Colombianske ris med kylling: Sunde, velsmagende og prisvenlige

Vi vil vise dig, hvordan du tilbereder colombianske ris med kylling for at sikre et fremragende indhold af proteiner af høj biologisk værdi.
Colombianske ris med kylling: Sunde, velsmagende og prisvenlige
Saúl Sánchez Arias

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Saúl Sánchez Arias.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er meget enkelt at tilberede colombianske ris med kylling. Det er en opskrift, der vil give en betydelig mængde af essentielle næringsstoffer, uundværlige elementer for at sikre, at menneskekroppen fungerer korrekt.

Før du begynder, er det vigtigt at bemærke, at for at opnå en sund kost skal du sikre, at den er afbalanceret og varieret. Det er altid tilrådeligt at afstemme antallet af kalorier, der indtages, med antallet af kalorier, der forbruges under de daglige aktiviteter.

Opskrift på colombianske ris med kylling

Colombianske ris med kylling er en ret, der er ideel til særlige begivenheder. Desuden indeholder retten animalsk protein, grøntsager og kulhydrater, og derfor anses den for at være meget komplet og sund.

Her fortæller vi dig, hvordan du kan tilberede den derhjemme og opdage et strejf af dette latinamerikanske land i hver eneste skefuld.

Colombianske ris med kylling

Med meget få ingredienser kan du tilberede colombianske ris med kylling.

Ingredienser

Hvis du vil tilberede lækre colombianske ris med kylling, skal du bruge følgende ingredienser:

Fremgangsmåde

 1. Kom olien i en stor gryde ved svag varme.
 2. Sautér derefter de finthakkede peberfrugter sammen med hvidløg og løg. Det er vigtigt at røre rundt for at forhindre, at de brænder på eller hænger fast, så de får en gylden farve.
 3. Tilsæt de ris og fortsæt med at røre rundt.
 4. Hæld vandet i sammen med grøntsagerne i tern.
 5. Tilsæt derefter kyllingen, bouillonterningen og safran.
 6. Smag til, rør lidt rundt og lad det hele koge ved middelvarme i ca. 15 minutter.
 7. Efter denne tid bør risene have absorberet alt vandet.
 8. Dæk derefter gryden til, og kog videre i 10 minutter ved meget svag varme for at opnå en perfekt konsistens.

En anden god opskrift med kylling: Lækker, kinesisk opskrift med sur-sød kylling

Fordele ved colombianske ris med kylling

Denne opskrift på colombianske ris med kylling kan give flere sundhedsmæssige fordele, hvis den indgår i en varieret og afbalanceret kost. Det er nødvendigt at undgå underskud af vigtige næringsstoffer for at sikre, at kroppen fungerer korrekt.

Ris med kylling

Denne ret giver proteiner af høj biologisk værdi. Derfor bør du inkludere den i din kost.

Først og fremmest er denne ret en kilde til proteiner af høj biologisk værdi. Disse næringsstoffer indeholder alle de essentielle aminosyrer og har en god fordøjelighed.

Proteiner er nødvendige for at sikre, at musklerne fungerer godt over tid. På den måde kan patologier som sarkopeni forebygges, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nutrition Research.

På den anden side er det en ret, der også indeholder komplekse kulhydrater. Disse elementer er energisubstratet til aktiviteter med høj intensitet.

Kulhydrater er også nøglen i genopretningsprocessen. Det er faktisk blevet påvist, at når de indtages efter træning sammen med en betydelig portion proteiner, sker der en meget effektiv glykogenopfyldning.

Det må ikke glemmes, at denne ret har et højt indhold af vegetabilske ingredienser. Disse ingredienser indeholder plantekemikalier med antioxidant kapacitet.

Disse elementer neutraliserer dannelsen af frie radikaler og deres efterfølgende ophobning i kroppens væv. Takket være denne effekt reduceres risikoen for udvikling af komplekse patologier, som det fremgår af forskning offentliggjort i European Journal of Medicinal Chemistry.

Du kan også være interesseret i: To lækre opskrifter med kyllingebryst

Tilbered colombianske ris med kylling derhjemme

Som du har set, er det meget nemt at tilberede colombianske ris med kylling derhjemme. Denne opskrift kan indgå i forbindelse med en sund kost, selv om den også er særlig gavnlig for atleter.

Atleter vil have stor gavn af indtagelsen af disse ingredienser, der giver komplekse kulhydrater og proteiner af høj kvalitet og med høj biologisk værdi. Således forbedres restitutionsprocesserne efter intens anstrengelse.

Det kan interessere dig ...
To måder at tilberede fyldte kødboller på derhjemme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
To måder at tilberede fyldte kødboller på derhjemme

Fyldte kødboller er en ret fra Colombia, der skiller sig ud for sit høje næringsindhold og smag. Lær, hvordan du laver det her!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Naseeb MA, Volpe SL. Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutr Res. 2017 Apr;40:1-20. doi: 10.1016/j.nutres.2017.01.001. Epub 2017 Jan 16. PMID: 28473056.
 • Alghannam AF, Gonzalez JT, Betts JA. Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients. 2018 Feb 23;10(2):253. doi: 10.3390/nu10020253. PMID: 29473893; PMCID: PMC5852829.
 • Neha K, Haider MR, Pathak A, Yar MS. Medicinal prospects of antioxidants: A review. Eur J Med Chem. 2019 Sep 15;178:687-704. doi: 10.1016/j.ejmech.2019.06.010. Epub 2019 Jun 13. PMID: 31228811.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.