Ansigtsruller: Hvad er de til, og hvordan bruges de?

Massage af dit ansigt med en ansigtsrulle kan give en følelse af afslapning og give visse fordele for din hud. Hvordan bruges den? Hvad er fordelene? Få mere at vide her!
Ansigtsruller: Hvad er de til, og hvordan bruges de?

Sidste ændring: 26 august, 2022

Du har sikkert set online tutorials eller grafiske manualer, der lærer dig at bruge ansigtsruller. Disse kosmetiske redskaber er alle sammen populære på grund af de fordele, de giver ansigtet.

De vigtigste egenskaber ved en ansigtsrulle er fremstillingselementerne. Det er et produkt, der afhængigt af typen kan være lavet af metal, nåle eller sten.

Sidstnævnte materiale er ved at blive populært på grund af “mineralsk kosmetik”, et nyt koncept baseret på de fordele, som dermis får fra ædel- eller halvædelsten via transkutane processer.

Hvad er ansigtsruller?

Ansigtsruller er instrumenter, der er designet til at massere ansigtet, hjælpe lymfedrænage, fremme blodgennemstrømningen og give bedre absorption af de aktive ingredienser i kosmetik.

Redskabet består af en cylinderformet sten i hver ende, den ene større end den anden. Den større sten får kæben, panden og kinderne til at slappe af, mens den mindre sten virker på mere følsomme områder som læberne og øjenkonturerne.

Det siges, at disse apparater stimulerer kollagenproduktionen og får ansigtshuden til at slappe af. Deres anvendelse begyndte i kosmetisk dermatologi, som ifølge Fundación Piel Sana er orienteret mod beskyttelse, forebyggelse og behandling af hudens ældning.

Der er ingen afgørende videnskabelige beviser for deres dyder, men brugerne hævder, at virkningerne af en ansigtsmassage med disse redskaber, især dem med mineralske sten, fremmer en sundere hud.

Forskellige ansigtsruller

Fordelene ved ansigtsruller kommer fra anekdotiske data. De menes at være ideelle til at bevare en sund hud.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Sådan slipper du af med uønsket ansigtshår

Typerne af ansigtsruller

Der findes kolde ruller, der er lavet med en metalplade, som køler ansigtet. En anden type er micro-needling rollers, men deres brug er for professionelle på grund af den invasive karakter af den behandling, de giver. Der findes også opløftende eller sekskantede ruller med massagesten.

I dag er de mest berømte og anbefalede til hudpleje derhjemme dog natursten. De præsenteres nedenstående.

Jade ansigtsruller

Jade er den ornamentale sten, der ofte anvendes til fremstilling af massageruller. Årsagerne er de beskyttende egenskaber, der er knyttet til mineralerne. Man mener, at når man modtager selvmassage med den grønne rulle, udstøder huden giftstoffer, forsinker aldring og revitaliserer sit energifelt.

Et særpræg ved denne enhed er, at den i lange perioder opretholder den kolde temperatur, selv når den rører ved dermis, hvilket er ideelt i tilfælde af irritationer eller langvarig udsættelse for solen.

Ansigtsrullerne kan være forskellige farver.

Turkise ansigtsruller

Egenskaberne ved den turkise nuance i ruller er en opstrammende effekt, afgiftning, stressfrigørelse og udstråling.

Ansigtsruller af rød sten

Røde ruller er sjældne. De er forbundet med anti-aging massage, fjernelse af pletter og stimulering af god energi.

Rosakvarts

Dette anses for at være en af de mest kraftfulde krystaller til reparation af huden. Selv om dens virkninger ikke er blevet fuldt videnskabeligt undersøgt, antyder populær litteratur, at den ilter ansigtet og får musklerne til at slappe af.

Faktisk siges det i østlig kultur, at den helbreder følelserne, samtidig med at den udglatter rynker og renser huden. Ligesom jaderullen er de en del af de uundværlige redskaber, når man anvender gua sha-massageteknikken .

Gennemsigtige ansigtsruller

Denne kvartsvariant indeholder mange flere mineralsalte, som nogle mennesker mener fører til en forøgelse af god energi under selvmassage i ansigtet.

Ametyst

Denne er også kendt som lilla kvarts og er den rulle, der er mest efterspurgt til at berolige daglig stress. En anden af dens dyder er dens evne til at berolige betændelse forårsaget af akne.

