Babyhud: Tendensen med glansfuld hud

En ny skønhedsrutine er kommet for at blive: Det er "babyhud". En metode til ansigtspleje, der kun foreslår lidt makeup og fremmer det naturlige.
Babyhud: Tendensen med glansfuld hud
Leidy Mora Molina

Bedømt og godkendt af sygeplejerske Leidy Mora Molina.

Sidste ændring: 18 oktober, 2022

Der findes ingen hud, der er blødere end babyhud, og en lignende tekstur kan være mulig med babyhud-trenden. Fokus for denne skønhedstrend er en frisk hud med brug af kosmetik og specifikke behandlinger.

De, der praktiserer teknikken, opnår et sundt og glansfuldt udseende uden at ty til overdreven makeup. Hovedpersonen i processen er huden, som behandles med produkter, der fremhæver specifikke dele. Vi viser dig i denne artikel, hvordan du opnår babyhud.

Hvad er “babyhud”-trenden?

Babyhud-tendensen er en metode til hudpleje, der har til formål at vise huden med et fejlfrit udseende ved at udelade kraftige læbestifter, tunge foundations og øjenskygger med klare farver.

I stedet hersker der naturlighed, som forstærkes af nogle få kosmetikprodukter, der bidrager til et enkelt udseende. Fugtighedscremer, læbepomader og highlightere falder ind under denne kategori.

For at opnå et fløjlsagtigt udseende skal du fugte og sørge for, at dine skønhedsprodukter passer til din hudtype. Før dette trin er det dog nødvendigt med en dyb ansigtsrensning, så porerne er fri for tilstopninger.

Ansigtshygiejne fremmer også fjernelsen af døde hudceller og regenerering af de overfladiske hudlag, så ansigtet får en naturlig glød. Tutorials med hashtagget #babyskin er der mange af på de sociale netværk, og der kommer flere følgere, som ønsker en sund, ren og glat hud.

Hvordan opnår man “babyhud”-effekten?

For at opnå effekten kræver det lidt mere end at udelade makeup. Det er her, at intensiv hudpleje kommer i spil, som nærer huden indefra.

1. Rens din hud

Denne proces begynder med at fjerne makeup og afsluttes med eksfoliering. Ved at eksfoliere fjerner du fuldstændigt alle spor af døde hudceller, sved og talg, som magasinet Offarm forklarer. Gør dette mindst en gang om ugen, og ud over at slippe af med urenhederne vil du også stimulere blodgennemstrømningen.

Kvinde med babyhud

Ansigtsrensning er en nødvendighed som det første skridt til at opnå babyhud.

2. Fugt

For at fremme den naturlige glød i dit ansigt er C-vitamin serum og stoffer med hyaluronsyre (HA) velegnede muligheder.

Dette stof spiller, som det fremgår af en artikel i Acta Bioclinica, en afgørende rolle i hydreringen af det ekstracellulære rum, tiltrækker vandmolekyler og skaber fysiologiske betingelser for diffusion, migration og sortering af dermalceller.

Det er tilrådeligt at bruge fugtgivende cremer, der indeholder solcreme. På den måde kan du passe på din hud mod de skader, der forårsages af udsættelse for UV-stråling.

3. Opnå glød med is

Hemmeligheden bag en strålende ansigtshud er at afslutte rensningen med at påføre is for at forbedre resultatet. Personer med følsom hud bør dække isterningen med en klud.

4. Lys make-up

Konturér næseryggen og fremhæv kindbenene med lys makeup, der giver naturlig farve. Denne kosmetik virker direkte på huden eller kan blandes med fugtighedscreme.

Definér dine øjenbryn med en blyant, der er lidt mørkere end din hårfarve. Til læberne skal du vælge en pomade, der indeholder næringsstoffer, f.eks. kakaosmør eller honning. Disse ingredienser bidrager til at gøre læberne fri for sprækker.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Rejnfanolie: Anvendelse i hudpleje

Andre behandlinger, der bidrager til “babyhud”

Ud over den hudpleje, du kan sørge for derhjemme, er der minimalt invasive æstetiske behandlinger, der fremmer “babyhud”.

HA Redensification

Dette består af en ikke-invasiv procedure til at forynge ansigtshuden. Ud over at forbedre tekstur forebygger den tegn på for tidlig ældning og fremmer elasticiteten i dermis.

Den anvendes med mikroinjektion, der kun berører den overfladiske og mellemliggende dermis. Den foreslåede ansigtsfiller er hyaluronsyre med høj molekylvægt på grund af dens evne til at hydrere og bekæmpe fotoforældning uden at øge volumen efter infiltration.

HA-projektion

Infiltrering af elastisk hyaluronsyre med en kanyle uddyber malarregionen og hjælper med at opnå “babyhud”. En behandling om året genopbygger det volumen, som kindbenene mister med tiden. Behandlingen afrunder og fremhæver også kinderne.

Skræddersyede peelinger

Syreblandinger er ideelle til at forbedre hudens udseende. Disse peelinger fremstilles efter de enkelte hudtypers behov og indeholder normalt syrer af følgende typer:

 • Fytinsyre
 • Kojinsyre
 • Mælkesyre
 • Pyrubrinsyre
 • Salicylsyre
 • Glykolsyre
 • Mandelsyre

Højst 6 behandlinger inden for 21 dage kan hjælpe en person med at opnå en ensartet, fejlfri og glansfuld hud. Antallet af peelinger bestemmes af hudens tilstand.

Proceduren udføres af en hudlæge eller kosmetolog, da de har ekspertisen til at blande syrerne.

Intense Pulsed Light (IPL)

Intense Pulsed Light (IPL) er en passende metode til at lysne huden. Denne teknik har betydelige fordele:

 • Den udjævner teinten.
 • Den afklarer vener.
 • IPL fjerner udvidede porer.
 • Det reducerer rødme.
 • Det fremmer dannelsen af nyt kollagen.
 • IPL reducerer pletter forårsaget af UV-stråling.
Kvinde får en ansigtsbehandling

Med IPL udføres der en lysbaseret peeling. Det er en metode, der skal udføres under opsyn af uddannet personale.

Endermologie

Dette er en kraftig mekanisk massage af ansigtet ved hjælp af et apparat som f.eks. Ergolift LPG ®. Formålet er at aktivere fibroblaster og producere hyaluronsyre, elastin og kollagen.

Efter massagen er det en god idé at påføre en maske af biocellulose, der fugter, udglatter fine linjer og lysner huden. Med seks behandlinger stimulerer du mikrocirkulationen, og huden genvinder sin naturlige glød.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Mandelsyre: Hvad er det, og hvad er dets fordele for huden?

Ekstra information til misundelsesværdig babyhud

Blandt de syrer, der anbefales til at opnå “babyhud”, skiller nogle med øjeblikkelig virkning sig ud. Disse er alfa-hydroxy syre eller glycolsyre og retinol eller beta-hydroxy syre.

Sammen er de krediteret for at minimere hudens ufuldkommenheder, reducere åbne porer, udjævne rynker og opstramme huden. Doserne af disse forbindelser bør ordineres af en hudlæge.

Det kan interessere dig ...
Glashud: Hvad handler denne skønhedstrend om?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Glashud: Hvad handler denne skønhedstrend om?

"Glashud"-teknikken har til formål at give dig en gennemsigtig, lysende og makeupfri hud. Find ud af, hvordan du gør det her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.