Bagt broccoli med skinke, en nem sammenkogt ret

Ud over at være en lækker og nem ret at forberede, så giver denne broccoli og skinke gryde os en stor mængde vitaminer og mineraler.
Bagt broccoli med skinke, en nem sammenkogt ret

Skrevet af Jose Popoff

Sidste ændring: 09 august, 2022

Gryderetter er altid lækre. Denne sammenkogte ret med bagt broccoli med skinke er helt fantastisk.

Det er en ret, der altid går godt til ethvert møde, fest eller forsamling. Det er lettere at forberede, end du forestiller dig og føjer et strejf af sundhed og ernæring til dine måltider. En lækker broccoli- og skinkegryde kommer altid til nytte og er meget let at forberede.

Hvad med at forberede en udsøgt broccoli og bagt skinkegryde? Vi er sikre på, at du vil elske det, fordi det er en meget god kilde til essentielle næringsstoffer. De ingredienser, der er nødvendige for at forberede denne gryderet, har du sikkert allerede derhjemme, så kom hurtigt i gang med at lave den.

Fordele ved broccoli

Sandsynligvis er det vigtigste element i vores broccoli og skinke gryde broccoli. Vi tilbyder hurtigt dig fordelene ved at inkludere denne kuriøse grøntsag i din kost.

 • Stort indhold af vitamin A, der hjælper med at styrke immunforsvaret.
 • En portion af 200 g broccoli (6 ½ kopper) indeholder tre gange den anbefalede daglige mængde C vitamin.
 • Det er en kilde til fiber, så det hjælper med at have en følelse af mæthed.
 • Den indeholder lutein, der er en antioxidant.
 • Det virker som et anticancer middel på grund af dets indhold af glucosinolater og sulforaphane.
 • På grund af dets høje indhold af folsyre anbefales dets forbrug især til gravide kvinder.
 • Dets høje kaliumindhold gør det stærkt anbefalesværdig til mennesker med forhøjet blodtryk, mens dets lave natriumindhold gør det til et meget godt naturligt vanddrivende middel.
Broccoli

Ernæringsmæssige oplysninger om broccoli med skinke

Det er meget vigtigt, at du gennemgår næringsværdien af denne lækre ret. På grund af dette, bortset fra dens smag, vil du gerne gentage denne hjemmelavede opskrift mange gange.

Hver servering af retten giver i alt 400 kalorier, hvoraf 200 er fra fedtstoffer. Den samme portion indeholder 22 g fedt, hvoraf 13 g er mættet fedt. Det giver også i alt 35 g kulhydrater.

Blandt de næringsstoffer, den giver, som vi allerede har nævnt nogle, opnår vi 25% af den daglige værdi af C-vitamin, 20% af A-vitamin, 10% af jern og 20% af calcium.

Læs også: 3 måder at lave broccoli på

Sådan laver du broccoli med skinke

Efter at have set de enorme fordele ved broccoli, fortsætter vi med opskriften til at tilberede en dampende og lækker bagt broccoli med skinke gryderet.

Broccoli og kød

Ingredienser

Som vi nævnte i starten, er ingredienserne meget nemme at få fat i, da du sikkert har dem allerede i dit spisekammer. For at forberede denne ret skal du:

 • 1 kop rå spaghetti, skåret i to-tommers strimler (80 g)
 • En pose frosset broccoli med tre oste (750 g)
 • ¼ kop mælk (62 ml)
 • 1 kop skinke kogte og i terninger (200 g)
 • 2 kopper Alfredo sauce (500 ml)
 • 4 spsk drænet rød peber (60 g)
 • 1 spsk revet parmesanost (20 g)

Forberedelsesmetode

 1. Forvarm først ovnen til 175 ºC.
 2. Forbered spaghetti som angivet på pakningen.
 3. Kog den frosne broccoli i overensstemmelse med producentens anvisninger.
 4. I en stor gryde blandes de kogte broccoli, skinke, mælk, Alfredo sauce og peberfrugter.
 5. Tilsæt derefter kogte spaghetti, rør forsigtigt og dæk.
 6. Plade gryden i ovnen og bag i 35 minutter. Endelig dæk og drys med revet parmesanost.

Læs også: Fire lækre broccoliopskrifter

Nogle råd

I denne broccoli og skinke gryde indbefatter vi frosset broccoli med tre ostesaucer. Dette skyldes, at ostesaucen med grøntsagerne giver en cremet konsistens under tilberedelsen. Du kan købe det i dit yndlings supermarked eller butik.

Hvis du foretrækker det, kan du springe over de frosne broccoli og bruge den friske. Det eneste er, at forberedelsen af ​​retten vil tage dig mere tid, da du bliver nødt til at forberede de tre ostesauce.

Denne ret er meget traditionel og er normalt tilberedt med spaghetti og kylling eller kalkun. Ved denne lejlighed har vi lavet variationen med skinke, selvom du, hvis du foretrækker det, også kan bruge kalkun eller kylling i stedet for svinekød.

Vi inviterer dig til at forberede denne enkle hjemmelavede gryderet og fortælle os om resultatet!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Juan Morales Güeto. Nutriterapia, salud y longevidad: Qué comer para vivir mejor. Ediciones Díaz de Santos, 2011.
 • Organización Mundial de la Salud. Contabilizar el costo de las calorías. [Internet] (Consultado el 15/11/2018). Disponible en: http://www.who.int/bulletin/volumes/90/8/12-040812/es/
 • Valter Longo. La dieta de la longevidad: Comer bien para vivir sano hasta los 110 años. Penguin Random House Grupo Editorial España, 2017.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.