5 grunde til at spise papaya hvis du er diabetiker

Papaya kan være en stor allieret for diabetespatienter, da det hjælper med at stabilisere glukoseniveauerne naturligt, selv om dets indtag altid skal modereres.
5 grunde til at spise papaya hvis du er diabetiker

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Der er mange myter om at spise papaya, hvis du er diabetiker.

Mange mennesker har valgt at eliminere det helt fra deres kost, fordi de tror, at spisning af denne frugt påvirker glukoseniveauerne i blodet.

Her hjælper vi dig med at knuse disse myter, og vi fortæller dig, hvorfor du skal spise papaya, hvis du er diabetiker.

Forstå diabetes bedre

Diabetes er en kronisk sygdom, der manifesterer sig, når bugspytkirtlen stopper med at producere insulin enten fuldstændigt eller i de nødvendige mængder for at metabolisere de forbrugte sukkerarter.

Insulin muliggør glukosen fra de fødevarer du spiser til at blive omdannet til energi til at udføre daglige aktiviteter.

Hvis glukose ikke absorberes af cellerne, der skal bruge det som energi, akkumuleres det i blodet og forårsager hyperglykæmi.

Hyperglykæmi betyder blot højt blodsukker. Hvis denne situation varer ved for længe, ​​kan det forårsage skade på kroppens organer og væv.

Der er flere typer af diabetes, og selvom alle har brug for lægehjælp, hvis de er diabetikere, så kan du hjælpe med at stabilisere dit blodsukkerindhold naturligt.

Se denne artikel: Kanel: Naturmidlet til at kontrollere diabetes

Fordele ved at spise papaya

Der er mange forkerte ideer om, at du kan spise papaya, hvis du lider af diabetes.

Det er almindeligt at høre, at du bør undgå alle former for frugt, fordi de indeholder sukker, hvilket er skadeligt for dem, der lider af denne sygdom.

Der er dog nogle frugter, der kan hjælpe med at modvirke virkningerne af diabetes. Papaya er netop en af ​​disse fordi:

 • Det er rig på vitaminerne A, C og E og nogle B-kompleks vitaminer.
 • Indeholder papain, et enzym, der favoriserer hele fordøjelsesprocessen.
 • Rig på mineraler som magnesium, calcium og fosfor.
 • Indeholder opløselige fibre.
 • En vigtig kilde til antioxidanter.

Takket være alle dets komponenter er papaya generelt anbefalet ikke kun for personer med diabetes, men også for dem med forstoppelse og fordøjelsesproblemer generelt.

1. Forbedrer immunforsvaret

Takket være det høje indhold af C-vitamin har papaya næsten dobbelt så meget, som den anbefalede daglige dosis af dette vitamin.

Dette er meget gavnligt, fordi C-vitamin er en af ​​de mest kraftfulde antioxidanter, som naturen tilbyder os.

Ved at spise papaya får personer med diabetes følgende fordele:

 • Dit immunforsvar styrkes, og sygdomme som kræft kan forhindres.
 • Forebygger for tidlig aldring og cellulær forringelse som følge af frie radikaler.
 • Reducerer degenerering af synet.
 • Forbedrer hjertesundheden.

2. Papaya ændrer ikke blodsukkerindholdet

Selvom det er en sød frugt, og dens sukkerindhold er højere end et æble, er spisning af papaya en god ide, så længe vi holder øje med portion størrelserne.

Det er tilrådeligt, at papaya bliver spist:

 • I små portioner (ikke større end en kop)
 • Om morgenen så du har tid til at forbrænde energien
 • Ledsaget af en slags protein som yoghurt eller ost for at reducere sandsynligheden for hyperglykæmi.

3. Papaya mætter dig hurtigt

Da det er rig på opløselig fiber, mætter papaya os. Dette er perfekt til diabetikere, der lider af konstant lækkersult.

Ved at spise papaya efter frokost eller til morgenmad, vil du have fornemmelsen af ​​at være mæt i længere tid.

Dette vil hjælpe dig med at undgå fristelsen til at søge fødevarer, der mangler næringsstoffer eller hæver blodsukkerniveauet hurtigt.

Måske er du ikke bekymret for at spise papaya som diabetiker, men du bliver træt af smagen. I dette tilfælde kan du tilføje nogle dråber citronsaft, bruge det i desserter eller tilføje en knivspids af dit yndlings krydderi.

4. God for den kardiovaskulære sundhed

Hvis du lider af diabetes, hjælper spise papaya ikke kun dig med at forhindre cravings, men også letter reduktionen af ​​dårligt kolesterol (LDL) niveauer i blodet.

 • Det opnår dette takket være dets høje niveauer af C-vitamin, flavonoider og fibre.
 • Alle disse næringsstoffer hjælper med at undgå akkumulering af fedt i arterierne, så de markant forbedrer omsætningen.
 • Det reducerer også niveauerne af triglycerider og forhindrer kardiovaskulære sygdomme.

Læs også: Fuglefrø og kanel mod højt blodtryk

5. Hjælper med vægttab

En anden grund til at spise papaya er, at denne frugt stimulerer vægttab. Dette er et uundværligt krav for mange diabetespatienter, men det er ikke altid let.

Takket være det er en frugt med meget højt kalorieindhold og store mængder opløselig fiber, favoriserer den rensningen af tyktarmen.

Det forbedrer også fordøjelsen af fedtholdige fødevarer, og det reducerer og undgår betændelse og væskeretention.

Papaya er absolut en frugt, som vi bør medtage i vores daglige kost takket være dens store fordele. Den er ikke kun hjælp til mennesker med diabetes, men for alle.

Virkeligheden er, at du ikke behøver at stoppe med at spise frugter. Nøglen som diabetiker er at spise de rigtige portioner for at opnå fordelene uden risiko.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Papaya: Health Benefits, Uses, Risks. Ware, Megan. Medical News Today (MNT). MediLexicon International Ltd, 30 June 2015. Web 8 Aug 2015.
 • Rajasekhar, Pinnamaneni. (2017). NUTRITIONAL AND MEDICINAL VALUE OF PAPAYA (CARICA PAPAYA LINN.). World Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences. 2559-2578. 10.20959/wjpps20178-9947.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.