Bekæmp influenza og forkølelse med appelsiner

Det er meget vigtigt, at vi bruger økologiske eller naturligt dyrkede appelsiner, for da vi også skal spise skrællen, skal vi sikre os, at den ikke indeholder kemikalier.
Bekæmp influenza og forkølelse med appelsiner
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 30 november, 2022

Appelsiner har så mange fordele for vores helbred, ligesom de har en lækker smag og giver os en masse vitalitet. I denne artikel forklarer vi, hvordan du kan tilberede et middel med appelsin derhjemme til hele familien for at forebygge og bekæmpe forkølelses- og influenzasymptomer.

Hvorfor appelsiner?

Det, der skiller sig mest ud ved appelsiner, er deres høje indhold af C-vitamin, men de er også rige på A- og B-vitamin og mineraler som calcium, magnesium, fosfor og kalium.

Dens næringsværdier gør appelsinen til en god fødevare til at styrke vores immunsystem og forebygge visse sygdomme.

Den har antioxidant egenskaber, ligesom resten af citrusfrugterne, og hjælper os med at forsinke den indre og ydre aldring.

Derudover er appelsiner også meget udrensende frugter, der er ideelle til at rense vores lever, nyrer og tarme.

Som det sidste hjælper appelsiner os med at beskytte vores krop mod hjerte-kar-sygdomme, og de kan forbedre vores kredsløb, regulere vores blodtryk og reducere niveauet af triglycerider i blodet.

Naturlige appelsiner med skræl

For at tilberede dette middel er det vigtigt, at vi vælger økologiske appelsiner eller dem, der kommer med garanti for, at de er dyrket naturligt uden brug af kemikalier.

Det er vigtigt, ikke kun fordi det altid er meget sundere, men også fordi vi i dette tilfælde bruger skrællen, som har meget kraftige egenskaber, men der er altid fare for, at den kan indeholde rester af pesticider.

Appelsinens skræl er ligesom resten af citrusfrugterne lige så sund eller endda sundere end frugtkødet, da den indeholder flere næringsstoffer med antiinflammatoriske og fordøjelsesfremmende egenskaber.

Derfor anbefaler vi, når vi har økologiske appelsiner, at vi beholder skrællen og derefter tørrer den naturligt eller fryser den ned, hvis vi ikke kan forbruge den på det pågældende tidspunkt.

En appelsin skåret i halve

Hvad skal vi bruge til dette middel?

For at tilberede dette middel med appelsiner skal vi bruge følgende ingredienser:

 • 3 hele økologiske appelsiner med skræl, godt vasket
 • 150 g brunt rørsukker (vi kan også bruge det tilsvarende i honning)
 • 2 spiseskefulde stødt kanel, om muligt Ceylonkanel
 • 1 spiseskefuld stødt gurkemeje
 • 1 lille teskefuld stødt ingefær
 • En liter vand

Fremgangsmåde

 1. Kom alle ingredienserne i en stor gryde med låg. Appelsinerne skæres i stykker, men uden at skrælle dem.
 2. Lad det koge i to timer ved svag varme.
 3. Lad det hvile, og blend derefter blandingen. Det skal blive til en glat creme.
 4. Lad den køle af og opbevar den i lufttætte glaskrukker i køleskabet.

Vi anbefaler at indtage det højst inden for en måned. Sukkeret vil også hjælpe med at konservere det bedre.

Hvordan skal man tage det?

 • Som forebyggelse kan vi tage en spiseskefuld hver dag på tom mave, direkte eller blandet med lidt vand.
 • Hvis vi allerede har influenza- eller forkølelsessymptomer, anbefaler vi at tage en spiseskefuld tre gange om dagen, ti minutter før måltiderne.
 • Vi kan også bruge dette middel til at forbedre fordøjelsen, når vi lider af luft i maven, halsbrand eller forstoppelse. I så fald skal du tage det som en infusion. Efter at have spist, kommer du en spiseskefuld i et glas varmt vand og drikker det langsomt.
Marmelade med appelsiner

Egenskaber

Vi har fremhævet appelsinens egenskaber, men de andre ingredienser i dette middel tilføjer og mangedobler dets gavnlige virkninger:

 • Kanel har antibakterielle og antivirale egenskaber og stimulerer også vores krop til at have nok energi til at klare sygdommen.
 • Gurkemeje er et fantastisk antiinflammatorisk middel, der reducerer irritationer i halsen og slim.
 • Ingefær hjælper os med at fjerne slim, giver varme til kroppen og reducerer feber.
 • Honning er antibakterielt og antiseptisk og reducerer irritation i halsen. Det er også meget næringsrigt og giver os et stort antal vitaminer og mineraler til at bekæmpe svaghed.

Vi anbefaler at konsultere en læge eller naturlæge, før vi påbegynder en behandling, selv om den er naturlig, især hvis vi tager medicin.

Det kan interessere dig ...
Appelsinkuren: Tab dig og bliv sundere
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Appelsinkuren: Tab dig og bliv sundere

Appelsin er muligvis den mest populære frugt overhoved. Det er ikke blot en lækker frugt - den giver masser af fordele til kroppen. Læs her om appe... • Hewlings S. J, Kalman D. S. Curcumin: a review of its effects on human health. Foods. Octubre 2017. 6 (10): 92.
 • Modi M, Modi k. Ginger root. [Updated 2021, December 4]. In: State Pearls [Internet]. Treasure Island FL. State Pearls Publishing. 2022 Jan.
 • Nabavi S. F, di Lorenzo A, et al. Antibacterial effects of cinnamon: from farm to food, cosmetic and pharmaceutical industries. Nutrients. Septiembre 2015. 7 (9): 7729-7748.
 • Samarghandian S, Farkhondeh T, Samini F. Honey and health: a review of recent clinical research. Pharmacognosy Research. Abril-Junio 2017. 9 (2): 121-127.
 • Wintergerset, E. S., Maggini, S., & Hornig, D. H. (2006). Immune-enhancing role of vitamin C and zinc and effect on clinical conditions. Annals of Nutrition & Metabolism, 50, 85–94.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.