Arginin til hår: Hvad er dets virkninger?

Arginin er et af de næringsstoffer, som håret har brug for for at vokse sundt. Lær, hvordan du opnår fordelene ved det.
Arginin til hår: Hvad er dets virkninger?
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 20 oktober, 2022

Håret har brug for næringsstoffer for at fremme både dets udseende og sundhed. Et eksempel er arginin til hår. Du kan vælge et uendeligt antal kosmetikprodukter, der lover skønt hår, men før du køber et produkt, er det altid bedst at tjekke etiketten for at finde ud af, om det indeholder de komponenter, som dit hår har brug for.

I det særlige tilfælde af arginin anbefales det af dermatologer og frisører til at stimulere hårvækst. Som det fremgår af en tekst fra Professional Pharmacy, er håret en struktur, der har brug for aminosyrer til udskiftning.

Arginin er en del af disse forbindelser. Det fungerer som en vasodilator og aktivator af blodgennemstrømningen i hårsækkene. Lad os tage et kig på nogle andre bidrag fra dette stof til sundt hår.

Hvad er arginin?

L-argininin er navnet på en aminosyre, der bidrager til kroppen ved dannelsen af proteiner. Ifølge forklaringen fra Mayo Clinic kan dette stof indtages i de fleste proteinrige fødevarer og kosttilskud.

Andre måder at drage fordel af arginin på er gennem topisk påføring og intravenøs tilførsel. Det er forbundet med behandlinger, der kontrollerer endokrine kirtelfunktioner og hjertetilstande.

Denne aminosyre er nyttig i kosmetikindustrien til at fremme hårvækst på grund af forbedringer i blodgennemstrømningen til hårsækkene. Desuden integrerer arginin keratin, som fremhæves som et grundlæggende hårprotein.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Hawaiiblomst til hårpleje: Har det nogen fordele?

Arginins virkninger på håret

Arginins vigtigste rolle forbundet med håret er at tilføre næringsstoffer til hårsækken. Denne aminosyre øger også den nitrogenoxid, som hårstråene har brug for for at absorbere mineraler.

Kvinde med sundt hår

Hårets udseende kan forbedres med arginin, da denne forbindelse fremmer hårsækkens vitalitet.

Her er nogle yderligere fordele ved arginin.

Det forhindrer hårtab

Ved at reaktivere blodets mikrocirkulation, nære hårfibrene og styrke hårsækkene gør arginin håret stærkere, fugter og blødgør det. Det er derfor mindre tilbøjeligt til at fælde.

Det beskytter håret mod kemikalier og varme

Kemikalier, der anvendes til hårfarver, afblegningsmidler eller stylingprodukter, har en tendens til at skade håret. Disse ingredienser øger porøsiteten af hårsækken og mindsker hårfibrenes modstandskraft, hvilket resulterer i mat og skørt hår.

Arginin i kosttilskud eller topiske midler reducerer brud på hårstrået. Det redder også håret fra tilstande forårsaget af kontinuerlig brug af glattejern, hårtørrer og krøllejern.

Disse redskaber, sammen med udsættelse for solen, forringer hårstråene. Med aminosyren øger du hårets regenerering og beskytter dit hår mod varmens hærgen.

Det reparerer skrøbeligt hår

Arginin har egenskaber til at reparere hår, og er i stand til at standse den uhensigtsmæssige udvikling af hårsækkene. Det reducerer således de skader, som håret kan lide af.

Arginin til hår bevarer hårfarven

Nogle hårfarver indeholder hydrogenperoxid eller ammoniak, som skader de naturlige proteiner og olier i hårets struktur. Ved at erstatte disse kemikalier med L-arginin mister håret ikke styrke og bevarer pigmentet bedre.

Forskning rapporteret af Salesian Polytechnic University of Quito viste, at farvestoffer, der indeholder arginin som aktiv ingrediens, giver gode effekter, uden at der er stor forskel på intensiteten af den farve, der opnås med andre ingredienser. Samtidig viser forsøget, at arginin opnåede pigmentbeskyttelse ved overvågning af efterfølgende vaske.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 14 tips til at give volumen til fint hår

Det bekæmper skæl

Takket være sine svampedræbende og antibakterielle egenskaber hjælper arginin med at behandle eller forebygge skæl. Nogle undersøgelser tyder på, at forbindelser afledt af denne aminosyre er ideelle til at bekæmpe mikroorganismer, der destabiliserer hårcellerne.

En undersøgelse, der er gennemgået af fakultetet for eksakt videnskab ved National University of La Plata, fremhæver, at arginin hæmmer væksten og adhæsionen af gærsvampe, hvilket også beviser dens svampedræbende aktivitet. På den anden side forårsager skæl problemer som kløe og afskalning af hovedbunden.

Når man kradser på denne sarte hud, er det muligt at skade den. Hvis dette sker, har oral og lokal arginin helbredende og smertelindrende kræfter, som det fremgår af en artikel i Revista Enfermería Castilla y León.

Kvinde med skæl på jakken

Det er ikke let at bekæmpe skæl. Et godt naturligt alternativ er arginin.

Naturlige kilder til arginin til hår

Som det er tilfældet med visse kosttilskud, indeholder flere fødevarer også denne aminosyre, så du bør inkludere dem i din kost:

  • Æg: Æggeblommer er rige på arginin. Æggehvider indeholder også arginin, men i mindre grad.
  • Grøntsager: Spinat, løg, hvidløg og tang er med på listen over grøntsager, der forsyner kroppen med L-arginin.
  • Frugter: Kiwier, vandmeloner og avocado er potentielle kilder til arginin og andre vitaminer, mineraler og antioxidanter.
  • Nødder: Især hasselnødder og mandler indeholder arginin. Indtagelse af dem understøtter også et optimalt kolesterolniveau og hjerneaktivitet.
  • Kød og fisk: Disse proteiner er rige på L-Arginin og andre aminosyrer. Dit indtag af rødt kød skal dog modereres for at opnå et godt helbred.

Produkter med arginin til hår

Ud over fødevarer og kosttilskud med arginin er der kosmetiske produkter i form af hårkure og cremer, shampoo, balsam og serum. Formler med denne aminosyre kombinerer ofte også andre ingredienser, såsom biotin, vitamin B7 og plantestamceller.

Det vigtigste er først og fremmest at følge en afbalanceret og sund kost. Derefter skal du rådføre dig med en specialist om, hvilket produkt der ville være bedst til at tilsætte arginin i form af et tilskud.

Det kan interessere dig ...
5 fødevarer rige på arginin, der skal indgå i din kost
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 fødevarer rige på arginin, der skal indgå i din kost

Læs om fem fødevarer rige på arginin. Det er en aminosyre, der findes i mange fødevarer, og som fremmer en god kardiovaskulær sundhed.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.