Sort obsidian

Obsidian er et glasprodukt, der stammer fra smeltning af lava. Det bruges ofte i meditation, spirituelt arbejde og til selvpleje. I dermo-kosmetik indebærer obsidian vækst af kollagenproduktionen samt øget cirkulation, minimering af hævelse og lindring af bumser.

Blå

Blå ruller er lavet med en sten ved navn sodalit, som i kosmetisk dermatologi ofte forbindes med hudens cellehydrering, elasticitet og minimering af ar.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Fem årsager til pigmentpletter i ansigtet

Fordelene ved ansigtsruller

Ansigtsruller indgår hver dag i mange skønhedsrutiner for at opnå de fordele, der er knyttet til hver enkelt sten. Derudover er de også forbundet med følgende fordele:

 • En afslappende fornemmelse.
 • Reduktion af mørke rander under øjnene.
 • Forbedring af hudens elasticitet og lysstyrke.
 • Definition af konturerne.
 • Kanalisering af effektiviteten af behandlinger og cremer til ansigtet.
 • Lindring af rødme.
 • Reduktion af for tidlige udtrykslinjer.

Sådan bruger du en ansigtsrulle

En selvmassage af ansigtet bør vare 5-10 minutter og kræver et serum, en creme, en maske eller en ikke-komedogen olie for, at rullen kan glide uden at strække huden for meget. Processen starter med at rense ansigtet og derefter påføre et serum eller en fugtgivende substans efter eget valg.

Efter et par minutter begynder du at rulle i følgende rækkefølge, så produktet er trængt godt ind i huden.

1. Start oppe

Begynd ved panden og øjenbrynene ved at bruge den større ende af ansigtsrullen. Brug blide strøg fra mellem øjenbrynene til hårrødderne.

2. Gå til den midterste zone i ansigtet

I denne del skal du massere fra næsen til tindingerne. Gentag derefter bevægelserne, men start ved næsen og slut ved ørerne. Til øjenkonturområdet bruges det lille hoved af rullen og rul fra øjenkrogen til enden af øjenbrynene.

3. Afslut ved den nederste del af ansigtet

Til sidst skal du lade rullen glide fra inderst til yderst og massere kæben, herunder området under kæben.

Det anbefales, at du udvider din massage til at inkludere halsen.

En lyserød ansigtsrulle

For at lette brugen af en ansigtsrulle er det en god idé først at påføre et serum eller en creme.

Forslag til brug af ansigtsruller

Hver rulle er forskellig. Da der er tale om et kosmetisk instrument, er det bedst at læse producentens vejledning. Generelt kan du overveje følgende tips:

 • Ansigtsruller er mere effektive, hvis du køler dem, da disse temperaturniveauer fremmer aflastning af ansigtsmusklerne. Du kan opbevare din rulle i køleskabet.
 • Du kan bruge dem dag og nat i en uge ad gang en, men efter denne tid er det tilrådeligt at lade huden hvile i lige så lang tid, før du masserer den igen.
 • Du må ikke dele din rulle eller bruge den, hvis du oplever et alvorligt akneudbrud, da infektionen kan sprede sig.
 • Desinficér den med alkohol for at dræbe bakterier.
 • Vask ansigtsrullen med varmt vand og sæbe. Glem ikke at tørre den, inden du lægger den i køleskabet.

Hvad er den bedste ansigtsrulle?

Før du køber en ansigtsrulle, er det vigtigt at få vejledning af en professionel kosmetolog, da de kan hjælpe dig med at forenkle dit valg til den rigtige, der passer til dine behov. Generelt set har de dog alle de samme virkninger. Det handler bare om at have nogle af de særlige træk ved dit ansigt i tankerne, når du beslutter dig.

Under alle omstændigheder er det vigtigt at kontrollere, at udstyret har et ægthedscertifikat. Husk, at du vil føre dette værktøj hen over dit ansigt, og en falsk sten kan skade det.

Det kan interessere dig ...
Hvad er en Jet Peel ansigtsbehandling, og hvad er dens fordele?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad er en Jet Peel ansigtsbehandling, og hvad er dens fordele?

Hvis du vil have en anti-aging behandling, der er minimalt invasiv, vil du være interesseret i at lære mere om jet peel ansigtsbehandling. Læs mere...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.