aloe vera leaf gel: A review. American Journal of Agricultural and Biological Science.
 • Radha, M. H., & Laxmipriya, N. P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of Traditional and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2014.10.006

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.