Sådan får du perfekte fødder på blot 15 minutter

Udover at være en fantastisk eksfolierende behandling, hjælper avocado og havsalt også med at få vores fødder til at slappe af og forstærke cirkulationen i dette område. Få mere at vide her!
Sådan får du perfekte fødder på blot 15 minutter
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Når sommeren kommer, elsker vi alle at have perfekte fødder uden revner og hård hud, så vi kan bære de attraktive sandaler, vi lige har købt.

Vi skal dog tage hensyn til, at ligesom vi udfører strenge daglige pleje- og skønhedsritualer for vores hud og hår, er det også en god idé at gøre det samme med vores fødder.

Det koster ikke noget at forberede f.eks. et afslappende fodbad en gang om ugen. Derefter kan du forsigtigt eksfoliere dine fødder eller genaktivere cirkulationen med passende regelmæssig massage, som er så god til at forebygge hævelser eller til at finde lindring efter en lang arbejdsdag.

Fødderne er mere end bare den del af vores krop, som vi viser frem om sommeren. De er vores støtte og den del af vores krop, der både har brug for hensigtsmæssigt fodtøj og hvile efter en lang aktivitetsdag.

I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du kan få så perfekte fødder som muligt på blot 15 minutter. Du skal dog passe på dem og forkæle dem hver dag. De er trods alt din støtte og dit forbindelsespunkt med jorden.

Sådan får du perfekte fødder på 15 minutter

Lad os sige, at du lige er kommet hjem, og at du skal gøre dig klar til en begivenhed, en aftale eller en simpel gåtur, hvor du beslutter dig for at tage dine sandaler på og vise dine perfekte fødder frem.

Hvad skal du huske på for at opnå dette hurtigt og effektivt? Vi opfordrer dig til at overveje disse enkle “lyn”-tips.

1. Fjern hård hud og dårlig lugt på 6 minutter for at få perfekte fødder

Hvad skal jeg bruge?

Hvordan forbereder jeg det?

Det er meget enkelt.

 • Start med at tage en skål og mos den halve avocado, så den bliver til en meget fin pasta.
 • Bland derefter de øvrige ingredienser i den: Havsalt, olivenolie og æterisk pebermynteolie. Prøv at få en meget fin creme, men med den rette konsistens, så du kan massere dine fødder med den.
 • Det andet trin er at lægge denne hjemmelavede creme i håndfladen og begynde at massere hele foden, herunder hælene, sålen og tæerne. Sørg for, at det er en energisk massage for at genaktivere dit kredsløb. Samtidig kan en god massage hjælpe denne behandling med at virke som en eksfoliant takket være havsaltet.
 • Til sidst skal du rense dine fødder med varmt vand og fjerne al avocadocremen.
 • Afslut med et godt koldt brusebad. Det er meget afslappende!

Vi tror, at du vil kunne lide denne artikel:Brændende fornemmelse i fødderne: Hvorfor sker det?

2. Klip dine tånegle ordentligt

Tæer og sko

Deter meget vigtigt at passe på dine tånegle. Hvis du f.eks. bærer dine negle for lange, kan der opstå sår og nedgroede tånegle, fordi neglene gnider mod dine sko.

Så husk på, at neglene ikke kun er den del af fødderne, som du skal vise frem med flotte farver, der passer til dine sandaler. Faktisk kan vi, hvis vi ikke passer på dem, få alvorlige infektioner og endda svamp!

Vær opmærksom på, hvordan du skal klippe dine negle. Det behøver ikke at tage mere end 4 eller 5 minutter.

 • Klip neglene med en egnet saks eller negleklipper specielt til tånegle (det skal ikke være den samme som den, vi bruger til vores hænder).
 • Desinficér negleklipperen med alkohol, og læg dine fødder på et håndklæde på et behageligt sted.
 • Begynd at klippe neglen på storetåen, og gør det i en firkantet form – aldrig buet. På den måde undgår du nedgroede negle.
 • Klip aldrig dine negle for kort. Husk, at neglene har den funktion at beskytte vores fingre, tæer og vores hud, så hvis du klipper dem meget korte, risikerer du at få infektioner.
 • Fil dine negle, hvis du har brug for det.
 • Fugt til sidst en bomuldsrondel med et par dråber æterisk lavendelolie, som styrker dine negle, beskytter dem mod bakterier og fremmer iltning.

3. Få fine, bløde og strålende fødder med hybenolie

Hybenolie til at få perfekte fødder

Vi tror, at du gerne vil læse: 7 hjemmekure til at fjerne ligtorne på fødderne

Æterisk hybenolie bør aldrig mangle i hjemmet. Det er meget velegnet til behandling af skadet hud og til at reducere og behandle ar på huden, samt revner, forbrændinger, tør eller meget solskoldet hud.

Faktisk fortæller en undersøgelse fra 2013 om den videnskabelige dokumentation for denne olie under graviditet. Vi vil dog gerne fremhæve beviserne for, at den bruges af dermatologer og skønhedsprofessionelle med det formål at fugte og regenerere beskadiget hud.

Når det er sagt, så tænk lige lidt over, hvad der kan hjælpe dig med at få perfekte fødder!

Nu kan du finde æterisk hybenolie i specialiserede skønhedsbutikker eller hos urtehandlere. Prisen er nogle gange lidt høj. Men investeringen er det værd, for det er den rigeste olie med vitaminer, mineraler og sporstoffer, der er afgørende for at “genoprette” og give os hudens naturlige skønhed tilbage.

 • For at afslutte med disse “lyn”-tips skal du blot påføre omkring tre dråber af denne olie på dine hænder.
 • Begynd derefter en lille massage i området omkring dine hæle og tæer, som uden tvivl er de mest beskadigede områder.
 • På få sekunder vil hybenolie takket være sin sammensætning hjælpe dine fødder til at se meget smukkere, finere og velplejede ud. Effekten og beskyttelsen vil vare i flere timer.

Så vil du begynde at anvende disse enkle tips? Nyd perfekte fødder fra i dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.