De bedste hjemmelavede cremer til revnede hæle

Revner i hælene er et almindeligt problem. Ikke desto mindre kan du lave dine egne cremer mod sprukne hæle billigt. Er du klar til at lære om det?
De bedste hjemmelavede cremer til revnede hæle

Skrevet af Ekhiñe Graell

Sidste ændring: 26 august, 2022

Revner i hælene er et meget almindeligt problem. Vores fødder er normalt en af de mest forsømte dele af vores krop. Fugter du det ofte nok? Det gør de fleste mennesker ikke. Desuden er mange specielle cremer til revnede hæle simpelthen for dyre.

Ikke desto mindre kan du lave dine egne cremer til revnede hæle billigt derhjemme. Er du klar til at lære mere?

Nemme hjemmelavede cremer til revnede hæle

Cremer til revnede hæle med paraffin

Paraffin er et meget nyttigt produkt til at bekæmpe tørhed, og derfor er det så godt til at hjælpe med revnede hæle. En undersøgelse udført af forskeren Gabriel Moncrieff beviste de gavnlige virkninger af både hvid blød paraffin og flydende paraffin som blødgørende middel og hjælp til at fugte huden.

For at nyde godt af de fugtgivende fordele ved paraffin skal du bruge følgende:

Ingredienser

  • 500 g paraffin
  • Olivenolie eller kokosolie

Fremgangsmåde

For at bruge det skal du blot lægge paraffinen i en skål og tilsætte en spiseskefuld kokos- eller olivenolie. Derefter placeres den i en dobbeltkoger, indtil paraffinen smelter. Til sidst gnider du paraffinen på din fødder.

Det er meget vigtigt, at du er forsigtig med ikke at overophede paraffinen. Ligesom med varm voks kan det brænde dine fødder! For at vide, om det har en god temperatur, skal paraffinen være hvid i farven, og den skal ikke være flydende. Når du har påført paraffinen, skal du lade den sidde på i 30 minutter og derefter fjerne den med varmt vand.

Maske med avocado og banan

Avocado skåret i tern

En anden mulighed ville være at lave en maske med avocado og banan. Avocadoer er rige på sunde fedtstoffer, som er gavnlige for din hud både indvendigt og udvendigt.

Undersøgelser viser, at avocadoer kan øge hudens fugtighed, når de anvendes ofte. Faktisk har nogle af komponenterne i avocadoer en positiv effekt på kollagenproduktionen, når de anvendes lokalt. Det betyder, at din hud vil være i stand til at hele hurtigere og fastholde fugt mere effektivt.

På den anden side er bananer rige på antioxidanter, kalium og har milde antimikrobielle egenskaber, hvilket gør dem til en ideel ingrediens til at nære og beskytte din hud.

For at lave en maske med banan og avocado kan du prøve denne nemme opskrift. Til at starte med skal du mose avocado og en lille banan, indtil det hele er godt blandet.

Påfør derefter denne blanding på dine hæle, og lad den sætte sig i 20-30 minutter. Vi anbefaler, at du dækker dem med plastik for at få bedre resultater. Fjern derefter cremen med en smule varmt vand.

Eksfolierence scrub med citron

Du kan også lave en eksfolierende citronskrub til revnede hæle. Det er dog meget vigtigt, at dette kun kan bruges i milde tilfælde, da citronens syreindhold kan forårsage svie.

C-vitamin, der findes i citron og andre citrusfrugter, er meget gavnligt for dine fødders hud: Det har en mild eksfolierende effekt, der fjerner døde celler. På den anden side har sukkeret en mekanisk eksfolierende virkning og vil også hjælpe med at blødgøre og berolige din hud.

Denne creme er meget nem at tilberede: Bland blot en smule normal fugtighedscreme med 0,6 dl citronsaft og 1,2 dl sukker. Sukkeret hjælper med at eksfoliere huden, mens cremen og citronen fugter.

Papayamaske

Frisk papaya skåret i tern til at lave cremer til revnede hæle

Papayamaske har både en eksfolierende og fugtgivende effekt, hvilket gør den til en god hjælp til revnede hæle. På grund af papainen i frugtkødet vil dine døde celler langsomt blive eksfolieret og efterlade dig med en blød og smidig hud.

Dette er en af de nemmeste hjemmelavede cremer til revnede hæle. For at lave denne maske skal du gøre følgende:

Til at starte med skal du blende en halv papaya. Tilsæt derefter en smule olivenolie. Til sidst skal du påføre den på dine hæle i 20 minutter. Du kan pakke den ind i en plastikpose eller lidt husholdningsfilm. Herefter skal du fjerne masken med varmt vand.

Honning: Cremer til revnede hæle

Honning er en naturlig ingrediens, der hjælper med at bekæmpe revnede hæle. Bland 2,5 dl honning i en smule vand. Honningen skal bevare sin tykkelse. Påfør derefter honningen, helst varm, på dine hæle i en halv time. Du kan endda bruge en pimpsten for at få bedre resultater. Dette vil blødgøre din hud og samtidig fugte den.

Kakaocreme

Kakaopulver

Til sidst er kakaosmør en anden god mulighed for revnede hæle, fordi det blødgør og fugter. Dette er en af de bedste hjemmelavede cremer til revnede hæle, fordi den virkelig fanger fugten inde i din hud.

Alt, du skal gøre, er at blande lidt kakaosmør med lidt olivenolie. Derefter gnider du denne creme på dine hæle og lader den sidde natten over. Næste morgen vil smørret være helt absorberet, og du vil stå tilbage med en smidig og babyblød hud.

Forhåbentlig vil disse nemme hjemmelavede cremer få dine fødder til at føles bløde og og se smukke ud!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Lodén, M. (2003). Role of topical emollients and moisturizers in the treatment of dry skin barrier disorders. American journal of clinical dermatology4(11), 771-788.
  • Moncrieff, G., Cork, M., Lawton, S., Kokiet, S., Daly, C., & Clark, C. (2013). Use of emollients in dry‐skin conditions: consensus statement. Clinical and experimental dermatology38(3), 231-238.
  • Lamaud, E., Huc, A., & Wepierre, J. (1982). Effects of avocado and soya bean lipidic non‐saponifiables on the components of skin connective tissue after topical application in the hairless rat: biophysical and biomechanical determination. International journal of cosmetic science4(4), 143-152.
  • Kumar, K. S., Bhowmik, D., Duraivel, S., & Umadevi, M. (2012). Traditional and medicinal uses of banana. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry1(3), 51-63.
  • Tietze, H. W. (2003). Papaya the Medicine Tree. Harald Tietze Publishing P/.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.