Sådan behandles forstoppelse uden afføringsmidler

Spiser du nok fiber? Består din kost en masse frugt og grøntsager? Eller spiser du mange forarbejdede fødevarer? Dette vil gøre en stor forskel for din fordøjelse.
Sådan behandles forstoppelse uden afføringsmidler

Sidste ændring: 09 august, 2022

Hvordan behandles forstoppelse uden at bruge nogen afføringsmidler? Det er muligt, men det involverer en god mængde sunde vaner i din daglige rutine. Mange mennesker, der oplever forstoppelse, har normalt oplevet det siden en ung alder. Disse mennesker har altid haft svært ved at gå på toilettet og har brug for lang tid til at få afføringen til at passere.

Men forstoppelse indebærer også en række andre problemer som følelsen af oppustethed, luft i maven og ubehaget ved manglende komplet afføring. Nogle gange får folk med forstoppelse også hæmorider på grund af hårdheden af deres afføring.

Sådan behandles forstoppelse med motion

Når du behandler forstoppelse uden afføringsmidler, skal du begynde at dyrke mere regelmæssig motion. Tro det eller ej, motion forbedrer tarmfunktionen. Når du træner, hjælper musklerne i området din afføring igennem tarmene. Mange mennesker med forstoppelse har tendens til at have problemer med peristaltiske bevægelser.

Kvinde på løbetur

Motion er godt for din hydrering. Mange mennesker med forstoppelse drikker ikke nok vand, hvilket får deres afføring til at blive endnu hårdere. Når du træner, bliver du tørstigere, og derfor drikker du uundgåeligt mere vand.

Har du nogensinde bemærket at efter træning skal du på toilettet? Denne kendsgerning kan være meget overraskende for folk der oplever forstoppelse. De vil opdage, at de måske kan gå på toilettet meget nemt efter træningen. Motion er meget godt til behandling af forstoppelse uden afføringsmidler.

Læs denne artikel: Mad og motion: Nøglen til at få strandkrop

Ændringer i kost

Spiser du nok fiber? Består din kost en masse frugt og grøntsager? Eller spiser du mange forarbejdede fødevarer? Dette vil gøre en stor forskel. Hvis du oplever forstoppelse, vil du have bemærket, at at spise en masse junkfood får dig til at gå på toilettet meget sjældnere.

Derfor bør du spise mange flere frugt og grøntsager i din kost, hvilket vil forbedre tarmtransitten og hjælpe dig med at gå på toilettet oftere. Du vil bemærke forskellen, så snart du foretager denne ændring. Du bør også være opmærksom på den medicin, som du måske tager for andre sygdomme. For eksempel ift. skjoldbruskkirtlen eller diabetes. Nogle gange kan visse lægemidler forårsage forstoppelse.

Se også denne artikel: Behandl forstoppelse naturligt med hørfrø

Hvordan behandles forstoppelse ved at følge en rutine?

Dette er et af de bedste tips til behandling af forstoppelse uden afføringsmidler, selv om du måske svarer, “men hvad hvis jeg skal på toilettet?”. Bare rolig, gå på toilettet på det tidspunkt, du vælger og tag dig god tid.

Toilet rulle

At følge en rutine virker ikke rigtig for mennesker, der oplever forstoppelse. Normalt skal de vente lidt før de går på toilettet. Nogle gange skal de måske tvinge sig selv til det. Så det er en god ide at sætte sig ned og tage dig god tid, selvom du måske ikke føler behovet for at skulle på toilettet.

Det bedste er altid at gå på samme tid, så din krop bliver vant til det. Det kan være før eller efter morgenmad, før du træner eller før du går i seng. Du vælger!

Sådan behandles forstoppelse med en god kropsholdning

Det moderne toilet er ikke fantastisk for kropsholdningen, når det kommer til afføring. Du kan dog gøre tingene lettere for dig selv. For eksempel kan du lægge en skammel under dine fødder eller stå på tæer.

Dette vil være mere som om du stod på hug, hvilket er den bedste holdning til afføring. Hvorfor er det? Det er fordi du vil skabe abdominalt pres, hvilket er godt for afføringen. Hvad hjælper dig med at behandle forstoppelse? Hjælper nogle af disse metoder bedre end andre? Prøve disse tips kan særligt forbedre din forstoppelse, især motion.

Men holde øje med, hvad du spiser er også meget vigtigt. Ligegyldigt hvad, er det helt op til dig at forbedre denne tilstand.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.