Børnebørn er lykke og lys til deres bedsteforældre

Bedsteforældre har allerede oplevet at være forælder og at opdrage. Men med deres børnebørn skaber de et bånd, som bliver deres lys og lykke.
Børnebørn er lykke og lys til deres bedsteforældre

Sidste ændring: 15 april, 2019

Deres mission med deres børnebørn er at indgyde værdier og en følelsesmæssig arv, som hjælper dem til at blive bedre mennesker. I denne artikel vil vi snakke om hvorfor børnebørn er lys og lykke til deres bedsteforældre!

Børnebørn danner den nye generation, som bringer så meget lys og håb  til hvert familiemedlem. For bedsteforældre er denne forbindelse er særligt og meget givende for begge parter.

Lad os tænke på noget vigtigt. I dag kalder vi disse mennesker “bedsteforældre”, selvom de er faktisk yderst aktive, autonome og stadig ung af sind.

Disse mennesker nyder deres dag-til-dag-liv og tage sig af deres børnebørn på andre måder end forældrene gør.

Der er blevet lavet en masse undersøgelser til yderlige at forske i om bedsteforældre også er ansvarlige for at opdrage  børn.

Selvom det er sandt at vi alle er opdragere i samfundet. Så  har en bedsteforældres rolle i familien interessante aspekter, som jeg gerne vil fortælle dig om.

Lad os tage et nærmere kig på det:

Bedsteforældre og børnebørn: Rollen til psykisk velbefindende

Barn der ligger i sengen

Fædre og mødre er dem, der sætter regler og tager beslutninger om, hvad der er acceptabelt og ikke, i forhold til hvis ansvar det er at opdrage. Så når vi taler om bedsteforældre, er der visse særlige funktioner, der skal drøftes.

  • Bedsteforældre har allerede oplevet dette tidspunkt i livet, fordi før de blev bedsteforældre var de først forældre. De har sat retningslinjer og har levet op til deres roller. De ønsker ikke at være hårde længere, eller at afgøre, hvad der kan og ikke kan gøres.
  • Bedsteforældre og børnebørndeler generelt en kommunikation, som er dybere end ord. Den er delt i fagter og symboler. Den er fuld af gensidig forståelse, smil, overdragelser og aftaler…. Dette skaber et passende psykologisk velbefindende, hvor alle parterne vinder.
  • Regelmæssig interaktion mellem børnebørn og bedsteforældre bekæmper stadier af depression og sorg. Den giver bedsteforældre et nyt ansvar og børnebørn lærer en indsigt, som deres mor og far ikke kan give dem.

Anbefalet læsning efter “Børnebørn er lys og lykke til deres bedsteforældre”:

Lad ikke dine frustrationer gå ud over dine børn

Vi forstår også at ikke alle bedsteforældre er ens, og at de ikke altid skabe sådanne intense relationer. Ofte siges det at folk bliver gamle på samme måde, de levede, og hvis du ikke har overvundet visse ting, kunne du muligvis nå en moden alder med en følelse af at være frustreret og negativ.

Det er derfor, det er forældrene, der beslutter, hvor ofte deres børn vil interagere med deres bedsteforældre, og om dette forhold er berigende eller ej. Uanset hvad, er dette normalt er en af de mest fantastiske typer af relationer, der findes.

Bedsteforældre og børnebørn: Det evige bånd

Aeldre kvinde der sidder med en yngre

Dag-til-dag støtte fra bedsteforældre er en stor hjælp og lettelse for forældre.

Dette ansvar, som bedsteforældrene har er ikke noget nyt: der er mange generationer, der har delt byrden af omsorgen og opmærksomheden for små børn.

En bedsteforælders arv beriger ikke kun livet for børnebørnene, men også de fædre og mødre, der ser nye dimensioner for deres forældre, som aldrig tidligere har kendt. På nogle måder hjælper dette til at styrke deres forhold.

  • En bedsteforælders arv til hendes/hams børnebørn er baseret på mere end bare glæde og følelser, det består også af at vide hvordan værdier skabes, ting fra fortiden, og familieminder fra tidligere generationer, der også hjælper barnet til at lære mere om verden og hende eller ham selv. Det giver dem rødder.
  • Et andet interessant aspekt er, at bedsteforældres løbende refleksioner. Glæde ved at leve livet, nydelse og pleje og service også hjælpe børnene med at forestille sig, hvad det vil sige at “ældes med visdom.” Det er på denne måde de vil lære ikke at frygte tiden, men at se det fredeligt.

Læs også denne artikel efter “Børnebørn er lys og lykke til deres bedsteforældre”:

Fysisk afstraffelse af børn skader dem

  • Et interessant aspekt, der generelt sker på familieniveau er at bedsteforældre altid er at hav af ro og strategier til at berolige spændingerskænderier og misforståelser.
  • Opdragelse af børn er aldrig let. De vil gå gennem svære tider, som forældrene allerede har været igennem. Selvom dagens klima er anderledes end før, er de væsentlige elementer de samme: børn kræver uafhængighed, de beder om opmærksomhed, vil de kaste sig ud i ting og de vil begå fejl. Men gennem alt dette kan bedsteforældre hjælpe med gode råd, og uden at blande sig.

Børnebørn er lys og lykke til deres bedsteforældre. Det har altid været sådan. Under det modne, voksne stadium i livet, når individer konfrontere livsændrende øjeblikke med spænding og energi, børn altid hjælpe forny “ansvar”, og at se livet som et kontinuum, mens du holder fast i håbet.

To aeldre mennesker - Boerneboern er lykke

Bedsteforældre vil ikke gå tilbage til at være forældre. Alt de ønsker er at nyde de mest intense og berigende følelser uden pres eller forpligtelser.

Det, vi mener med dette er at selvom vi altid vil være deres børn, skal vi også respektere vores bedsteforældres uafhængighed og deres ret til at gøre hvad de vil med deres egen tid.

Det er meget vigtigt at holde sig for øje.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.