Opskrift på chokolademælk med hasselnød

Vi vil lære dig, hvordan du laver chokolademælk med hasselnød derhjemme til at forfriske dig selv eller til at tilsætte til forskellige drikke, f.eks. kaffe. Gå ikke glip af det.
Opskrift på chokolademælk med hasselnød
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Chokolademælk med hasselnød er en drik, der både kan være meget næringsrig og forfriskende. Den er velegnet til at indgå i kosten med måde, så længe du sørger for variation i kosten. Det kan hjælpe dig med at forebygge et underskud af vigtige mikronæringsstoffer, hvilket kan bringe dit helbred i fare.

Før du går i gang, er det vigtigt at huske, at det bedste redskab til at sikre god hydrering er vand. Det ændrer dog ikke på, at man ved lejlighed kan indtage andre væsker.

Vi skal dog begrænse sukkerholdig sodavand og juice i vores daglige kost. Begge indeholder for store mængder simpelt sukker, hvilket kan have en negativ indvirkning på helbredet.

Ingredienser til chokolademælk med hasselnød

For at tilberede en udsøgt chokolademælk med hasselnød skal du bruge følgende ingredienser:

Det er vigtigt at bemærke, at sukkeret er valgfrit. Hvis du tilbereder denne drik til stillesiddende personer eller til personer med en stofskiftesygdom, kan det bedste være at udelade det.

Dette vil sikre, at det ikke påvirker blodsukkerniveauet, hvilket kan give problemer på mellemlang sigt. På den anden side kan du også vælge at inkludere et kunstigt sødemiddel i opskriften, selv om vi bør påpege, at disse substanser ikke giver os nogen energi.

Hasselnødder og mælk til at lave chokolademælk med hasselnød

Fremgangsmåde

  1. Læg hasselnødderne i blød i en skål med vand. Du skal blot dække dem med vand i en skål og lade dem stå i 12 timer. Efter denne tid drænes de.
  2. Kom hasselnødderne i blenderen sammen med halvdelen af vandet, kakaopulveret og sukkeret. Blend på fuld styrke, indtil der dannes en pasta.
  3. Tilsæt derefter resten af vandet og blend igen.
  4. Si og servér.
  5. Hvis du har lyst, kan du drysse lidt mere kakaopulver oven på det skum, der dannes.

Fordelene ved chokolademælk med hasselnød

Indtagelse af chokolademælk med hasselnød kan have en række sundhedsmæssige fordele. Denne væske bør dog indgå i en afbalanceret og varieret kost.

Hvis din kost har et underskud af essentielle næringsstoffer, vil det bringe din generelle sundhed i fare, hvilket kan føre til kroniske og komplekse sygdomme på mellemlang sigt.

Forskellige slags vegetabilsk mælk

Det kan hjælpe med at bekæmpe aldring

Kakao er en kilde til fytokemikalier med antioxidant kapacitet, blandt hvilke flavonoider skiller sig ud. Disse elementer neutraliserer dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv. Denne mekanisme kan reducere hastigheden af aldring, som det fremgår af forskning offentliggjort i tidsskriftet Clinical Interventions in Aging.

Det kan forbedre hjertefunktionen

Hasselnødder indeholder en række umættede lipider, som denne drik vil fastholde, og disse er meget gavnlige for vores krop.

Disse næringsstoffer har en positiv indvirkning på den menneskelige krop ved at reducere inflammatoriske mekanismer og fremme den korrekte funktion af hjertekarsystemet, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Biochemical Society Transactions, som understreger den gavnlige virkning af omega-3 fedtsyrer.

Det hjælper med at opretholde god hydrering

Det er vigtigt at sikre en god væskebalance i vores krop for at forebygge udviklingen af livstruende sygdomme. Hvis vandniveauet er drastisk reduceret, vil vi få problemer med at kontrollere vores samlede kropstemperatur.

Det er dog ikke alle typer drikkevarer, der er egnede til at hjælpe os med at opnå optimal hydrering. De drikkevarer, der indeholder store mængder tilsat sukker, har vist sig at påvirke stofskiftets funktion negativt, hvilket vil øge risikoen for type 2-diabetes i fremtiden. Det er bedst at undgå dem i kosten, ligesom med alkohol.

Tilbered chokolademælk med hasselnød derhjemme

Som du har set, er det virkelig nemt at tilberede chokolademælk med hasselnød derhjemme. Du behøver ikke mange ingredienser eller meget tid for at lave en drik, der kan holde sig på køl i flere dage.

Det er en fremragende mulighed for at forfriske dig, især i varmt vejr. Selvfølgelig er det bedst ikke at tilsætte sukker for at sikre, at den er ekstra sund.

Husk endelig, at dit mål her er at forbedre dit helbred, så du bør sørge for at ledsage denne drik med gode livsvaner. Blandt dem skiller regelmæssig udøvelse af fysisk træning med fokus på styrketræning sig ud. Derudover bør du sørge for at få god soleksponering for at sikre, at du ikke får et underskud af D-vitamin, der kan påvirke homøostasen i dine indre organer.

Det kan interessere dig ...
Egenskaberne ved hasselnøddemælk
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Egenskaberne ved hasselnøddemælk

Kender du til de mange fordele ved hasselnøddemælk? Foruden at være en velsmagende drik, bidrager næringsstofferne til vores sundhed.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Liguori I, Russo G, Curcio F, Bulli G, Aran L, Della-Morte D, Gargiulo G, Testa G, Cacciatore F, Bonaduce D, Abete P. Oxidative stress, aging, and diseases. Clin Interv Aging. 2018 Apr 26;13:757-772. doi: 10.2147/CIA.S158513. PMID: 29731617; PMCID: PMC5927356.
  • Calder PC. Omega-3 fatty acids and inflammatory processes: from molecules to man. Biochem Soc Trans. 2017 Oct 15;45(5):1105-1115. doi: 10.1042/BST20160474. Epub 2017 Sep 12. PMID: 28900017.
  • Qin P, Li Q, Zhao Y, Chen Q, Sun X, Liu Y, Li H, Wang T, Chen X, Zhou Q, Guo C, Zhang D, Tian G, Liu D, Qie R, Han M, Huang S, Wu X, Li Y, Feng Y, Yang X, Hu F, Hu D, Zhang M. Sugar and artificially sweetened beverages and risk of obesity, type 2 diabetes mellitus, hypertension, and all-cause mortality: a dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. Eur J Epidemiol. 2020 Jul;35(7):655-671. doi: 10.1007/s10654-020-00655-y. Epub 2020 Jun 11. PMID: 32529512.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.